(SeaPRwire) –   NEW YORK – Walmart mengumumkan pada Selasa bahawa ia melancarkan jenama makanan label kedai terbesarnya dalam tempoh 20 tahun berkenaan keluasannya produk, kerana ia mencari untuk menarik perhatian pelanggan yang lebih muda yang tidak setia kepada jenama dan mahukan makanan yang diilhamkan oleh chef yang lebih murah harganya.

Jenama itu, dipanggil Bettergoods, baru sahaja memasuki kedai Walmart dan dalam talian. Menjelang musim gugur ini, akan ada 300 produk, merangkumi beku, tenusu, makanan ringan, minuman, pasta, sup, kopi, coklat dan lain-lain, kata pengedar itu. Harga berjulat dari bawah $2 hingga bawah $15, dengan kebanyakan produk boleh didapati bawah $5.

Pelancaran dari pengedar terbesar negara itu datang telah menggerakkan pembeli untuk mencari alternatif yang lebih murah, meningkatkan kepopularan jenama persendirian. Jenama persendirian dalam makanan dan minuman menyumbang hampir 26% daripada bahagian pasaran keseluruhan dalam unit kategori itu yang dijual tahun lepas, naik daripada 24.7% semasa tahun sebelumnya, menurut syarikat penyelidikan pasaran Circana. Berbanding 74.5% untuk jenama kebangsaan tahun lepas, turun daripada 75.3% pada 2022.

Pesakit saingan Walmart, termasuk Target, juga telah memperluaskan label kedai mereka dalam makanan.

“Sebagai industri, kami melihat pelanggan yang lebih muda menjadi kurang setia kepada jenama, memberi keutamaan kepada kualiti dan nilai, dan menggerakkan minat yang meningkat dalam jenama persendirian,” kata Scott Morris, naib presiden kanan jenama persendirian, makanan dan keperluan Walmart.

Artikel ini disediakan oleh pembekal kandungan pihak ketiga. SeaPRwire (https://www.seaprwire.com/) tidak memberi sebarang waranti atau perwakilan berkaitan dengannya.

Sektor: Top Story, Berita Harian

SeaPRwire menyampaikan edaran siaran akhbar secara masa nyata untuk syarikat dan institusi, mencapai lebih daripada 6,500 kedai media, 86,000 penyunting dan wartawan, dan 3.5 juta desktop profesional di seluruh 90 negara. SeaPRwire menyokong pengedaran siaran akhbar dalam bahasa Inggeris, Korea, Jepun, Arab, Cina Ringkas, Cina Tradisional, Vietnam, Thai, Indonesia, Melayu, Jerman, Rusia, Perancis, Sepanyol, Portugis dan bahasa-bahasa lain.