TOPSHOT-US-politics-Women-abortion

(SeaPRwire) –   Majoriti jelas penduduk di negeri-negeri berpusing utama menyokong akses kepada abort, mengikut satu kaji selidik besar-besaran.

Public Religion Research Institute mempelajari 22,000 orang merentasi negara mengenai abort Di tujuh negeri berpusing yang dijangka menentukan perlumbaan presiden—Arizona, Georgia, Michigan, Nevada, North Carolina, Pennsylvania, dan Wisconsin—kolektif 64% penduduk di sana mengatakan abort harus sah dalam semua atau kebanyakan kes.

Bahkan negeri merah juga melihat sokongan meningkat ke arah hak abort; 57% penduduk di sana mengatakan abort harus sah dalam semua atau kebanyakan kes.

Sebenarnya, penyelidik mendapati hanya lima negeri di mana penyokong hak abort berada dalam minoriti: North Dakota, South Dakota, Arkansas, Idaho, dan Utah.

Untuk mengetahui lebih lanjut mengenai penemuan kaji selidik, .

Artikel ini disediakan oleh pembekal kandungan pihak ketiga. SeaPRwire (https://www.seaprwire.com/) tidak memberi sebarang waranti atau perwakilan berkaitan dengannya.

Sektor: Top Story, Berita Harian

SeaPRwire menyampaikan edaran siaran akhbar secara masa nyata untuk syarikat dan institusi, mencapai lebih daripada 6,500 kedai media, 86,000 penyunting dan wartawan, dan 3.5 juta desktop profesional di seluruh 90 negara. SeaPRwire menyokong pengedaran siaran akhbar dalam bahasa Inggeris, Korea, Jepun, Arab, Cina Ringkas, Cina Tradisional, Vietnam, Thai, Indonesia, Melayu, Jerman, Rusia, Perancis, Sepanyol, Portugis dan bahasa-bahasa lain.