Zendaya menghadiri The 2024 Met Gala Meraikan

(SeaPRwire) –   Apabila berkaitan membuat kenyataan fesyen yang dramatik dan boleh diingati, tiada ramai seperti . Sepanjang tahun, bintang telah mengukuhkan statusnya sebagai ikon gaya yang sebenar, berkat keceriaan dan kerjasama jangka panjangnya dengan pereka fesyennya dan “jurutera imej”, Law Roach. Jadi tidak hairanlah apabila tiba masanya untuk , Zendaya menyajikan penampilan yang benar-benar menakjubkan—gaun Maison Margiela ciptaan khas berwarna gelap dan romantik.

Untuk Met Gala 2024, Zendaya, yang berkhidmat sebagai salah seorang pengerusi acara itu, dan Roach memilih gaun organza berjalur biru dalam dan hijau gelap rekaan John Galliano, ketua kreatif Margiela, yang mereka padankan dengan topi berbulu biru Philip Treacy yang dihiasi bulu menyapu. Gaun itu juga dihiasi dengan kelompok anggur, bunga dan burung biru logam hijau, sentuhan kaya yang membantu menekankan tema “Taman Masa”. Penampilan itu merujuk kepada gaun yang direka oleh Galliano untuk koleksi Christian Dior Haute Couture Musim Bunga/Panas 1999.

Zendaya menghadiri The 2024 Met Gala Meraikan

Zendaya membuat debutnya di Met Gala pada 2015 dan menghadiri setiap tahun sehingga 2019, mempersembahkan penampilan yang boleh diingati seperti gaun rantai bertema Joan of Arc ciptaan Versace pada 2018 dan gaun bunga merah dan kuning yang menakjubkan oleh Dolce&Gabbana pada 2017. Selama lima tahun kebelakangan ini, di antara pembatalan acara itu akibat wabak dan komitmen kerja, Zendaya mengambil cuti dari acara itu. Tetapi tahun ini, kemunculan semula yang gemilangnya di Met Gala membuktikan bahawa ia benar-benar berbaloi menunggu.

Artikel ini disediakan oleh pembekal kandungan pihak ketiga. SeaPRwire (https://www.seaprwire.com/) tidak memberi sebarang waranti atau perwakilan berkaitan dengannya.

Sektor: Top Story, Berita Harian

SeaPRwire menyampaikan edaran siaran akhbar secara masa nyata untuk syarikat dan institusi, mencapai lebih daripada 6,500 kedai media, 86,000 penyunting dan wartawan, dan 3.5 juta desktop profesional di seluruh 90 negara. SeaPRwire menyokong pengedaran siaran akhbar dalam bahasa Inggeris, Korea, Jepun, Arab, Cina Ringkas, Cina Tradisional, Vietnam, Thai, Indonesia, Melayu, Jerman, Rusia, Perancis, Sepanyol, Portugis dan bahasa-bahasa lain.