(SeaPRwire) –   WASHINGTON – Pemandu meninggal dunia selepas kenderaan terbabas ke dalam pagar keselamatan perimetri luar kompleks Rumah Putih, dan insiden lewat Sabtu malam sedang disiasat sebagai kemalangan trafik, kata polis. Presiden Joe Biden menghabiskan akhir minggu di Delaware, dan Perkhidmatan Rahsia berkata tiada ancaman kepada Rumah Putih.

Pemandu lelaki, yang belum dikenal pasti, dijumpai mati dalam kenderaan berikutan kemalangan itu tidak lama sebelum pukul 10:30 malam, mengikut kenyataan Perkhidmatan Rahsia.

Jabatan Polis Metropolitan berkata kenderaan itu terlanggar pagar keselamatan di persimpangan Jalan 15 dan Pennsylvania Avenue NW. Polis dipanggil ke tempat kejadian pada pukul 10:46 malam dan berkata satu lelaki dewasa diisytiharkan mati akibat kemalangan ke dalam pagar keselamatan di sekeliling kompleks itu.

Perkhidmatan Rahsia berkata protokol keselamatan telah dilaksanakan dan tiada ancaman kepada Rumah Putih. Perkhidmatan Rahsia dan polis akan terus menyiasat.

Artikel ini disediakan oleh pembekal kandungan pihak ketiga. SeaPRwire (https://www.seaprwire.com/) tidak memberi sebarang waranti atau perwakilan berkaitan dengannya.

Sektor: Top Story, Berita Harian

SeaPRwire menyampaikan edaran siaran akhbar secara masa nyata untuk syarikat dan institusi, mencapai lebih daripada 6,500 kedai media, 86,000 penyunting dan wartawan, dan 3.5 juta desktop profesional di seluruh 90 negara. SeaPRwire menyokong pengedaran siaran akhbar dalam bahasa Inggeris, Korea, Jepun, Arab, Cina Ringkas, Cina Tradisional, Vietnam, Thai, Indonesia, Melayu, Jerman, Rusia, Perancis, Sepanyol, Portugis dan bahasa-bahasa lain.