Taylor Swift | The Eras Tour - Melbourne, Australia

(SeaPRwire) –   Kami telah mendengar Taylor Swift menyanyikan tentang kehidupan pribadinya dan mencipta kisah-kisah dari sejarah. Dalam albumnya yang baru, The Tortured Poets Department, Swift menjelajahi topik lain: ketenaran. Swift tidak diragukan lagi orang paling terkenal di dunia. Dia memulakan ekonomi secara keseluruhan, dinamakan sebagai TIME ‘Person of the Year’, dan mempunyai pangkalan peminat yang sangat setia. Jadi, masuk akal bahawa penyanyi berusia 34 tahun itu akan membahaskan menghadapi tahap ketenaran ini pada titik dalam kerjayanya.

Ketenaran mega bintang tidak kelihatan sehebat yang dikatakan, dan Swift membuatnya diketahui dalam lagu-lagu baru bertajuk “Tapi Daddy I Love Him,” dan “Clara Bow.” Yang terdahulu adalah kritikan lebih tajam terhadap peminatnya dan ketenarannya dengan lirik paling tajam yang mungkin merujuk kepada cara peminatnya berbual secara kritikal tentang khabar angin hubungannya dengan Matty Healy atau cara orang membincangkan sejarah percintaannya secara keseluruhan. Healy dan Swift pernah berkencan untuk seketika pada tahun 2023 berikutan berakhirnya hubungannya dengan Joe Alwyn. Kritikan terhadap hubungan mereka mula membengkak dengan cepat selepas didakwa berkaitan kerana komen yang dibuat Healy dalam podcast tentang penampilan dan warisan penyanyi rap Ice Spice. Dia agak . Swift tidak pernah benar-benar membahaskan hubungan mereka. Pada The Tortured Poets Department, dia membahaskan peminatnya secara terus: “Saya akan beritahu sesuatu sekarang, , “nyanyinya. “.”

Jambatan menggali lebih dalam. “God save the most judgmental creeps, Who say they want what’s best for me, Sanctimoniously performing soliloquies I’ll never see,” kata Swift tentang pengkritik hubungannya. “Thinkin’ it can change the beat, Of my heart when he touches me, And counteract the chemistry and undo the destiny.” Menjelang akhir lagu, dia berkata bahawa skandal “melakukan sesuatu yang lucu kepada kebanggaan, tetapi membawa kekasih lebih rapat.”

“Clara Bow” merujuk kepada pelakon yang menjadi kekasih filem senyap sebelum berjaya beralih ke “talkies” pada awal Zaman Meleset pada tahun 1929. Kerana ketenarannya, Bow merupakan salah seorang selebriti pertama yang diberi nama samaran “It Girl.” Persamaan antara Bow dan Swift lebih daripada jelas, terutamanya pada masa ini dalam kerjaya Swift dan dengan Margot Robbie memainkan peranan .

Lagu itu bermula dengan Swift kelihatan menyanyi kepada dirinya sendiri dari perspektif yang lebih muda, berkata dia menyerupai Clara Bow dan bertanya kepada dirinya sendiri jika dia tahu dia akan “dipilih seperti mawar” untuk kehidupan ketenaran yang tidak terbayangkan ini. “Tiada seorang pun di bandar kecil saya berfikir saya akan melihat cahaya Manhattan,” nyanyinya, berkata orang ragu-ragu ketika dia mendaki.

Swift kemudiannya membandingkan dirinya dengan Stevie Nicks dari Fleetwood Mac, dan berkata orang meragui dia akan “bertemu dengan eksekutif di LA.” Lagu itu berakhir dengan dia menyanyi, “Anda kelihatan seperti Taylor Swift dalam cahaya ini, kami suka. Anda mempunyai taji, dia tidak pernah. Masa depan cerah, menakjubkan.”

Artikel ini disediakan oleh pembekal kandungan pihak ketiga. SeaPRwire (https://www.seaprwire.com/) tidak memberi sebarang waranti atau perwakilan berkaitan dengannya.

Sektor: Top Story, Berita Harian

SeaPRwire menyampaikan edaran siaran akhbar secara masa nyata untuk syarikat dan institusi, mencapai lebih daripada 6,500 kedai media, 86,000 penyunting dan wartawan, dan 3.5 juta desktop profesional di seluruh 90 negara. SeaPRwire menyokong pengedaran siaran akhbar dalam bahasa Inggeris, Korea, Jepun, Arab, Cina Ringkas, Cina Tradisional, Vietnam, Thai, Indonesia, Melayu, Jerman, Rusia, Perancis, Sepanyol, Portugis dan bahasa-bahasa lain.