2024 Planned Parenthood Of Greater New York Gala

(SeaPRwire) –   Seorang bekas jurukamera untuk Megan Thee Stallion telah menuduhnya melakukan gangguan dan menciptakan persekitaran kerja yang bermusuhan dalam saman yang difailkan di Mahkamah Agung Los Angeles pada Selasa.

Emilio Garcia, yang bekerja sebagai jurukamera peribadi untuk penyanyi itu dari 2019 hingga 2023, mendakwa bahawa beliau terperangkap dalam kereta bergerak dengan Megan Thee Stallion semasa beliau bersama-sama seorang wanita. Menurut saman itu, salinan yang diperoleh oleh TIME, Garcia pergi ke Ibiza, Sepanyol bersama Megan Thee Stallion pada Jun 2022 dan berada dalam kereta dengan beliau dan seorang wanita lagi apabila mereka memulakan hubungan seks. Garcia mengatakan beliau tidak dapat keluar kerana kereta itu sedang bergerak.

Berbual dengan TIME, Garcia berkata beliau berasa “tidak selesa” dan “terkejut” dengan “keberanian keseluruhan untuk melakukan ini tepat di sebelah saya.” Megan bertanya kepadanya jika beliau berada di SUV dan dia mengesahkan bahawa dia berada di situ, menurut saman itu. Dia memberitahu beliau untuk tidak bercakap tentang apa yang dilihatnya dan Garcia juga mengatakan dalam saman itu bahawa dia melemparkan komen berunsur fatfobic kepadanya, memanggilnya “fat b-tch” dan memberitahunya untuk “buang makanan anda keluar,” mengatakan “Anda tidak perlu makan.”

“Untuk mendengar seseorang yang menyokong cinta badan anda memberitahu saya perkara-perkara ini, saya merasa direndahkan,” kata Garcia.

Wakil untuk Megan Thee Stallion dan Roc Nation, syarikat pengurusannya, tidak segera menjawab permintaan komen TIME. Dalam kenyataan kepada TIME, peguam Garcia, Ron Zambrano, berkata: “Megan hanya perlu membayar klien kami apa yang patut dibayar, mengakui tingkah lakunya, dan berhenti melakukan gangguan seksual dan tingkah laku fat-shaming ini.” Beliau terus berkata: “Emilio tidak sepatutnya pernah diletakkan dalam kedudukan di mana beliau perlu berada di dalam kenderaan bersamanya semasa beliau bersama-sama wanita lain. ‘Tidak wajar’ adalah mengecilkan perkara sebenarnya. Pendedahan tingkah laku ini kepada pekerja adalah pastinya haram.”

Menurut saman itu, Garcia mendakwa selepas lawatan itu beliau berpindah dari kadar bulanan AS$4,000 kepada dibayar untuk setiap tugasan yang dilakukannya untuk Megan Thee Stallion. Saman itu mengatakan Garcia “sebenarnya bekerja sepanjang jam bangun sehari … sentiasa menjawab panggilan dan menjalankan tugas-tugas lain di bawah arahan Stallion” dan mendakwa beliau ditolak gaji lebihan dan rehat yang tetap. Pada Jun 2023, apabila Garcia sudah merancang untuk berhenti, Roc Nation memberitahunya bahawa “perkhidmatannya tidak lagi diperlukan,” menurut saman itu.

lapor Garcia menuntut lebih daripada enam angka dalam kerosakan. Menurut saman itu, beliau juga berjuang untuk upah tidak dibayar, faedah atas upah tidak dibayar, upah lebihan tidak dibayar, dan manfaat pekerja lain pada kadar undang-undang.

“Jika anda tidak tahu bahawa anda dilakukan salah, anda tidak benar-benar tahu bagaimana untuk memperjuangkan diri sehingga anda mula bertanya. Mungkin anda mula bertanya rakan sejawat anda yang mempunyai wakil, mereka mempunyai ejen, mereka mempunyai pengurusan, mereka mempunyai peguam,” katanya kepada NBC. “Jadi saya hanya benar-benar mahu menggalakkan orang untuk memperjuangkan diri mereka sendiri.”

Artikel ini disediakan oleh pembekal kandungan pihak ketiga. SeaPRwire (https://www.seaprwire.com/) tidak memberi sebarang waranti atau perwakilan berkaitan dengannya.

Sektor: Top Story, Berita Harian

SeaPRwire menyampaikan edaran siaran akhbar secara masa nyata untuk syarikat dan institusi, mencapai lebih daripada 6,500 kedai media, 86,000 penyunting dan wartawan, dan 3.5 juta desktop profesional di seluruh 90 negara. SeaPRwire menyokong pengedaran siaran akhbar dalam bahasa Inggeris, Korea, Jepun, Arab, Cina Ringkas, Cina Tradisional, Vietnam, Thai, Indonesia, Melayu, Jerman, Rusia, Perancis, Sepanyol, Portugis dan bahasa-bahasa lain.