Menurut Vivy, sumbangan tersebut disalurkan menerusi badan bukan kerajaan (NGO), Pertubuhan IKRAM Malaysia.

USAHAWAN popular, Vivy Yusof mendermakan sebanyak 1,700 helai tudung daripada koleksi jenamanya kepada barisan petugas hadapan yang berhijab.
 
Menurut Vivy, dia terpanggil untuk menghulurkan bantuan khusus kepada golongan frontliner (barisan hadapan) muslimah selepas menerima banyak mesej daripada orang ramai berhubung keperluan tudung dalam melaksanakan tugasan mereka.
 
"Saya menerima banyak DM (mesej peribadi) untuk membantu frontliners dengan keperluan hijab mereka dan saya tidak boleh berdiam sahaja.
 
"Ini merupakan cara paling cepat saya boleh bantu mereka. @theduckgroup mendermakan sejumlah 1,700 tudung dUCk (100% kapas, jadi ia tidak akan membuatkan mereka berasa panas) bernilai RM255,000 kepada frontliners," katanya menerusi satu entri yang dikongsikan di Instagram.
 

 
 
 

 
View this post on Instagram

 
 
 
 

 
 

 
 
 

I've been getting so many DMs to help frontliners to help them with their hijab needs and I couldn't sit still. This was the fastest way I could think of to help – @theduckgroup has just donated 1,700 Fluff dUCks (100% cotton, so it wont be hot for them) worth RM255,000 to frontliners via an NGO Pertubuhan IKRAM Malaysia, who we've been liaising with. Today they were received by Dr Siti Noor Munirah Ibrahim – thank you so much for helping us to do this and hope you will distribute the best way you can. ❤ We love you, frontliners! We owe so much to you. Hope these little dUCks will cheer you on during these tough times ❤ #covid19

A post shared by Vivy Yusof (@vivyyusof) on

Menurut Vivy lagi, sumbangan tersebut disalurkan menerusi badan bukan kerajaan (NGO), Pertubuhan IKRAM Malaysia.
 
"Hari ini sumbangan itu diterima oleh Dr. Siti Noor Munirah Ibrahim. Terima kasih kerana membantu kami dan harap anda akan mengedarkan sebaik mungkin. We love you frontliners! Harapnya dUCk ini akan menceriakan anda semua ketika waktu getir ini," tulisnya.
 
Di ruangan komen, rata-rata memuji Vivy dengan mengucapkan terima kasih atas sumbangan yang cukup bermakna dalam membantu golongan frontliners.
 
Terdahulu, Vivy turut membuka peluang membantu peniaga makanan untuk menggunakan platform laman web Fashion Valet untuk menjual produk makanan sepanjang bulan Ramadan secara percuma.
 
BACA: Bantu Peniaga Makanan, Vivy Yusof Buat Bazar Online Secara Percuma Sepanjang Ramadan
 
Sebelum ini, Vivy pernah menerima kecaman netizen apabila pandangannya untuk memperjuangkan nasib golongan usahawan industri kecil sederhana disalah erti.

BACA: Vivy Yusof Mohon Maaf, Jelaskan Maksud Komen ‘Exactly’ Kepada Rakan

Apapun, pastikan anda selalu mencuci tangan, pakai topeng muka, gunakan 'sanitizer', kurangkan aktiviti di luar rumah serta lakukan semua perkara yang boleh mencegah COVID-19!