Pelbagai penyanyi lagu-lagu popular tentang putus cinta keluar dari hati yang patah

(SeaPRwire) –   Berpisah adalah sukar untuk dilakukan, tetapi muzik mungkin dapat membantu anda melupakan bekas teman lebih mudah. Lagu-lagu memberikan sumber ketenangan kepada mereka yang sedang bersedih. Namun demikian, sama seperti , yang sama boleh dikatakan tentang lagu-lagu berpisah. Itulah sebabnya senarai ini dibahagikan kepada empat kategori yang tersendiri supaya anda dapat mencari lagu yang sesuai untuk masa-masa di mana anda memerlukan tangisan yang baik atau tawa yang baik—atau, dalam kes , mungkin kedua-duanya.

Senarai ini merangkumi balada yang sesuai dimakan bersama bekas ais krim Ben & Jerry dan trek-trek yang akan membuat anda mahu menari lagi. Dan kerana terlalu banyak lagu-lagu berpisah hebat untuk dipilih, kami telah memasukkan beberapa penghormatan yang tidak secara rasmi memasuki senarai kami, tetapi pastinya layak dimuat turun.

Berikut adalah 30 lagu terbaik untuk melupakan bekas teman.

Lagu Untuk Menangis Dengan Penuh Perasaan

Joni Mitchell, “River”

Meskipun berlatarkan Krismas, lagu kesedihan 1971 oleh Joni Mitchell ini sebenarnya merupakan lagu berpisah yang sesuai untuk semua musim, memberikan penghibur dan membayangkan dunia di sebalik kesedihan yang dirasakan oleh pendengarnya yang paling terluka.

Whitney Houston, “I Will Always Love You”

Menulis “I Will Always Love You” pada 1973 sebagai pengucapan perpisahan kepada bekas teman lelaki dan rakan perniagaannya, Dolly Parton. Tetapi apabila Whitney Houston merekod semula lagu ini hampir dua dekad kemudian untuk runut bunyi The Bodyguard, beliau mengubah suai lagu ini menjadi ungkapan cinta yang dramatik. Balada abadi ini, sama ada dinyanyikan oleh Dolly, Whitney atau Parton, sentiasa mampu menggerakkan hati yang paling teguh untuk menangis. Nasihat kami: biarkan air mata mengalir.

Adele, “Someone Like You”

Selama dekad terakhir, lagu pahit manis Adele dari album 21 ini telah menjadi pilihan utama bagi sesiapa yang sedang menyembuhkan hati yang patah. Diilhamkan oleh pemutusan hubungan Adele sendiri dengan bekas teman lelakinya yang kemudian bertunang tidak lama selepas mereka berpisah, “Someone Like You” seakan-akan memberikan ucapan sedih di sebuah perkahwinan untuk orang yang terlepas. Selamat kepada Adele kerana membuatnya sepenuhnya dibenarkan untuk menangis ke dalam minuman bir.

Lauryn Hill, “Ex-Factor”

Dalam lagu klasik soul dan kesedihan “Ex-Factor,” Lauryn Hill mengenang hubungan toksiknya dengan sampel daripada Wu-Tang Clan dan lagu kesedihan Barbra Streisand “The Way We Were”. Apabila Hill menyanyi, “Di mana kamu apabila saya memerlukan kamu?,” hampir mustahil untuk tidak menangis sedikit atau banyak air mata.

No Doubt, “Don’t Speak”

Selepas berpisah dengan rakan kumpulan No Doubt, pemain bass Tony Kanal pada 1994, Gwen Stefani menukarkan kesedihannya kepada lagu kepatahan hati jenis rock alternatif. Irama gitar klasik Sepanyol dalam “Don’t Speak” mungkin akan menyebabkan anda menangis tanpa henti, tetapi Kanal mengakui ia pernah sukar baginya untuk memainkan lagu itu tanpa rasa tersentuh. “Kami terus membuka luka ini secara jam demi jam,” katanya kepada Rolling Stone pada 2012 tentang hari-hari awal mereka dalam lawatan. “Ia begitu kejam tetapi saya tidak tahu bagaimana kami dapat melepasinya.” Seperti yang boleh didengari oleh ramai, mendengar “Don’t Speak” berulang kali sering membantu.

Roy Orbison, “Crying”

Suara operatik Roy Orbison dengan julat tiga oktaf yang luas tidak pernah goyah dalam “Crying”, lagunya pada 1961 tentang seorang lelaki yang berpura-pura teguh demi meyakinkan bekas teman wanitanya bahawa dia baik-baik saja tanpanya. Sebenarnya, detik dia pergi, dia tidak dapat dihiburkan—begitu juga dengan sesiapa yang mendengarnya.

Bonnie Raitt, “I Can’t Make You Love Me”

Bonnie Raitt memahami dalam “I Can’t Make You Love Me” bahawa dia tidak dapat memaksa seseorang mencintainya jika perasaan itu tidak ada. Lagu ini selalu menjadi pilihan untuk menangis dengan penuh perasaan.

Artikel ini disediakan oleh pembekal kandungan pihak ketiga. SeaPRwire (https://www.seaprwire.com/) tidak memberi sebarang waranti atau perwakilan berkaitan dengannya.

Sektor: Top Story, Berita Harian

SeaPRwire menyampaikan edaran siaran akhbar secara masa nyata untuk syarikat dan institusi, mencapai lebih daripada 6,500 kedai media, 86,000 penyunting dan wartawan, dan 3.5 juta desktop profesional di seluruh 90 negara. SeaPRwire menyokong pengedaran siaran akhbar dalam bahasa Inggeris, Korea, Jepun, Arab, Cina Ringkas, Cina Tradisional, Vietnam, Thai, Indonesia, Melayu, Jerman, Rusia, Perancis, Sepanyol, Portugis dan bahasa-bahasa lain.