(SeaPRwire) –   Lebih daripada 400 tetamu—termasuk pelakon, saintis, penyokong, dan pemuzik—berkumpul untuk Majlis Gala TIME100 2024 di Jazz at Lincoln Center, Bandar Raya New York pada hari Khamis untuk upacara mengiktiraf 100 orang yang paling berpengaruh tahun ini. Malam bintang-bintang ini menyatukan pelbagai tokoh berpengaruh, daripada penyanyi-penulis lagu kepada pelakon kepada wartawan dan penulis .

Empat orang yang diiktiraf, termasuk presiden Human Rights Campaign dan juara Super Bowl tiga kali , memberikan ucapan menyoroti orang dan isu-isu penting bagi mereka.

Majlis bermula dengan Pengarang Utama TIME Sam Jacobs menyorot pencapaian beberapa tetamu malam itu, daripada komedi “empatik” penulis kepada karya mendedahkan Pengarah Pusat Penyelidikan Antirasism untuk Keadilan Kesihatan .

Dari situ, Ikon TIME dan tetamu memperkenalkan pembaca ucapan pertama malam itu, pelakon dan pelawak .

Maya Rudolph

Untuk ucapan pertama malam itu, Rudolph, yang kini membintangi siri asal Apple TV Loot, memberi penghormatan kepada album baharu , Cowboy Carter. Bagi Rudolph, album itu luar biasa, bukan sahaja kerana ia datang dari Beyoncé, yang dianggapnya “salah seorang penyanyi terbaik zaman kita,” tetapi kerana album itu telah melawan konvensyen berhubung kaum, genre, dan pengelasan.

“Orang akan cuba mengelaskan anda dan memberitahu anda siapa anda, yang merupakan sesuatu yang saya kenali dengan baik,” katanya. “Tetapi apabila anda tahu siapa anda, anda bebas.”

Patrick Mahomes

Selepas memenangi Piala Super ketiga dalam enam tahun sebagai pemain kuartermilen Kansas City Chiefs, Patrick Mahomes menggunakan masa beliau di pentas Majlis Gala TIME100 2024 untuk menyoroti detik yang lama ditunggu dimana sukan wanita kini mendapat sambutan, dengan memberi kredit kepada bintang seperti bintang seperti dan atas kenaikan populariti mereka.

“Bakat, cerita, dan peribadi—sukan wanita mempunyai semuanya. Dan saya fikir orang akhirnya mula memahaminya,” katanya. “Kita semua perlu terus melabur dalam permainan wanita—dengan perhatian kita, media kita, dan dompet kita. Kerana ini bukanlah kilat dalam panci; ini adalah masa depan.”

Kelley Robinson

“Terdapat harapan,” kata 2020 TIME100 tokoh ketika memperkenalkan Kelley Robinson sebelum ucapannya. Porter mengambil masa untuk menyoroti kerja lintas persimpangan Robinson berhubung hak asasi LGBTQIA+ sebagai presiden Human Rights Campaign. Robinson menggunakan ucapannya sebagai cara untuk menyoroti cara Amerika Syarikat telah maju dan kerja yang masih perlu dilakukan, serta peranan penting orang queer dalam perubahan sosial negara.

“Jangan katakan perubahan tidak berlaku, kerana keluarga saya merupakan bukti,” katanya. “Kami semua kebenaran dalam bilik ini. Baca sejarah Amerika Syarikat, cerita Amerika Syarikat ialah cerita harapan. Ia merupakan cerita kemajuan. Ia merupakan cerita perubahan—dan orang lesbian, gay, biseksual, queer, dan trans. Kami sentiasa berada di garis hadapan perubahan itu.”

Colman Domingo

Untuk ucapan terakhir malam itu, pelakon Colman Domingo yang dicalonkan Anugerah Akademi berkongsi kisah menyentuh hati tentang hari-hari awalnya di Bandar Raya New York dan kawan tidak diduga yang ditemuinya ketika bekerja sebagai bartender bersama siapa beliau berkongsi cinta muzik Donny Hathaway—minat bersama yang membantunya melalui masa sukar.

“Sentiasa ada cahaya boleh dijumpai di tempat gelap. Sentiasa ada lagu di dalam hati menunggu untuk keluar. Kadang-kadang anda hanya perlu seseorang bertanya kepada anda, ‘Anda ok?’ Dan biarkan muzik membawa anda jauh.”

Ia merupakan penghormatan yang menyentuh hati terhadap kuasa muzik yang akan membawa kepada persembahan Dua Lipa yang menakjubkan.

“Hanya kerana anda sedang muram hari ini,” kata Domingo, “bukan bermakna ia akan kekal selamanya.”

Majlis Gala TIME100 merupakan sambutan tahunan TIME terhadap senarai TIME100 orang paling berpengaruh di dunia. Gala ini menyatukan ikon, pemimpin, pembuat perubahan, dan selebriti dari pelbagai industri dan negara untuk satu malam penuh makna perbualan dan sambutan. Tahun ini, Gala ini menampilkan persembahan langsung dari Dua Lipa dan Fantasia Barrino, dua orang yang disenaraikan dalam TIME100 2024.

TIME bekerjasama dengan ABC untuk membawa penonton ke dalam Majlis Gala TIME100 yang eksklusif dengan acara televisyen istimewa. TIME100: The World’s Most Influential People, dihasilkan bersama P&G, disiarkan Ahad, 12 Mei jam 10 malam EDT di ABC, dan keesokan harinya di Hulu, dengan menampilkan hos Taraji P. Henson dan kemunculan Patrick Mahomes, Maya Rudolph, dan lain-lain.

Majlis Gala TIME100 dianjurkan oleh Booking.com, Citi, Merck, Northern Data Group, Glenfiddich Single Malt Scotch Whisky, dan Verizon.

Artikel ini disediakan oleh pembekal kandungan pihak ketiga. SeaPRwire (https://www.seaprwire.com/) tidak memberi sebarang waranti atau perwakilan berkaitan dengannya.

Sektor: Top Story, Berita Harian

SeaPRwire menyampaikan edaran siaran akhbar secara masa nyata untuk syarikat dan institusi, mencapai lebih daripada 6,500 kedai media, 86,000 penyunting dan wartawan, dan 3.5 juta desktop profesional di seluruh 90 negara. SeaPRwire menyokong pengedaran siaran akhbar dalam bahasa Inggeris, Korea, Jepun, Arab, Cina Ringkas, Cina Tradisional, Vietnam, Thai, Indonesia, Melayu, Jerman, Rusia, Perancis, Sepanyol, Portugis dan bahasa-bahasa lain.