Bukan sahaja bergelar penyanyi, malah penyanyi yang popular dengan lagu Anta Permana juga sudah mempunyai empayar perniagaan.

PEJAM, celik, pejam, celik, sudah 24 tahun penyanyi nombor satu negara, Datuk Seri Siti Nurhaliza bertapak dalam bidang seni suara.

Siapa sangka, penyanyi kelahiran Kuala Lipis, Pahang ini mampu bertahan dalam industri yang penuh pancaroba ini.

Seperti filem terbitan Hollywood yang mengangkat diva tersohor antarabangsa seperti 'The Rocketman' dan 'Bohemian Rhapsody, Siti juga mengimpikan karier nyanyiannya dipentaskan.

Menjawab soalan peminat, apa yang ingin dicapai selepas 24 tahun bergelar anak seni, Siti Nurhaliza menyatakan bahawa dia teringin untuk mementaskan muzikal pentas Siti Nurhaliza untuk menceritakan susur-galur kariernya bergelar anak seni.

"Saya dah buat album dan macam-macam konsert, tapi apa yang  belum Siti dapat buat  ialah buat Muzikal Siti Nurhaliza, itu yang belum tercapai lagi," katanya.

"Saya juga ada perancangan untuk mengeluarkan buku biografi, mungkin pada tahun hadapan sebab nak pilih sempena 25 tahun tu agak istimewa sepanjang berada dalam industri."

Bukan sahaja bergelar penyanyi, malah penyanyi yang popular dengan lagu Anta Permana ini juga sukses dengan empayar perniagaan yang diasaskannya.

Setiap kali keraian sebegini, Siti pasti tidak melepaskan peluang untuk berjumpa dengan kelab peminatnya Siti Zoners untuk beramah mesra namun dengan adanya Perintah Kawalan Pergerakan (PKP) mereka harus akur dengan arahan tersebut untuk keselamatan bersama.

Meskipun tidak dapat berjumpa dengan peminatnya untuk meraikan ulang tahunnya itu, namun beliau tetap mengambil kesempatan untuk beramah-mesra dengan peminatnya menggunakan media sosial.

Semasa IG Live tersebut, beliau banyak berkongsi dengan peminatnya mengenai kenangan sepanjang berada dalam industri disamping menjawab soalan-soalan daripada peminatnya.

Pada masa sama, Siti Nurhaliza juga ingin mencuba menyanyikan lagu berentak jazz.

Siti turut menzahirkan rasa syukurnya kepada semua yang menyokongnya terutama kepada peminatnya yang menjadi sumber kekuatan sejak mula bertapak di dalam industri seni sejak 1 April, 1996.

 
 
 

 
View this post on Instagram

 
 
 
 

 
 

 
 
 

Alhamdulillah dan terima kasih di atas kurniaanNya. Tidak ada sedikit pun milik saya, semua hak Dia. Syukur. . Buat semua yang telah bersama-sama saya sepanjang 24 tahun ini, tidak kira kebersamaan dalam bentuk apa pun, saya ingin menzahirkan ucapan terima kasih yang setinggi-tingginya. . Suami, ibu, arwah abah, ibu mentua, anak-anak, adik beradik, keluarga, saudara mara, sahabat handai, staff-staff, syarikat-syarikat rakaman atau label yang pernah bersama saya, penerbit2 album, komposer2, penulis2 lirik, para pemuzik, penyanyi2 latar, koreografer2,penari2 latar, jurusolek2, pereka2 pakaian, penata2 gaya, penerbit2 tv dan radio, deejay2, rakan2 media, rakan2 artis, syarikat2 yang memberi kepercayaan kepada saya menjadi duta produk, ikon, jurucakap dan sebagainya, penganjur2 yang mengundang saya dalam konsert & persembahan2 dan tentunya PARA PEMINAT, SITIZONERS yang tidak pernah jemu memberikan sokongan selama ini. . Alhamdulillah. Doakan agar apa jua yang dipinjamkan kepada saya ini akan dapat saya manfaatkan kepada orang lain. . Terima kasih semua.❤️❤️❤️ . #CT24tahundalamindustri #CT24yearsintheindustry #Siti2020 #KekalCekal #harike15pkpmalaysia . . Foto:@blackpepperproduction Design: @zam_dori @miezcraft

A post shared by Siti Nurhaliza Tarudin (@ctdk) on