Seorang wanita muda menekan alarm pada telefonnya pada waktu pagi

(SeaPRwire) –   Di seluruh media sosial, pengguna iPhone melaporkan terjaga dengan menyedihkan menyedari bahawa mereka telah melepas alarm. “Dalam tempoh enam hari sekolah, saya telah mengumpulkan tujuh kali terlambat,” kata . “Saya rasa ia kerana alarm saya tidak berbunyi.”

“Saya benar-benar terlambat ke pekerjaan hari itu kerana saya tidur sepanjang empat alarm yang saya tetapkan,” kenang . “Saya bingung kerana saya tidak pernah tidur sepanjang alarm.”

Dalam laporan berita yang dimuat naik pada Selasa, Apple mengakui bahawa ia sebenarnya menyedari glitch yang menyebabkan alarm tidak membuat bunyi untuk banyak pengguna. Syarikat itu menyatakan bahawa ia sedang bekerja untuk memperbaiki, tetapi tidak jelas bila tepatnya itu akan siap.

with @Elizabeth now wtf is this shit apple? 🤨 |

Iphone Alarms ARENT GOING OFF

TIME telah menghubungi Apple untuk maklumat lanjut.

Sementara itu, beberapa pengguna media sosial, termasuk CarterPCS TikTok, telah mengesyorkan menukar tetapan untuk membantu memperbaiki isu itu. Secara khusus, mereka telah mencatat bahawa “Ciri-ciri Penyedaran Perhatian” Apple, yang menyebabkan telefon anda secara automatik menjadi terang skrin dan menurunkan isi padu ketika anda sedang melihatnya, mungkin menyebabkan masalah.

Untuk mematikan “Ciri-ciri Penyedaran Perhatian”, pergi ke “Tetapan” dan pilih “ID Muka dan Kod Laluan.” Anda akan diminta untuk memasukkan kod laluan anda, selepas mana anda harus dapat menggulung turun dan melihat pilihan untuk mengaktifkan atau mematikan ciri-ciri tersebut. Matikan mereka untuk melihat sama ada ia membantu memperbaiki isu jam alarm anda.

Artikel ini disediakan oleh pembekal kandungan pihak ketiga. SeaPRwire (https://www.seaprwire.com/) tidak memberi sebarang waranti atau perwakilan berkaitan dengannya.

Sektor: Top Story, Berita Harian

SeaPRwire menyampaikan edaran siaran akhbar secara masa nyata untuk syarikat dan institusi, mencapai lebih daripada 6,500 kedai media, 86,000 penyunting dan wartawan, dan 3.5 juta desktop profesional di seluruh 90 negara. SeaPRwire menyokong pengedaran siaran akhbar dalam bahasa Inggeris, Korea, Jepun, Arab, Cina Ringkas, Cina Tradisional, Vietnam, Thai, Indonesia, Melayu, Jerman, Rusia, Perancis, Sepanyol, Portugis dan bahasa-bahasa lain.