Sabrina Carpenter pointing mic to fans

(SeaPRwire) –   Lagu terbaru Sabrina Carpenter yang berjudul “Espresso” kini menjadi lagu yang paling populer. Lagu berirama ceria ini dirilis pada 12 April lalu dan menjadi sangat popular dalam tempoh dua minggu.

Video muzik “Espresso” yang diarahkan oleh Dave Meyers telah dilancarkan sehari sebelum , dengan sambutan meriah. Video ini telah ditonton lebih 14 juta kali di YouTube manakala “Espresso” mencapai tangga ketujuh dalam carta Billboard Hot 100 (hanya untuk ditewaskan oleh Taylor Swift), dan kini berada di tangga kelima dalam carta Spotify Viral 50 A.S.

Lagu yang berirama ringan ini mengisahkan tentang menjadi subjek keinginan seorang kekasih dan membuatkan rakan jatuh cinta sehingga terjaga – seperti kopi ekspreso – memaparkan cinta Sabrina Carpenter terhadap makna tersembunyi dan kiasan. Lihat baris seperti “I know I Mountain Dew it for ya” dan “My honeybee, come and get this pollen,” lirik yang kedengaran biasa tetapi boleh ditafsirkan sebagai rujukan kepada teman lelakinya kini, pelakon Barry Keoghan, yang dilihat menyokongnya di Coachella.

Membalas @. Saya ada untuk anda. Ini salah satu momen @Sabrina Carpenter kegemaran saya

Lirik yang menular ini juga menjadi bahan meme viral, dengan baris seperti “That’s that me espresso” dan “I’m working late, cause I’m a singer.” Pencipta kandungan TikTok @Lifeby_tatiana memuatnaik video komedi tentang ketagihan mengucapkan baris itu. “Nama saya Tatiana, dan saya ketagihan mengucapkan, ‘I’m working late cause I’m a singer,'” katanya. “Ketagihan ini telah menjadi sangat teruk sejak Coachella 2024 apabila Sabrina pertama kali mempersembahkan lagu ‘Espresso’, dan kini saya tidak dapat berhenti mengucapkan ‘I’m working late cause I’m a singer.’

@Sabrina Carpenter jika anda boleh tolong hantar bantuan segera.

Sabrina Carpenter mengulas di bawah video itu dengan menyatakan bahawa beliau juga dapat berkaitan kerana beliau juga sedang bekerja lewat kerana beliau adalah seorang penyanyi.

Kesan lagu ini telah menular ke seluruh otak, dengan tiada tanda akan berakhir.

Membalas @Sabrina Carpenter saya hanya melakukan apa yang diperintahkan

Saya memerlukan lagu ini di dalam vena saya

Artikel ini disediakan oleh pembekal kandungan pihak ketiga. SeaPRwire (https://www.seaprwire.com/) tidak memberi sebarang waranti atau perwakilan berkaitan dengannya.

Sektor: Top Story, Berita Harian

SeaPRwire menyampaikan edaran siaran akhbar secara masa nyata untuk syarikat dan institusi, mencapai lebih daripada 6,500 kedai media, 86,000 penyunting dan wartawan, dan 3.5 juta desktop profesional di seluruh 90 negara. SeaPRwire menyokong pengedaran siaran akhbar dalam bahasa Inggeris, Korea, Jepun, Arab, Cina Ringkas, Cina Tradisional, Vietnam, Thai, Indonesia, Melayu, Jerman, Rusia, Perancis, Sepanyol, Portugis dan bahasa-bahasa lain.