2024 TIME100 Summit

(SeaPRwire) –   Di latar belakang global konflik keganasan, keadaan ekonomi yang merosot dan peristiwa cuaca yang semakin melampau, pemimpin institusi utama perlu beradaptasi dan mengejar makna yang lebih mendalam daripada mencipta keuntungan, seperti yang dibincangkan oleh empat orang pegawai kanan syarikat di pentas.

Tory Burch, Pengerusi Eksekutif Tory Burch dan pencipta Yayasan Tory Burch dan ahli tahun ini, berkata apabila beliau menimbangkan memimpin syarikatnya selama 20 tahun, “beliau tidak dapat percaya beliau masih berdiri.”

“Menjadi seorang usahawan hari ini adalah seperti terkena tamparan. Kerana dengan semua perkara ini yang berlaku di dunia, dengan semua makro yang berlaku, anda perlu sangat lincah – anda perlu mempunyai keyakinan dan visi dan jangan berpaling daripadanya – tetapi juga dapat bergerak dengan arus semasa,” tambah Burch.

Burch menyertai Thasunda Brown Duckett, Presiden dan Ketua Pegawai Eksekutif syarikat perkhidmatan persaraan kewangan TIAA, dan Hans Vestberg, Ketua Pegawai Eksekutif Verizon (rakan penyokong Summit TIME100), untuk perbualan yang dikendalikan oleh Ketua Pegawai Eksekutif TIME Jessica Sibley tentang memimpin dengan tujuan.

Setiap individu berkata tentang kepentingan memimpin “dengan tujuan”, seperti yang dinyatakan Sibley, “bukan sahaja memimpin untuk keuntungan.” Dan dengan cabaran semasa kepada keselamatan dan kesejahteraan kewangan dunia, ia bermula dengan memberi kepada kakitangan dan pelanggan yang memerlukan perkhidmatan mereka.

“Kita mengalami lebih banyak konflik bersenjata di dunia daripada yang pernah kita alami sejak Perang Dunia Kedua. Kita hidup dalam masyarakat di mana kita seharusnya memahami satu sama lain lebih baik, kita seharusnya bercakap satu sama lain, kita seharusnya belajar lebih baik, kita seharusnya dididik dan memahami ada perbezaan. Dan kita tidak perlu berperang dan berkonflik untuk itu,” kata Vestberg. Sebagai eksekutif komunikasi, beliau menekankan keperluan untuk menyebarkan konektiviti dan jalur lebar secara adil ke seluruh masyarakat.

Vestberg terus berkata pemimpin khususnya mempunyai “tanggungjawab besar”, jauh melampaui mengekalkan pemegang saham puas hati. “Saya mempunyai ratusan ribu pekerja yang datang setiap hari dan bekerja untuk saya. Tanggungjawab saya ialah saya mempunyai pengaruh positif ke atas mereka, bahawa mereka mempunyai pekerjaan, mereka mempunyai pertumbuhan, mereka dapat menyara keluarga mereka.”

Duckett, yang juga tersenarai dalam senarai tahun ini, merujuk kepada keperluan kepimpinan berkesan untuk memenuhi misi syarikatnya dan mewujudkan akses sama rata kepada sumber kewangan untuk persiapan persaraan.

“Realitinya, 40 peratus semua rakyat Amerika akan kehabisan wang persaraan,” kata Duckett. Beliau menambah statistik lanjut: Wanita bersara dengan 30 peratus kurang dalam simpanan mereka. Lima puluh empat peratus orang Afrika Amerika tidak mempunyai cukup wang untuk bersara. Enam puluh empat peratus orang Hispanic tidak mempunyai akses kepada pelan tempat kerja, dan 41 peratus orang berusia 25 hingga 35 tahun tidak menyimpan atau menggunakan pelan tempat kerja mereka sama sekali. “Jadi kita perlu berbuat lebih baik,” tambahnya.

“Kita boleh memastikan semua orang didaftarkan secara automatik dalam pelan tempat kerja mereka, dan bukan seperti bapaku yang bekerja lebih 40 tahun di syarikat dan tidak menyumbang 1 dolar kepada pelan 401knya, mungkin kerana beliau bekerja di gudang dan mengira kotak, dan bahan canggih tidak sampai kepada lelaki di gudang,” tambah Duckett. “Ia adalah perjuangan, dan ia adalah satu yang saya komited.”

Summit TIME100 menyatukan pemimpin dari komuniti global TIME100 untuk menonjolkan penyelesaian dan menggalakkan tindakan ke arah dunia yang lebih baik. Summit tahun ini menampilkan pelbagai penceramah merentasi sektor yang pelbagai, termasuk politik, perniagaan, kesihatan dan sains, budaya, dan lebih lagi.

Penceramah untuk Summit TIME 100 2024 termasuk pelakon Elliot Page, pereka Tory Burch, atlet Olimpik Ibtihaj Muhammad, juara WNBA A’ja Wilson, penulis Margaret Atwood, presiden NYSE Lynn Martin, pelawak Alex Edelman, profesor Yoshua Bengio, Setiausaha Negara Amerika Syarikat ke-68 John Kerry, pelakon Jane Fonda, dan banyak lagi.

Panel Memimpin Dengan Tujuan dibentangkan oleh Verizon.

Artikel ini disediakan oleh pembekal kandungan pihak ketiga. SeaPRwire (https://www.seaprwire.com/) tidak memberi sebarang waranti atau perwakilan berkaitan dengannya.

Sektor: Top Story, Berita Harian

SeaPRwire menyampaikan edaran siaran akhbar secara masa nyata untuk syarikat dan institusi, mencapai lebih daripada 6,500 kedai media, 86,000 penyunting dan wartawan, dan 3.5 juta desktop profesional di seluruh 90 negara. SeaPRwire menyokong pengedaran siaran akhbar dalam bahasa Inggeris, Korea, Jepun, Arab, Cina Ringkas, Cina Tradisional, Vietnam, Thai, Indonesia, Melayu, Jerman, Rusia, Perancis, Sepanyol, Portugis dan bahasa-bahasa lain.