(SeaPRwire) –   )MINNEAPOLIS) — Majlis Bandaraya Minneapolis telah bersetuju untuk membayar pampasan sebanyak $150,000 kepada saksi mata yang cuba campur tangan untuk mencegah dan yang mengatakan beliau menderita daripada gangguan stres pasca trauma akibatnya.

Donald Williams, seorang pendekar seni mempertahankan diri campuran yang memberi keterangan terhadap dalam perbicaraan pembunuhan 2021, mendakwa beliau diserang oleh polis ketika cuba mencegah kematian Floyd pada 25 Mei 2020.

Majlis itu sebulat suara meluluskan pampasan tanpa perbincangan Khamis,

Samannya mendakwa bahawa Chauvin memandang terus ke arah Williams, mengambil bekas penyembur bahan kimia dan mula menggoyangkannya ke arah beliau dan orang lain kebajikan Floyd. Dalam video yang dimainkan di perbicaraan Chauvin, Williams boleh didengar mendesak Chauvin untuk berhenti daripada Floyd dan mengutuk pegawai itu sebagai “bum”. bergerak ke arah Williams dan meletakkan tangan di dadanya, kata saman itu.

Williams bahawa pegawai itu melaksanakan apa yang ke atas Floyd, membataskan peredaran darahnya.

Akibat tindakan pegawai itu, Williams mendakwa dalam saman beliau, beliau bimbang keselamatan beliau dan menanggung sakit, penderitaan, kemaluan, malu dan perbelanjaan perubatan.

Floyd, yang berkulit hitam, selepas Chauvin, yang berkulit putih, berlutut di lehernya selama 9 1/2 minit di luar kedai runcit di mana Floyd cuba menggunakan wang palsu $20. Video saksi mata merakamkan jeritan Floyd yang semakin lemah “Saya tidak boleh bernafas”. Kematian Floyd memicu protes di seluruh dunia dan memaksa perbincangan kebangsaan dan perkauman.

Chauvin didapati bersalah atas tuduhan pembunuhan negeri dalam kematian Floyd dan dijatuhi hukuman 22 1/2 tahun penjara. Beliau juga mengaku bersalah terhadap tuduhan berasingan mengenai melanggar hak awam Floyd. Thao dan dua bekas pegawai lain yang terlibat kini menjalani hukuman penjara yang lebih pendek.

Artikel ini disediakan oleh pembekal kandungan pihak ketiga. SeaPRwire (https://www.seaprwire.com/) tidak memberi sebarang waranti atau perwakilan berkaitan dengannya.

Sektor: Top Story, Berita Harian

SeaPRwire menyampaikan edaran siaran akhbar secara masa nyata untuk syarikat dan institusi, mencapai lebih daripada 6,500 kedai media, 86,000 penyunting dan wartawan, dan 3.5 juta desktop profesional di seluruh 90 negara. SeaPRwire menyokong pengedaran siaran akhbar dalam bahasa Inggeris, Korea, Jepun, Arab, Cina Ringkas, Cina Tradisional, Vietnam, Thai, Indonesia, Melayu, Jerman, Rusia, Perancis, Sepanyol, Portugis dan bahasa-bahasa lain.