Jury Selection Begins In Former President Donald Trump's New York Hush Money Trial

(SeaPRwire) –   Artikel ini adalah sebahagian daripada The D.C. Brief, surat berita politik TIME. Daftarkan diri anda untuk menerima berita seperti ini ke dalam peti surat anda.

Lebih banyak juru layak telah dikecualikan daripada diminta untuk tinggal untuk lebih soalan pada hari pertama perbicaraan jenayah bekas Presiden Donald Trump. Hari kedua tidak berjalan . Ini adalah betapa sukarnya untuk mencari sebuah juri di sudut biru gelap Manhattan di mana defendan adalah calon rasmi GOP untuk Rumah Putih dan subjek gosip tabloid tempatan sejak puluhan tahun.

Ini tidak bermakna peguam pembelaan, pendakwa dan Hakim Juan Merchan berhenti cuba sementara defendan bergantian dan mengerut, murung dan berkomunikasi media sosial sebagai tahanan politik dalam tawaran dermaan. “SAYA BARU SAJA KELUAR DARI MAHKAMAH KANGAROO BIDEN!” bekas Presiden menulis pada Isnin. (Secara realiti beliau tidak melakukan apa-apa.)

Pakar undang-undang meramalkan bahkan sebelum hari bersejarah itu bermula bahawa proses memilih juri tidak akan menjadi satu yang mudah—tetapi ia adalah . Ini bukan masa untuk tergesa-gesa, dan peguam kelihatan menghargai itu.

Untuk mencapainya, peguam menyaring kalangan juri besar, dengan kira-kira 500 calon dipanggil untuk hari pertama penyaringan. Dengan pengakuan luar biasa, 50 daripada 96 dibawa ke dalam mahkamah pada Isnin memberitahu Merchan bahawa tidak ada cara mereka boleh mungkin tidak memihak atau adil kepada Trump, yang didakwa membayar $130,000 wang Trump Organization kepada bintang filem dewasa Stormy Daniels sebelum pilihan raya 2016 untuk menyimpan dia diam tentang dakwaan percubaan beberapa tahun sebelumnya. (Trump menafikan tuduhan itu.) Dua lagi calon juri dibenarkan meninggalkan mahkamah Manhattan yang kotor: seorang lelaki yang berkata anaknya dijadualkan berkahwin dalam jangka masa perbicaraan berpotensi, dan yang lain yang menukar fikirannya dari pusingan pertama soalan tentang keberkesanan dan mengubah diri.

“Saya hanya tidak dapat melakukannya,” salah seorang calon juri dilaporkan berkata di luar mahkamah pada Isnin.

Mereka yang belum dikecualikan masih tidak duduk, dan hari itu tamat tanpa seorang pun daripada 11 juri dipilih. Selasa dijangka membawa hari lagi mencari panel warganegara yang terlepas daripada hasil, sama ada positif atau negatif mereka membuat sejarah. Dan ia tidak bergerak lebih cepat. Hanya memilih juri boleh mengambil dua minggu atau lebih.

Penduduk New York sekali lagi pada hari pertama perbicaraan jenayah pertama daripada empat perbicaraan jenayah yang menggantung di atas Trump berkata bahagian senyap: hampir setiap orang tidak neutral kepada figur luar biasa ini yang mengubah norma, bersejarah, dan penuh selebriti. Bahkan mereka yang mengaku keupayaan untuk memulakan dengan pendapat kosong masih mungkin mempunyai penilaian mereka diawasi dengan teliti oleh kedua-dua pasukan peguam dalam apa yang mungkin menjadi satu-satunya perbicaraan jenayah untuk mengembalikan penghakiman ke atas Trump sebelum pengundi mengembalikan mereka di kotak undi pada bulan November ini.

Ini bukan langkah pembukaan untuk dilakukan dengan salah. Profil defendan hanya menyulitkan pencarian juri yang akan mengemukakan penghakiman yang, sama ada, akan membuat sejarah dan mengubah masa depan negara dengan membersihkan atau mengutuk bekas Presiden pertama—dan calon presiden anggapan—untuk menghadapi perbicaraan jenayah. Ada peluang tinggi bahawa sekurang-kurangnya beberapa unsur penghakiman mereka akan menghadapi rayuan.

Kaji selidik menunjukkan Amerika Syarikat terbahagi, dengan kira-kira setengah responden mengatakan Trump bersalah menipu rekod perniagaan yang dipersoalkan dalam kes New York. Kaji selidik YouGov awal April menunjukkan perpecahan parti yang mengikuti kontur politik kita. Majoriti 48% orang dewasa setuju bahawa Trump mengubahsuai rekod perniagaan dan 26% berkata mereka tidak pasti dan 26% lagi berkata mereka tidak setuju. Tetapi mengikut garis parti, 87% Demokrat percaya Trump bersalah, manakala hanya 14% Republikan setuju. Kaji selidik New York Times/Sienna College dari jendela persampelan yang kasar sama; 46% pengundi berkemungkinan pada musim gugur ini percaya Trump harus didapati bersalah, manakala 37% berkata beliau tidak harus. Sekali lagi, ia benar-benar bergantung kepada politik: 82% mereka yang merancang untuk mengundi Presiden Joe Biden pada musim gugur ini berkata Trump harus didapati bersalah, manakala 77% pengundi Trump berfikir sebaliknya.

Pandangan terhadap potensi impak perbicaraan November juga terbahagi. Kaji selidik Quinnipiac Mac 55% semua pengundi berkata pengakuan tidak akan memberi kesan dan 12% berkata mereka lebih cenderung untuk mengundi beliau. Hanya 29% semua pengundi berkata ia akan memberi kesan negatif kepada undian mereka.

Tetapi di kalangan Republikan, sokongan keras tidak berisiko menjadi rapuh. Majoriti 62% penyokong Trump berkata ia tidak akan membuat sebarang perbezaan dan 26% berkata mereka akan bekerja lebih keras untuk mendapatkannya kembali ke Rumah Putih. Hanya 10% berkata pengakuan boleh menjejaskan semangat mereka.

Mungkin paling merosakkan untuk diingat semasa pemilihan juri: hanya 3% orang Amerika Syarikat dalam kaji selidik YouGov mereka tidak mempunyai pendapat tentang Trump. (Untuk perbandingan, nombor tidak tahu Perdana Menteri Israel Benjamin Netanyahu’ adalah 34%. Nombor untuk bintang pecah Caitlin Clark dari Piala March Madness adalah 59%.)

Semua ini adalah untuk mengatakan ini: ini mungkin salah satu juri paling sukar untuk memilih dalam masa yang sangat lama.

Hak untuk juri yang adil menjangkau semua orang dalam sistem keadilan awam negara. Defenden terkenal seperti Trump meningkatkan taruhan. Ia mungkin hampir mustahil untuk mencari juri benar-benar tidak memihak, tetapi itu tidak bermakna peguam dan hakim tidak akan cuba terbaik mereka. Mereka menyingkirkan penghalang jelas seperti keahlian QAnon atau pekerjaan oleh orbit perniagaan Trump, dan meluaskan sama ada calon membaca buku atau mendengar podkas yang kritikal terhadap Trump.

Pemilihan juri hanyalah langkah pertama proses ini, yang dijangka mengekalkan Trump di meja defendan dan di luar gelanggang kempen selama kira-kira enam minggu. Trump kalah permohonan awal mencari untuk berada di tempat lain semasa prosiding, apabila beliau meminta menghadiri upacara pengijazahan anak lelakinya pada Jumaat bulan depan.

“Saya berharap ke upacara pengijazahan itu dengan ibunya dan bapanya di sana, dan kelihatan hakim tidak membenarkan saya melarikan diri dari skim ini,” kata Trump di luar mahkamah Isnin.

Proses penyaringan ini akan mengambil sedikit masa. Untuk adil, ia harus; tiada yang mahu mengulangi perbicaraan ini berdasarkan rayuan atas dosa dilakukan dalam Akta Pertama. Tetapi dalam mengamalkan hak luar biasa untuk mengaudit setiap interaksi antara hakim dan juri, Trump berkemungkinan akan membuat lebih sukar untuk mencari juri benar-benar bersedia dan tidak memihak. Dan bagi defendan yang telah memanfaatkan setiap taktik penangguhan pada keupayaannya, itu mungkin tepat tujuannya. Kita perlu mencari kerusi selesa ketika menyaksikan perkembangan ini.

Fahami apa yang penting di Washington. .

Artikel ini disediakan oleh pembekal kandungan pihak ketiga. SeaPRwire (https://www.seaprwire.com/) tidak memberi sebarang waranti atau perwakilan berkaitan dengannya.

Sektor: Top Story, Berita Harian

SeaPRwire menyampaikan edaran siaran akhbar secara masa nyata untuk syarikat dan institusi, mencapai lebih daripada 6,500 kedai media, 86,000 penyunting dan wartawan, dan 3.5 juta desktop profesional di seluruh 90 negara. SeaPRwire menyokong pengedaran siaran akhbar dalam bahasa Inggeris, Korea, Jepun, Arab, Cina Ringkas, Cina Tradisional, Vietnam, Thai, Indonesia, Melayu, Jerman, Rusia, Perancis, Sepanyol, Portugis dan bahasa-bahasa lain.