Taylor Swift | The Eras Tour - Singapore

(SeaPRwire) –   Selepas berehat selama dua bulan, Taylor Swift kembali ke pentas hari ini, memulakan leg Eropah jelajah Eras. Swift membuat persembahan pertama dari empat malam di Paris, kira-kira tiga minggu selepas beliau mengeluarkan album terbarunya, .

Tidak lama selepas pelancaran album itu, peminat yakin Swift akan menambah The Tortured Poets Department ke jelajah Eras, berdasarkan aktiviti media sosial bintang itu. Pada 25 April, Swift memuat naik video pendek YouTube beliau berlatih untuk jelajah itu, di mana lagu pembuka album “Fortnight” boleh didengari. Keterangan itu membaca: “A fortnight til Paris.”

Pada , penganjur konsert Swift di Perancis berkata beliau akan memasukkan lagu-lagu baru dari album itu ke leg seterusnya jelajah Eras. “Kami akan mendapati persembahan sedikit diubahsuai kerana beliau telah mengeluarkan album baharu,” katanya.

Apabila persembahan bermula di Paris pada Khamis malam, semua isyarat menunjukkan kemasukan The Tortured Poets Department dalam senarai set. Peminat mencatat ia dimasukkan dalam pengenalan jelajah:

Taylor Swift membuat perubahan kepada set jelajah Eras di Paris

Swift menambah The Tortured Poets Department ke pengenalan jelajah Eras dan menyusun semula senarai set pada malam pertama di Paris. Bahagian “Lover” sebelum ini berakhir dengan lagu “The Archer”, tetapi pada Khamis, Swift melewatkannya, pergi dari “Lover” ke “Fearless.” Selepas era “Fearless”, Swift pergi terus ke era “Red” bukannya “Evermore”, dan mengikutinya dengan lagu-lagu dari Speak Now dan Reputation. Peminat mencatat Swift melewatkan persembahan “Long Live” dari Speak Now, yang ditambah ke senarai set pada Julai lepas.

Perubahan lain berikut apabila Swift memasuki era “Folklore”. Walaupun era “Evermore” dan “Folklore” biasanya berlaku pada bahagian berbeza dalam persembahan, di Paris, Swift mengumumkan beliau menggabungkan mereka, kerana mereka adalah “album saudara”.

“Pada Jelajah Eras, kami kini menyatukan semula saudara-saudara, menggabungkan mereka ke dalam satu bab. Anda boleh memanggilnya “Folkmore”, anda boleh memanggilnya “Everlore”, katanya, sebelum mempersembahkan “Champagne Problems” (dari Evermore) diikuti oleh “August” (dari Folklore).

Menurut , pada Disember 2023, Jelajah Eras menjadi jelajah paling lumayan sepanjang masa dan jelajah pertama yang menjana lebih daripada $1 bilion.

Bagaimana The Tortured Poets Department dimasukkan ke dalam Jelajah Eras

Swift memperkenalkan bahagian “Tortured Poets” Jelajah Eras selepas persembahan “Bad Blood”, dengan set bertukar menjadi imej jalan yang panjang. Beliau membuka era baharu dengan persembahan “But Daddy I Love Him.”

Lagu kedua dalam era “Tortured Poets” ialah versi terpendek “So High School”, diikuti dengan persembahan “Who’s Afraid of Little Old Me?”

Swift kemudiannya menyanyikan “Down Bad”, dengan imej UFO terbang di atasnya, sebelum mempersembahkan trek pembuka album, “Fortnight.”

The Tortured Poets Department menjadi album paling diputar secara dalam masa sehari, mengumpulkan lebih daripada 300 juta pemutaran—melepasi pemegang rekod terdahulu: Cowboy Carter oleh Beyoncé. Ia juga menjadi album terpantas untuk mengumpul lebih daripada satu bilion pemutaran dalam masa lima hari sahaja, menjadikannya album paling banyak diputar dalam seminggu dengan lebih daripada 799 juta pemutaran. Album itu memulakan debut di nombor 1 dalam carta Billboard Hot 100 dengan 2.61 juta unit album setara (ini termasuklah vinyl, CD, kaset, dan muat turun digital album). Swift menyambut kejayaan album itu dengan posting ke Instagram berkongsi foto beliau dan rakan kolaborator membuat projek itu.

Keterangan itu membaca, “2.6 million ARE YOU ACTUALLY SERIOUS?? Terima kasih kerana mendengar, mengalir dan menerima Tortured Poets ke dalam kehidupan anda. Saya merasa terasa teruja sepenuhnya,” tulisnya. “Saya sudah sangat berapi-api untuk kembali ke jelajah tetapi anda BUAT INI?? 9 Mei tidak boleh datang lebih awal.”

Artikel ini disediakan oleh pembekal kandungan pihak ketiga. SeaPRwire (https://www.seaprwire.com/) tidak memberi sebarang waranti atau perwakilan berkaitan dengannya.

Sektor: Top Story, Berita Harian

SeaPRwire menyampaikan edaran siaran akhbar secara masa nyata untuk syarikat dan institusi, mencapai lebih daripada 6,500 kedai media, 86,000 penyunting dan wartawan, dan 3.5 juta desktop profesional di seluruh 90 negara. SeaPRwire menyokong pengedaran siaran akhbar dalam bahasa Inggeris, Korea, Jepun, Arab, Cina Ringkas, Cina Tradisional, Vietnam, Thai, Indonesia, Melayu, Jerman, Rusia, Perancis, Sepanyol, Portugis dan bahasa-bahasa lain.