17 2 Singleron Biotechnologies announces two co-authored abstracts at the American Society of Hematology conference

(SeaPRwire) –   Menggunakan analisis multi-omics sel tunggal untuk meramal hasil rawatan, membangunkan prognostik penyakit dan menjejak tindak balas pesakit kepada terapi CAR T

COLOGNE, Jerman, Nov. 17, 2023 — , sebuah syarikat di garis hadapan membangunkan dan memasarkan penyelesaian analisis multi-omics sel tunggal inovatif untuk perubatan tepat, telah dua abstrak bersama-sama untuk Persidangan Tahunan ke-65 Persatuan Hematologi Amerika (ASH) dan Pameran (December 9-12, 2023) di San Diego.

Abstrak pertama, huraian lisan #453, timbul daripada kerjasama dengan Profesor Maximilian Merz di Universiti Leipzig. Kajian itu menggunakan platform Singleron ESCAPETM RNAseq, menggabungkan penjujukan RNA sel tunggal dengan ekspresi protein permukaan sel. Bersama dengan penjujukan TCR dan BCR, analisis itu mengkarakterisasikan kohort pesakit mieloma multipla (MM) yang dirawat dengan anti-BCMA CAR T secara longitudinal. Analisis itu mendedahkan perbezaan dalam komposisi sel dan ekspresi protein permukaan antara pesakit tindak balas lengkap (CR) dan bukan CR, yang dapat dikesan bahkan sebelum rawatan CAR T. Analisis multi-omics sel tunggal juga digunakan untuk memantau kesan rawatan menghubung, perubahan kepelbagaian TCR, dan status sel-sel CAR T perseorangan sepanjang masa dalam PBMC pesakit. Abstrak kedua, huraian poster #3367, menggunakan platform ESCAPE RNAseq untuk mengkarakterisasikan sel-sel plasma daripada sum-sum tulang MM sebelum rawatan Daratumumab. Menggunakan model pembelajaran mesin yang boleh difahami, poster itu menggambarkan model ramalan untuk tindak balas Daratumumab dan juga prognostik umum untuk pesakit MM yang secara signifikan melebihi alat prognostik sedia ada.

Dr. Jonathan Scolnick, Pengurus Am Singleron Singapura dan penulis bersama kedua-dua abstrak itu, menyatakan rasa terima kasih untuk kerjasama dengan rakan klinikal. Beliau berkata, “Keputusan itu menekankan nilai analisis multi-omics sel tunggal untuk memahami persoalan klinikal. Bukan sahaja data ini boleh digunakan untuk wawasan mendalam ke dalam penyakit, tetapi di sini kami telah berjaya menunjukkan rangka kerja bagaimana menggunakan data sel tunggal untuk membangunkan ujian klinikal yang boleh dilaksanakan menggunakan teknologi klinikal lebih standard. Kami gembira dengan potensi teknologi ini dalam membantu ramalan hasil rawatan, membuka jalan untuk terapi yang lebih peribadi. Kami berharap untuk melihat lagi terobosan saintifik daripada rakan klinikal kami.”

Huraian Lisan:

Abstrak #453, Sesi 651

Ahad, Disember 10, 2023 (10:00 PG)

Tajuk:

Huraian Poster:

Abstrak #3367, Sesi 652

Ahad, Disember 10, 2023 (6:00 PG – 8:00 PG)

Tajuk:

Tentang Singleron

Ditubuhkan pada 2018, Singleron Biotechnologies GmbH membangunkan dan memasarkan produk analisis multi-omics sel tunggal yang boleh digunakan dalam kedua-dua konteks penyelidikan dan klinikal. Portfolio produk semasa syarikat itu termasuk peralatan, peranti mikroaliran, reagen, penyelesaian analisis perisian dan pangkalan data yang memudahkan analisis sel tunggal berskala tinggi. Perkhidmatan sampel Singleron menawarkan pelaksanaan pakar dan penjanaan keputusan berkualiti tinggi untuk akademik, klinik dan syarikat bioteknologi.

Syarikat kini mempunyai pejabat, makmal dan kemudahan pengeluaran di Jerman, Singapura, China dan AS. Produknya digunakan di hampir 3000 makmal di hospital, institut penyelidikan dan syarikat farmaseutikal.

HUBUNGI: Rahel Oeser,

SUMBER Singleron Biotechnologies

Artikel ini disediakan oleh pembekal kandungan pihak ketiga. SeaPRwire (https://www.seaprwire.com/) tidak memberi sebarang waranti atau perwakilan berkaitan dengannya.

Sektor: Top Story, Berita Harian

SeaPRwire menyediakan perkhidmatan pengedaran siaran akhbar kepada pelanggan global dalam pelbagai bahasa(Hong Kong: AsiaExcite, TIHongKong; Singapore: SingdaoTimes, SingaporeEra, AsiaEase; Thailand: THNewson, THNewswire; Indonesia: IDNewsZone, LiveBerita; Philippines: PHTune, PHHit, PHBizNews; Malaysia: DataDurian, PressMalaysia; Vietnam: VNWindow, PressVN; Arab: DubaiLite, HunaTimes; Taiwan: EAStory, TaiwanPR; Germany: NachMedia, dePresseNow)