E. Jean Carroll menghadiri 2024 TIME100 Gala di Jazz at Lincoln Center di Bandar Raya New York, pada 25 April 2024.

(SeaPRwire) –   Pada Khamis malam, tetamu berkumpul di Bandar Raya New York untuk menyambut , senarai yang merangkumi dari bintang Hollywood yang paling cerah kepada pemimpin global dan pembuat perubahan. Salah satu daripada penghormatan penting malam itu, E. Jean Carroll, terkejut bahawa beliau dimasukkan dalam senarai tahun ini – tetapi beliau tidak sepatutnya terkejut. Tahun lepas, Carroll menjadi tajuk berita apabila beliau dianugerahkan $5 juta selepas juri di Manhattan mendapati Trump bersalah atas fitnah dan penderaan seksual dalam , memberi harapan kepada mangsa di seluruh dunia untuk keadilan.

Semasa menghadiri di Bandar Raya New York pada Khamis malam, Carroll memberi pandangan mengenai perbicaraan jenayah hush money Trump kini, yang bermula di mahkamah Manhattan pada minggu lepas. Carroll berharap bahawa perbicaraan Trump akan membongkar kebenaran mengenai tindakan bekas presiden.

“Saya fikir bahawa ia adalah juri New York, mereka yang paling bijak di dunia, dengan semua latar belakang politik,” katanya kepada TIME dalam acara itu. “Mereka akan membuat keputusan yang betul.”

Dengan Trump muncul sebagai calon Republikan untuk pilihan raya presiden 2024, Carroll juga menekankan kepentingan pemilih mempertimbangkan calon yang akan mencerminkan nilai mereka, terutamanya berhubung masa depan hak reproduktif.

“Soalan utama yang perlu kita tanyakan kepada calon kita adalah: adakah wanita mempunyai hak atas tubuh sendiri?”

TIME100 Gala adalah sambutan tahunan TIME kepada senarai TIME100 orang paling berpengaruh di dunia. Gala ini menyatukan ikon, pemimpin, pembuat perubahan, dan selebriti dari pelbagai industri dan negara untuk satu malam yang hidup penuh dialog bermakna dan sambutan. Tahun ini, Gala menampilkan persembahan langsung dari Dua Lipa dan Fantasia Barrino, dua orang yang tersenarai dalam TIME100 2024.

TIME bekerjasama dengan ABC untuk membawa penonton ke dalam acara eksklusif TIME100 Gala menerusi acara televisyen khas. TIME100: The World’s Most Influential People, diterbitkan bersama P&G, disiarkan pada Ahad, 12 Mei jam 10 malam EDT di ABC, dan esoknya di Hulu, dengan tuan rumah Taraji P. Henson dan penampilan Patrick Mahomes, Maya Rudolph, dan lain-lain.

TIME100 Gala dipersembahkan oleh Booking.com, Citi, Merck, Northern Data Group, Glenfiddich Single Malt Scotch Whisky, dan Verizon.

Artikel ini disediakan oleh pembekal kandungan pihak ketiga. SeaPRwire (https://www.seaprwire.com/) tidak memberi sebarang waranti atau perwakilan berkaitan dengannya.

Sektor: Top Story, Berita Harian

SeaPRwire menyampaikan edaran siaran akhbar secara masa nyata untuk syarikat dan institusi, mencapai lebih daripada 6,500 kedai media, 86,000 penyunting dan wartawan, dan 3.5 juta desktop profesional di seluruh 90 negara. SeaPRwire menyokong pengedaran siaran akhbar dalam bahasa Inggeris, Korea, Jepun, Arab, Cina Ringkas, Cina Tradisional, Vietnam, Thai, Indonesia, Melayu, Jerman, Rusia, Perancis, Sepanyol, Portugis dan bahasa-bahasa lain.