Former Rockstar and Riot Developers Raise $5M USD for Bazooka Tango in Round Led by BITKRAFT Ventures

(SeaPRwire) –   Pembiayaan untuk menyokong pengambilan kakitangan strategik yang akan membantu membawa Shardbound dan judul baru yang sedang dalam pembangunan ke pasaran

SAN FRANCISCO, Nov. 16, 2023, sebuah studio permainan yang diketuai oleh bekas pencipta Vainglory, Bo Daly dan Stephan Sherman, telah berjaya mengumpul $5 juta USD dalam satu pusingan pembiayaan yang diketuai oleh BITKRAFT Ventures, dengan penyertaan dari RW3 Ventures, Sfermion, 1Up Ventures, dan lain-lain. Dana tersebut akan digunakan untuk membantu memperluas pasukan Bazooka Tango, dengan pengambilan kakitangan strategik yang bertujuan membawa ke pasaran judul baru yang sedang dalam pembangunan, serta menumpukan lagi pembangunan , sebuah permainan taktik koleksi boleh alih yang menyerap, dibina bekerjasama dengan .

(PRNewsfoto/Immutable)

Dengan pasaran permainan kad pertukaran (TCG) yang kian menggiat dijangka mencecah , permainan seperti Shardbound — yang menggabungkan unsur klasik TCG dengan etos pemilikan digital — dijangka akan menjadi tumpuan.

Shardbound ialah projek akan datang dari Bazooka Tango – diasaskan pada Mac 2019 oleh Bo Daly dan Stephan Sherman, veteran dengan pengalaman meluas dalam permainan AAA berasal dari Rockstar Games, Riot, Blizzard, dan Activision. Terkenal, mereka sebelum ini mengasaskan Super Evil Megacorp dan mencipta permainan terpilih Vainglory. Usaha baru mereka, dengan penerbit web3 terkemuka, , bertujuan menghasilkan permainan taktik koleksi boleh alih generasi berikutnya yang dipenuhi lore kaya, strategi mendalam, dan persaingan hebat yang mengintegrasikan teknologi web3 untuk menyampaikan pemilikan digital sebenar kepada pemain.

“Kami terhormat dan rendah diri dengan pengiktirafan yang diterima Shardbound daripada pemain permainan dan pelabur. Kami sudah menerima sokongan luar biasa dengan ujian permainan Alpha terbaru kami yang mencapai had 1,000 pemain. Kami percaya bahawa web3 mempunyai potensi untuk melepaskan beberapa idea yang hebat dan kami gembira melihat semangat yang begitu hebat daripada komuniti kami ketika kami terus maju bersama,” kata Bo Daly, Pengasas dan Ketua Pegawai Eksekutif Bazooka Tango.

Sudah pun, Bazooka Tango telah menggunakan dana untuk menyokong pusingan pengambilan kakitangan strategik termasuk perlantikan Naib Presiden Operasi, , seorang pemimpin berpengalaman yang menggunakan lebih daripada 18 tahun pengalaman bekerja dengan syarikat permainan dan hiburan, termasuk Apple, Disney, Twitch, Kabam, Electronic Arts, serta syarikat web3 Forte dan Rally. Selain itu, pembangun permainan berpengalaman dari 2K, Sledgehammer Games, Rainbow Studios, dan Pocket Gems juga telah menyertai pasukan Bazooka Tango.

“Di tengah tahun yang sangat mencabar untuk pembiayaan VC, ini berbicara tentang kualiti permainan kami – seperti Shardbound dan pasukan yang telah kami bangunkan di sini di Bazooka Tango,” teruskan Daly. “Dengan bantuan pembiayaan tambahan ini, kami memberi tumpuan untuk memperluas pasukan kami dalam bidang disiplin penting untuk melancarkan dan memajukan alam Shardbound.”

“Bo dan Stephan merupakan antara pengasas permainan video pertama membawa permainan multiplayer berkualiti tinggi ke peranti mudah alih, menetapkan piawaian baharu untuk platform baharu. Mereka merupakan pasukan yang sempurna untuk menaiktarafkan lagi dengan membawa pemain web2 inti ke ruang web3,” kata Scott Rupp, Pengasas Utama Bersama BITKRAFT Ventures.

Ujian Alpha awal Shardbound sudah menarik minat pemain yang besar, menarik 1,000 peserta dan menghasilkan ulasan positif daripada pencipta kandungan terkenal termasuk, Kripparian, BruceGreene, YellowPanther, dan lain-lain. Hari ini, permainan sudah mempunyai lebih 50,000 pendaftaran awal dan lebih 10,000 jam keseluruhan ditonton sebagai sebahagian daripada Kempen Pencipta Shardbound.

Untuk mengetahui berita terkini Shardbound, termasuk akses awal ke ujian permainan akan datang, pemain boleh menyertai komuniti Shardbound dengan mendaftar awal hari ini di: .

Tentang Bazooka Tango
Bazooka Tango sedang menaiktaraf standard permainan blockchain. Dengan portfolio permainan boleh alih antaraoperasi AAA, kami sedang membina metaverse untuk 100 juta pemain inti.

Menggabungkan kepakaran penerbitan mendalam dengan daya kreatif di sebalik esukan mudah alih Vainglory, kami mempunyai dekad pengalaman membangun dan meluaskan permainan hit merentasi PC, mudah alih dan konsol. Dengan beberapa judul akan dikeluarkan merentasi genre utama permainan inti, rangkaian permainan kami akan membentuk masa depan persaingan. Judul akan datang kami, Shardbound, akan dilancarkan di seluruh dunia tahun hadapan. Daftar awal hari ini di .

Tentang Immutable Games
Immutable Games ialah pemimpin global dalam pembangunan dan penerbitan permainan web3, disokong oleh pasukan kelas dunia yang mempunyai rekod terbukti membawa permainan kepada berjuta-juta pemain. Sebagai tangan permainan utama , syarikat web3 terkemuka, Immutable Games telah memperkenalkan permainan kad pertukaran NFT blockbuster pertama Gods Unchained dan kini sedang membangunkan permainan RPG mudah alih yang sangat dinanti Guild of Guardians.

Bersama-sama judul berkualiti tinggi sendiri, Immutable Games bekerjasama dengan pembangun permainan pihak ketiga untuk menyediakan mereka dengan strategi dan kepakaran pelaksanaan terunggul bertujuan memastikan kejayaan setiap permainan web3 dilaksanakan dalam ekosistem Immutable.

Immutable Games dipandu oleh misi untuk mendefinisikan semula permainan untuk generasi akan datang, dengan membangunkan pengalaman inovatif dan menarik yang memberdayakan pemain dengan pemilikan, nilai dan ekspresi kreatif sebenar.

Untuk maklumat lanjut, sila lawati:

Sertai komuniti Immutable di , , , , dan

SUMBER Immutable

Artikel ini disediakan oleh pembekal kandungan pihak ketiga. SeaPRwire (https://www.seaprwire.com/) tidak memberi sebarang waranti atau perwakilan berkaitan dengannya.

Sektor: Top Story, Berita Harian

SeaPRwire menyediakan perkhidmatan pengedaran siaran akhbar kepada pelanggan global dalam pelbagai bahasa(Hong Kong: AsiaExcite, TIHongKong; Singapore: SingdaoTimes, SingaporeEra, AsiaEase; Thailand: THNewson, THNewswire; Indonesia: IDNewsZone, LiveBerita; Philippines: PHTune, PHHit, PHBizNews; Malaysia: DataDurian, PressMalaysia; Vietnam: VNWindow, PressVN; Arab: DubaiLite, HunaTimes; Taiwan: EAStory, TaiwanPR; Germany: NachMedia, dePresseNow)