The Duke Of Sussex Makes on Screen Appearance At The Sport Gives Back Awards 2024

(SeaPRwire) –   Pangeran Harry akan kembali ke United Kingdom untuk merayakan 10 tahun Invictus Games, pertandingan sukan yang dia mulakan untuk bekas tentera yang cedera.

Baginda akan hadir ke majlis “syukur” di Katedral St Paul, London pada 8 Mei. Organisasi itu berkata Pangeran bersama pelakon British Damian Lewis dan wakil dari negara-negara yang mengambil bahagian dalam Invictus Games, termasuk veteran, akan bersama-sama untuk menandakan peristiwa itu.

Pangeran Harry akan membacakan bacaan di majlis itu. Lewis akan membacakan sajak “Invictus”, yang ditulis oleh penyair William Ernest Henley, yang di Crypt di St Paul’s. Sajak itu memberi inspirasi kepada moto permainan, yang bermaksud “tidak dapat ditakluki”. Ahli-ahli masyarakat lain juga akan membacakan bacaan sebagai sebahagian daripada majlis, diketuai oleh Reverend Andrew Tremlett, Dekan St Paul’s.

Pangeran Harry berkhidmat selama satu dekad, termasuk dua lawatan selama setahun ke Afghanistan, sebelum meninggalkannya pada 2015 untuk menjadi kerabat diraja bekerja sepenuh masa.

Baginda mengasaskan Invictus Games pertama di London pada 2014, diilhamkan oleh model serupa yang dipanggil Warrior Games yang dia saksikan pada 2013 di Amerika Syarikat. Pada masa itu, baginda mengarahkan amalannya, The Royal Foundation of The Duke and Duchess of Cambridge and Prince Harry, untuk mengendalikan permainan itu bekerjasama dengan Kementerian Pertahanan,

Pada 2020, Pangeran Harry dan isterinya Meghan Markle . Mereka kemudian memulakan kehidupan baharu bersama di California, negara asal Meghan, di mana mereka tinggal bersama dua anak mereka. Pada April, Pangeran mengumumkan perpindahan kediamannya ke Amerika Syarikat, dan tarikh perpindahan itu kebelakangan ini ke Jun 2023.

Pangeran Harry juga . pada Februari untuk bertemu bapanya, Raja Charles III, berikutan pengumuman bahawa Raja didiagnosis dengan kanser. Selepas menerima rawatan dan pemulihan, Raja .

Artikel ini disediakan oleh pembekal kandungan pihak ketiga. SeaPRwire (https://www.seaprwire.com/) tidak memberi sebarang waranti atau perwakilan berkaitan dengannya.

Sektor: Top Story, Berita Harian

SeaPRwire menyampaikan edaran siaran akhbar secara masa nyata untuk syarikat dan institusi, mencapai lebih daripada 6,500 kedai media, 86,000 penyunting dan wartawan, dan 3.5 juta desktop profesional di seluruh 90 negara. SeaPRwire menyokong pengedaran siaran akhbar dalam bahasa Inggeris, Korea, Jepun, Arab, Cina Ringkas, Cina Tradisional, Vietnam, Thai, Indonesia, Melayu, Jerman, Rusia, Perancis, Sepanyol, Portugis dan bahasa-bahasa lain.