(SeaPRwire) –   Tidak dapat dinafikan bahawa tahun 2024 sudah pasti sibuk bagi Zendaya. Sejak tahun bermula, bintang filem Euphoria ini telah mendominasi pecah panggung dengan filem kesinambungannya Dune: Part Two, mendapat dua sampul Vogue (edisi Amerika dan British), dan dipilih untuk beberapa projek lain. Minggu ini, filem terbaru dan dinanti ramai, Challengers, akan ditayangkan di pawagam, meletakkan Zendaya secara terus di bawah sorotan sebagai Tashi Duncan, seorang pemain tenis berbakat yang menjadi pusat cinta segitiga yang panas.

Banyak projek Zendaya telah menghasilkan pelbagai penampilan di karpet merah dan sesi temubual media, yang pula menghasilkan pelbagai gaya fesyen canggih daripada pelakon dan rakan lamanya serta pereka fesyennya, Law Roach. Walaupun Zendaya sentiasa dijangka untuk momen fesyen berani, eksperimen dan menakjubkan, gaya semasa tur promosi filemnya kini telah ditingkatkan ke tahap seni memakai pakaian untuk acara media.

Di tangan berkemahiran Zendaya dan Roach, tema filemnya dengan bijak diterjemahkan ke dalam pakaian, sama ada itu kostum perobot masa depan berwarna perak dari arkib Mugler untuk tayangan perdana London Dune: Part Two atau gaun Thom Browne yang meniru gaya tenis putih untuk tayangan perdana London Challengers. Pilihan fesyennya kurang terasa sebagai promosi berbanding sebagai penjelmaan kerja seninya sebagai seorang artis, dengan pakaian sebagai mediumnya, yang mungkin menjelaskan mengapa tahun ini, menonton tur promosinya hampir menyeronokkan seperti pergi ke pawagam untuk menonton filemnya.

Dengan itu, kami telah merangkum semua gaya terbaik Zendaya dari karpet merah sehingga kini pada tahun 2024.

Untuk tayangan perdana Mexico City filem Dune: Part Two, Zendaya memakai gaun dramatik Torishéju.

Zendaya memakai set dua ketul Louis Vuitton khas untuk tayangan perdana Paris filem Dune: Part Two.

Zendaya menakjubkan di tayangan perdana London filem Dune: Part Two apabila tiba dengan pakaian era Mugler yang sesuai untuk perobot glamor.

Untuk tayangan perdana Seoul filem Dune: Part Two, Zendaya memakai jas Givenchy klasik direka oleh Alexander McQueen ketika menjadi pengarah kreatif mereka. Pakaian abu-abu itu dilengkapi lampu kilat.

Untuk tayangan perdana New York City filem Dune: Part Two, Zendaya memakai gaun putih futuristik Stéphane Rolland dengan potongan dramatik dan hiasan emas di tepi.

Untuk Anugerah Wanita Hitam ESSENCE di Hollywood 2024, Zendaya memakai baju korset hiasan, seluar jeans dan rantai leher berlapis, semuanya dari Jean Paul Gaultier.

Untuk Anugerah Akademi ke-96 pada tahun 2024, Zendaya memakai gaun hiasan merah jambu dan kelabu Armani Privé.

Zendaya bersinar dengan gaun khas Loewe yang memberi penghormatan kepada Challengers; pengarah kreatif Loewe, Jonathan Anderson, merupakan pereka kostum untuk filem itu.

Untuk sesi temubual media di Paris, Zendaya mengambil pendekatan mod apabila tiba dengan jaket dan skirt kotak-kotak era Marc Jacobs dan menambah aksesori topi kepala dan kasut putih.

Untuk tayangan perdana Paris Challengers, Zendaya memakai gaun putih halus khas Louis Vuitton dengan ikat pinggang yang sepadan.

Zendaya membuat penampilan lucu di sesi temubual media London apabila tiba dengan jaket dan skirt mini berjalur Vivienne Westwood era arkib dengan ekor bulu.

Untuk sesi temubual media di Rom, Zendaya memakai mini gaun berkilat bertema tenis dan sepasang kasut berhias bola tenis, kedua-duanya khas Loewe.

Zendaya menonjolkan kemewahan senyap dengan sweater dan skirt maxi Brunello Cucinelli untuk sesi temubual media di Monte Carlo.

Untuk persembahan di Jimmy Kimmel Live! di Los Angeles, Zendaya memakai jaket Ralph Lauren berdobel dada era vintage sebagai mini gaun dan melengkapkan gaya dengan kasut putih.

Zendaya meletakkan pendekatan subversif kepada konsep tenis putih dengan gaun khas Thom Browne dengan pemotongan kain jersey dan raket tenis.

Artikel ini disediakan oleh pembekal kandungan pihak ketiga. SeaPRwire (https://www.seaprwire.com/) tidak memberi sebarang waranti atau perwakilan berkaitan dengannya.

Sektor: Top Story, Berita Harian

SeaPRwire menyampaikan edaran siaran akhbar secara masa nyata untuk syarikat dan institusi, mencapai lebih daripada 6,500 kedai media, 86,000 penyunting dan wartawan, dan 3.5 juta desktop profesional di seluruh 90 negara. SeaPRwire menyokong pengedaran siaran akhbar dalam bahasa Inggeris, Korea, Jepun, Arab, Cina Ringkas, Cina Tradisional, Vietnam, Thai, Indonesia, Melayu, Jerman, Rusia, Perancis, Sepanyol, Portugis dan bahasa-bahasa lain.