Dua Lipa di Majlis TIME 100 Gala

(SeaPRwire) –   Pada Khamis, TIME telah menggulung karpet merah di Jazz at Lincoln Center, New York City untuk majlis mengiktiraf senarai TIME100 tahun ini. Majlis tahun ini yang mempertemukan beberapa individu paling berpengaruh di dunia untuk menyambut senarai TIME100, bermula dengan sesetengah bintang utama malam memberikan gaya yang menakjubkan, berbual dengan media, dan berbaur sesama satu sama lain.

Berikut adalah momen karpet merah paling hangat malam itu, menampilkan ikon seperti penyanyi-penulis lagu Dua Lipa, pelakon-pengarah Dev Patel, dan lain-lain.

Dua Lipa tentang Saturday Night Live

Membuka kemunculan akan datangnya sebagai pengacara dan artis muzik tetamu untuk episod Mei 4 SNL, Dua Lipa mendedahkan betapa gembiranya beliau mengambil alih tugas berprestij itu. “Saya sangat gembira. Saya benar-benar tidak sabar untuk melakukannya,” katanya. “Saya hanya akan melemparkan diri saya ke dalam apa yang mungkin menjadi pengalaman paling gila dalam hidup saya dan hanya bersenang-senang dengannya.”

Beliau juga menerangkan bagaimana beliau telah memulakan persiapan untuk kali pertamanya sebagai pengacara. “Saya menghabiskan masa bersama Bowen Yang untuk seketika jadi saya mengambil beberapa petua daripadanya sebelum saya terlibat dalam kegilaan itu semua,” katanya.

Dev Patel tentang filem romantik komedi

Selepas tayangan teater arahan sulungnya, filem aksi membalas dendam Monkey Man, Dev Patel memberikan pandangannya tentang genre filem yang sangat berbeza: filem romantik komedi.

Selepas diberitahu bahawa ramai peminatnya ingin melihatnya dalam filem romantik komedi, Patel kelihatan sepenuhnya bersedia. “Saya suka filem romantik komedi. Saya tidak keberatan membuat vibes Hugh Grant saya sendiri,” katanya, sambil menambah bahawa selain semua filem Grant, kegemaran peribadinya ialah Pretty Woman.

Walau bagaimanapun, beliau hampir-hampir mengambil sumpah ketika ditanya siapakah beliau ingin bintangi bersamanya. “Mana-mana pelakon hebat bekerja hari ini,” katanya.

Kylie Minogue tentang “Padam Padam”

Merujuk kepada lagu nombor satu 2023 beliau “Padam Padam”, ikon pop Kylie Minogue berkata walaupun awalnya beliau bingung dengan tajuk lagu itu, beliau segera jatuh cinta dengannya selepas mendengar rakaman demo.

“Sebelum dia mainkan, saya macam, ‘Padam Padam?’ Seperti kebanyakan orang kata, ‘Apa Padam Padam?’” katanya. “Saya dengar lagu itu, jatuh cinta dengannya, dan betul-betul kata, ‘Berikan saya stem – bila saya boleh rakam?’ Jadi saya merakamnya di bilik hotel saya – saya buat terlalu banyak rakaman sendiri sekarang…Saya akan sentiasa bersyukur kepada ‘Padam Padam.’”

Don Lemon tentang pembalikan sabitan Weinstein

Berikutan berita bahawa mahkamah tertinggi New York membatalkan-kes yang menjadi penanda aras yang mencetuskan gerakan #MeToo di Hollywood – juruhebah TV Don Lemon berbual tentang mengapa beliau percaya kes Weinstein harus “diselesaikan dengan betul.”

“Saya bukan peminat [Weinstein] tetapi saya akan katakan ini sistem kehakiman kita,” kata Lemon. “Jika mereka mendapati bukti kukuh sesuatu berlaku dengan hakim semasa perbicaraan maka seperti mana-mana warganegara lain dia harus dilayan sama rata di bawah undang-undang…Bersalah sehingga terbukti bersalah. Sekali lagi, ini tidak bermakna saya fikir dia tidak bersalah. Tetapi Donald Trump berada di bandar Manhattan dan dia di hadapan hakim dan jury. Semua harus dilayan adil di bawah sistem.”

Majlis Gala TIME100 adalah sambutan tahunan TIME kepada senarai TIME100 yang menampilkan 100 individu paling berpengaruh di dunia. Gala ini mempertemukan ikon, pemimpin, pembuat perubahan, dan selebriti dari pelbagai bidang dan negara untuk satu malam penuh dialog dan sambutan yang hidup. Tahun ini, Gala ini menampilkan persembahan langsung oleh Dua Lipa dan Fantasia Barrino, dua orang yang disenaraikan dalam TIME100 2024.

TIME bekerjasama dengan ABC untuk membawa penonton ke dalam Majlis Gala TIME100 yang eksklusif ini menerusi acara TV khas. TIME100: The World’s Most Influential People, dihasilkan bersama P&G, disiarkan Ahad, Mei 12 pada pukul 10 malam EDT di ABC, dan keesokan harinya di Hulu, menampilkan hos Taraji P. Henson dan penampilan Patrick Mahomes, Maya Rudolph, dan lain-lain.

Majlis Gala TIME100 dianjurkan oleh Booking.com, Citi, Merck, Northern Data Group, Glenfiddich Single Malt Scotch Whisky, dan Verizon.

Artikel ini disediakan oleh pembekal kandungan pihak ketiga. SeaPRwire (https://www.seaprwire.com/) tidak memberi sebarang waranti atau perwakilan berkaitan dengannya.

Sektor: Top Story, Berita Harian

SeaPRwire menyampaikan edaran siaran akhbar secara masa nyata untuk syarikat dan institusi, mencapai lebih daripada 6,500 kedai media, 86,000 penyunting dan wartawan, dan 3.5 juta desktop profesional di seluruh 90 negara. SeaPRwire menyokong pengedaran siaran akhbar dalam bahasa Inggeris, Korea, Jepun, Arab, Cina Ringkas, Cina Tradisional, Vietnam, Thai, Indonesia, Melayu, Jerman, Rusia, Perancis, Sepanyol, Portugis dan bahasa-bahasa lain.