Walmart Self Checkout

(SeaPRwire) –   Dua lagi kedai Walmart—satu di St. Louis, Missouri, dan satu lagi di Cleveland, Ohio, akan menghilangkan mesin daftar keluar sendiri mereka, menurut . Mesin daftar keluar sendiri akan dilaporkan akan dibuang setelah waktu bekerja dan proses itu akan diselesaikan dalam masa dua minggu.

“Kami percaya perubahan ini akan meningkatkan pengalaman membeli-belah di kedai dan memberi peluang kepada rakan sekerja kami untuk menyediakan perkhidmatan yang lebih peribadi dan cekap,” kata jurucakap Walmart Brian Little kepada Insider. 

TIME telah menghubungi Walmart untuk mendapatkan ulasan dan maklumat lanjut. 

Berita ini muncul setelah Walmart membuat perubahan yang sama di tiga kedai New Mexico tahun lepas, membuang semua mesin daftar keluar sendiri. Kedai-kedai lain, termasuk Target, Dollar General, dan FiveBelow juga turut mengatakan bahawa mereka sedang memotong perkhidmatan dalam beberapa bulan kebelakangan ini. Dollar General mengumumkan bahawa mereka akan membuang pilihan daftar keluar sendiri dari 300 buah kedai manakala memperkenalkan perkhidmatan baharu di mana kakitangan mengimbas item untuk pelanggan di mesin daftar keluar sendiri. Target melaksanakan peraturan baharu yang hanya membolehkan anda menggunakan daftar keluar sendiri jika anda membeli tidak lebih 10 item.

Daftar keluar sendiri secara puratanya kelihatan mempunyai kadar kecurian yang tinggi, dengan satu kajian oleh permulaan membeli-belah bernama Grabango mencadangkan bahawa pembeli mencuri sebanyak 54% lebih kerap daripada daftar keluar yang dibantu manusia.

Ia sering berlaku bagi pembeli untuk membeli beberapa item semasa mencuri item lain semasa daftar keluar sendiri, ini menyebabkan peruncit mengalami sejumlah besar inventori yang tidak diambil kira, dirujuk sebagai “susut.” Ada juga berlaku susut yang tidak disengajakan. Kira-kira seorang dari lima pembeli berkata bahawa mereka secara tidak sengaja mengambil item dari daftar keluar sendiri tanpa membayarnya, menurut .

Artikel ini disediakan oleh pembekal kandungan pihak ketiga. SeaPRwire (https://www.seaprwire.com/) tidak memberi sebarang waranti atau perwakilan berkaitan dengannya.

Sektor: Top Story, Berita Harian

SeaPRwire menyampaikan edaran siaran akhbar secara masa nyata untuk syarikat dan institusi, mencapai lebih daripada 6,500 kedai media, 86,000 penyunting dan wartawan, dan 3.5 juta desktop profesional di seluruh 90 negara. SeaPRwire menyokong pengedaran siaran akhbar dalam bahasa Inggeris, Korea, Jepun, Arab, Cina Ringkas, Cina Tradisional, Vietnam, Thai, Indonesia, Melayu, Jerman, Rusia, Perancis, Sepanyol, Portugis dan bahasa-bahasa lain.