(SeaPRwire) –   Tahun ini, TIME melancarkan senarai pertamanya bagi , bekerjasama dengan , pembekal terkemuka data pasaran dan pengguna antarabangsa dan kedudukan. Hasil kajian kuantitatif ini: 250 syarikat yang mengubah bidang teknologi pendidikan digital.

Metodologi

Projek penyelidikan “Syarikat-Syarikat EdTech Teratas Dunia 2024” merupakan analisis menyeluruh yang dijalankan untuk mengenal pasti syarikat-syarikat EdTech berprestasi tinggi di Amerika Syarikat. Pertama, syarikat mesti memberi tumpuan terutamanya kepada pembangunan dan penyediaan teknologi, produk atau perkhidmatan pendidikan digital. Syarikat dianugerahkan dalam senarai teratas satu serta dalam sebelas kategori. 250 syarikat dengan markah tertinggi dianugerahkan sebagai “Syarikat-Syarikat EdTech Teratas Dunia 2024”

Kedudukan ini dibina atas dua tiang: kekuatan kewangan dan kesan industri. Statista mengumpul dan meneliti data daripada lebih 7,000 syarikat melalui penyelidikan meja, borang permohonan dalam talian dan kerjasama dengan syarikat data dan perisian pasaran lain. Syarikat menerima markah dalam setiap dimensi ini, yang kemudiannya digabungkan kepada markah keseluruhan.

Untuk dimensi pertama, kekuatan kewangan, Statista menganalisis data pendapatan, pekerja, dan pembiayaan, diperoleh daripada sumber terbuka seperti laporan tahunan, laman web syarikat, melalui pemantauan media, dan melalui pangkalan data. Selain itu, pendedahan syarikat yang dikemukakan melalui borang permohonan dalam talian, yang boleh diakses secara percuma melalui laman web TIME, turut dipertimbangkan.

Untuk penilaian kesan industri, Statista bekerjasama dengan HolonIQ dan LexisNexis® Intellectual Property Solutions untuk menilai syarikat dalam pelbagai dimensi kesan, meliputi faktor seperti:

• kualiti dan kesan portfolio produk/perkhidmatan
• kuantiti dan nilai portfolio harta intelek (intelektual) syarikat.

Selain itu, Statista menyelidik metrik seperti lalu lintas laman web dan bilangan pengguna, untuk menilai kepentingan produk dan perkhidmatan kepada kumpulan sasaran yang berkenaan.

Proses penilaian melibatkan menilai semua syarikat berkaitan dalam sektor EdTech global yang mempamerkan prestasi kewangan di atas purata dalam kawasan geografinya. Seterusnya, pemilihan dikurangkan untuk hanya termasuk syarikat yang tidak sahaja cemerlang secara kewangan tetapi juga menunjukkan kesan industri yang signifikan dalam kategori khusus mereka. Proses pemilihan ini membolehkan kami menubuhkan kedudukan akhir bagi Syarikat-Syarikat EdTech Teratas Dunia 2024. Setelah data dikumpul dan dinilai, ia disatukan dan ditimbang dalam model penarafan. Markah akhir dikira sebagai berikut: 70% x markah kekuatan kewangan + 30% x markah kesan. Syarikat-syarikat dengan markah tertinggi dianugerahkan sebagai “Syarikat-Syarikat EdTech Teratas Dunia 2024” oleh TIME dan Statista.

Selain senarai 250 syarikat EdTech teratas, Statista dan TIME juga menerbitkan kedudukan “Bintang Menaik” yang menyerlahkan syarikat-syarikat dengan kadar pertumbuhan pendapatan tertinggi dalam tempoh tiga tahun terakhir daripada mereka yang mengemukakan data syarikat melalui proses permohonan dalam talian.

Kriteria yang dikenakan:

  • usia syarikat 10 tahun dan lebih muda
  • minimum pendapatan 1 juta dolar AS pada 2021
  • kadar pertumbuhan pendapatan melebihi 20% dalam tempoh tiga tahun

Penafian: Pemilihan syarikat dan takrifan kriteria penilaian berdasarkan kriteria berita bebas TIME dan Statista. Penilaian dilaksanakan oleh syarikat statistik dan kajian pasaran Statista. TIME dan Statista tidak membuat sebarang dakwaan mengenai kesemuhan syarikat yang dikaji. Kedudukan hanya termasuk syarikat yang layak mengikut kriteria yang dinyatakan dalam dokumen ini. Kedudukan dalam senarai ini merupakan pengiktirafan berdasarkan penyelidikan data sumber terbuka pada masa itu dan maklumat yang diterima melalui proses permohonan dan kerjasama rakan kongsi. Selain itu, peristiwa selepas 1 Mac 2024 tidak diambil kira dalam analisis. Oleh itu, keputusan senarai ini tidak seharusnya digunakan sebagai sumber maklumat tunggal untuk pertimbangan masa depan. Maklumat yang diberikan melalui kedudukan ini lebih baik dipertimbangkan bersama maklumat lain yang tersedia mengenai syarikat. Kualiti syarikat yang tidak termasuk dalam kedudukan tidak dipertikaikan.

Artikel ini disediakan oleh pembekal kandungan pihak ketiga. SeaPRwire (https://www.seaprwire.com/) tidak memberi sebarang waranti atau perwakilan berkaitan dengannya.

Sektor: Top Story, Berita Harian

SeaPRwire menyampaikan edaran siaran akhbar secara masa nyata untuk syarikat dan institusi, mencapai lebih daripada 6,500 kedai media, 86,000 penyunting dan wartawan, dan 3.5 juta desktop profesional di seluruh 90 negara. SeaPRwire menyokong pengedaran siaran akhbar dalam bahasa Inggeris, Korea, Jepun, Arab, Cina Ringkas, Cina Tradisional, Vietnam, Thai, Indonesia, Melayu, Jerman, Rusia, Perancis, Sepanyol, Portugis dan bahasa-bahasa lain.