31 Rainbow Realty Group Completes $5 Million Loan to New York-based Cannabis Company

(SeaPRwire) –   Pinjaman sebanyak $5 juta ini dijamin oleh harta tanah perindustrian dan pertanian di Lembah Hudson, New York. Wang pinjaman ini akan digunakan untuk meningkatkan lagi pertumbuhan syarikat penanaman, pembuatan dan pengedaran cannabis terkemuka di New York.

NEW YORK, Nov. 16, 2023 — Rainbow Realty Group, bekerjasama dengan Sweet Leaf Madison Capital dan MJ REIT, mengumumkan penutupan pinjaman berjamin harta tanah pertanian dan perindustrian cannabis canggih di Lembah Hudson, New York (Hartanah).

Rainbow Realty Group (PRNewsfoto/Rainbow Realty Group, LLC)

Hartanah ini merupakan usaha sama antara Pura, pengendali berpengalaman dari California dengan Hepworth Farms, pengendali perniagaan pertanian generasi ketujuh dari New York. Portfolio jenama Hepworth Pura termasuk Old Pal, Jetty Extracts, Smokiez, Miss Grass, Cookies dan banyak lagi. Hepworth Pura bekerjasama dengan Final Bell untuk meningkatkan pelaksanaan pembuatan berkaliber tinggi dan melancarkan produk ke pasaran. Produk cannabis berkualiti tinggi mereka sudah boleh didapati di lebih 95% daripada kedai runcit cannabis berlesen di New York.

Kyle Shenfeld, Presiden Rainbow Realty Group berkata: “Kami gembira menutup urus niaga ini untuk Hartanah yang merangkumi ruang perindustrian seluas 34,262 kaki persegi dan tanah pertanian 40 ekar dengan 10 ekar lagi untuk perkembangan masa depan. Hepworth Pura berada dalam kedudukan untuk menjadi pemimpin pasaran di New York, yang kini mula mendapat momentum untuk pelancaran kedai runcit berlesen. Hepworth Pura membawa portfolio jenama terkenal serantau dan jenama baru NY ke Pasaran NY.”

Bangunan sebelum ini digunakan sebagai kemudahan pengeluaran dan pengedaran untuk produk pertanian tempatan. Keluarga Hepworth telah mengendalikan perniagaan pertanian di hartanah ini selama lebih 200 tahun dan sepenuhnya mengalih operasi kepada penanaman cannabis dengan pelaburan lebih $2 juta untuk penambahbaikan dan $3 juta untuk peralatan berjamin. Keluarga Hepworth terus mengendalikan perniagaan bukan cannabis mereka yang dikenali sebagai Hudson Valley Grown, yang menanam lebih 200 jenis sayuran di 500 ekar tanah pertaniannya di New York.

“Gabungan kecekapan keluarga Hepworth dalam pertanian New York dan kepakaran Pura dalam penanaman organik dan pemasaran cannabis akan menjadikan mereka pemain utama di pasaran New York yang baru,” kata Andrew Kaye, Ketua Komunikasi Komersial Sweet Leaf Madison Capital. “Kami bangga untuk memberi pembiayaan dan menyertai pertumbuhan pasaran undang-undang AS yang penting ini.”

Tentang Rainbow Realty Group

Rainbow Realty Group dan syarikat sekutunya telah melabur lebih $130 juta untuk harta runcit dan perindustrian berlesen di Amerika Syarikat. Rainbow menawarkan jual balik dan pembiayaan pinjaman dengan portfolio sedia ada lebih 60 harta di 9 buah negeri. Induk syarikat Rainbow, Gould Investors L.P. berjaya melabur dalam industri hartanah selama 63 tahun. Gould merupakan pemegang saham utama NYSE: BRT dan NYSE: OLP. Untuk maklumat lanjut sila lawati:

Tentang Sweet Leaf Madison Capital

Sweet Leaf Madison Capital menyediakan penyelesaian pembiayaan berasaskan aset yang disesuaikan untuk “benih hingga jualan” bagi pasaran pertengahan yang kurang tersedia dalam industri cannabis dengan menawarkan pembiayaan peralatan, pinjaman hartanah dan pinjaman terma senior berjamin. Syarikat berpangkalan di Denver dengan pejabat di New York City dan West Palm Beach. Untuk maklumat lanjut lawati Sweet Leaf Madison Capital atau teruskan perbualan di .

Tentang MJ REIT

MJ REIT ialah real estate investment trust hibrid yang menawarkan pelabur dengan kestabilan dan pulangan di atas purata terutamanya melalui pendapatan bulanan. Dana ini memberi tumpuan tematik kepada pasaran cannabis sah negeri, dengan fokus kepada hartanah perindustrian dan runcit komersial. Untuk maklumat lanjut, sila lawati

Hubungi Media:

Tyler Gilliam

SUMBER: Rainbow Realty Group II, LLC; MJ Real Estate Investment Trust; Sweet Leaf Madison Capital

Artikel ini disediakan oleh pembekal kandungan pihak ketiga. SeaPRwire (https://www.seaprwire.com/) tidak memberi sebarang waranti atau perwakilan berkaitan dengannya.

Sektor: Top Story, Berita Harian

SeaPRwire menyediakan perkhidmatan pengedaran siaran akhbar kepada pelanggan global dalam pelbagai bahasa(Hong Kong: AsiaExcite, TIHongKong; Singapore: SingdaoTimes, SingaporeEra, AsiaEase; Thailand: THNewson, THNewswire; Indonesia: IDNewsZone, LiveBerita; Philippines: PHTune, PHHit, PHBizNews; Malaysia: DataDurian, PressMalaysia; Vietnam: VNWindow, PressVN; Arab: DubaiLite, HunaTimes; Taiwan: EAStory, TaiwanPR; Germany: NachMedia, dePresseNow)