IstockPhoto chombosan Hyundai and Amazon partner to deliver innovative customer experiences and cloud transformation

(SeaPRwire) –   Amazon akan melancarkan jualan kenderaan dalam talian di Amerika Syarikat, bermula dengan Hyundai pada 2024, menjadikannya lebih mudah bagi pelanggan untuk mencari dan membeli kenderaan pilihan mereka di Amazon.com dan mengambilnya dari pengedar tempatan mereka

Hyundai menamakan AWS sebagai pembekal awan keutamaannya untuk membantu memudahkan transformasi digital operasi, pengeluaran dan perkhidmatan pelanggan pengeluar kereta

Amazon dan Hyundai akan membawa pengalaman Alexa Built-in ke kenderaan generasi seterusnya Hyundai

SEATTLE dan SEOUL, Korea Selatan, 16 November 2023 — Pada hari ini, Amazon (NASDAQ: AMZN) dan Hyundai Motor Company mengumumkan perkongsian strategik meluas untuk membawa pengalaman baharu yang inovatif kepada pelanggan. Pengumuman itu dibuat pada hari ini di Pameran Kereta Los Angeles 2023 dan siaran langsung boleh ditonton di sini: . Kerjasama strategik ini termasuk Amazon melancarkan jualan dalam talian kenderaan Hyundai di AS pada 2024, Hyundai menamakan AWS sebagai pembekal awan keutamaannya untuk membantu memudahkan transformasi digital, dan pengalaman Alexa Built-in akan datang ke kenderaan generasi seterusnya Hyundai.

(dari kiri) Marty Mallick, naib presiden pembangunan perniagaan korporat global, Amazon dan José Muñoz, presiden dan COO global, Hyundai Motor Company dan presiden dan CEO Hyundai Motor North America

“Hyundai adalah syarikat yang sangat inovatif yang berkongsi semangat Amazon untuk sentiasa memperbaiki kehidupan pelanggan setiap hari,” kata CEO Amazon Andy Jassy. “Perkongsian strategik meluas kami sepatutnya melakukan perkara itu, daripada mengubah kemudahan bagi pelanggan untuk membeli kenderaan secara dalam talian, untuk menjadikannya mudah untuk menggunakan Alexa di kenderaan Hyundai untuk hiburan, membeli-belah, penyesuaian rumah pintar, dan semakan kalendar, untuk membolehkan Hyundai untuk mentransformasikan pengalaman pelanggan dan operasi perniagaan mereka dengan berpindah ke AWS. Kami berharap untuk mencipta bersama selama bertahun-tahun akan datang.”

“Berpasangan dengan salah satu organisasi yang paling berfokus kepada pelanggan di dunia membuka peluang luar biasa ketika kami terus mengembangkan portfolio kami, meningkatkan jaringan jualan kami, beralih ke elektrifikasi dan merealisasikan masa depan mobiliti pintar,” kata Presiden dan CEO Hyundai Motor Company Jaehoon (Jay) Chang. “Amazon adalah rakan kongsi yang sesuai untuk membantu merealisasikan visi kami tentang kemajuan untuk manusia, termasuk meningkatkan bagaimana orang dan barang bergerak dengan lebih cekap dan mampan. Hyundai adalah syarikat automotif pertama yang tersedia untuk transaksi penghujung ke penghujung sepenuhnya di kedai Amazon Amerika Syarikat dan ini adalah contoh lagi bagaimana kami terus mencari cara untuk meningkatkan pengalaman pelanggan bersama dengan rakan runcit cemerlang kami.”

Maklumat lanjut mengenai Hyundai Motor dan produknya boleh didapati di: atau Bilik Berita: .

SUMBER Hyundai Motor Company

Artikel ini disediakan oleh pembekal kandungan pihak ketiga. SeaPRwire (https://www.seaprwire.com/) tidak memberi sebarang waranti atau perwakilan berkaitan dengannya.

Sektor: Top Story, Berita Harian

SeaPRwire menyediakan perkhidmatan pengedaran siaran akhbar kepada pelanggan global dalam pelbagai bahasa(Hong Kong: AsiaExcite, TIHongKong; Singapore: SingdaoTimes, SingaporeEra, AsiaEase; Thailand: THNewson, THNewswire; Indonesia: IDNewsZone, LiveBerita; Philippines: PHTune, PHHit, PHBizNews; Malaysia: DataDurian, PressMalaysia; Vietnam: VNWindow, PressVN; Arab: DubaiLite, HunaTimes; Taiwan: EAStory, TaiwanPR; Germany: NachMedia, dePresseNow)