Democratic Senate Candidate Debbie Mucarsel-Powell Campaigns In Miami

(SeaPRwire) –   Artikel ini adalah sebahagian daripada The D.C. Brief, surat berita politik TIME. Daftarkan diri anda untuk menerima berita seperti ini ke dalam peti surat anda.

Tanda-tanda yang mengelilingi Naib Presiden Kamala Harris di Jacksonville, Florida minggu lepas tidak tepat-tepat: “Kebebasan Reproduktif” dan “Percaya Wanita” mengiringi wanita tunggal yang pernah berada dalam denyut jantung kepresidenan, ketika dia menyalahkan Florida atas pada abortus selepas enam minggu di kaki bekas Presiden Donald Trump pada hari yang sama ia berkuatkuasa. Sebagai perkara politik, ia tentang seberapa yang boleh difikirkan.

“Donald Trump adalah arkitek,” kata Harris pada 1 Mei, mengutuk “4 juta wanita” yang pagi itu dengan hak reproduktif yang lebih sedikit. “Dia tentangnya.”

Sebagai perkara politik, Harris tidak salah. Trump menominasikan tiga hakim Mahkamah Agung AS yang membuat berakhirnya Roe v. Wade mungkin, yang kemudiannya membenarkan pembuat undang-undang Florida mengharamkan abortus di negeri itu selepas enam minggu. Dan lima daripada tujuh hakim Mahkamah Florida yang membenarkan undang-undang baru itu berkuatkuasa telah dilantik oleh Gabenor Ron DeSantis, yang dengan restu Trump.

Bagi kempen Biden, senarai negeri medan tempur lebih panjang daripada tujuh yang sehingga kini telah menarik perhatian paling banyak. Florida yang panas, di mana Republikan memegang semua jawatan peringkat negeri, berpotensi menjadi pilihan kedelapan yang menarik. Oleh itu: lawatan Harris minggu lepas, Biden seminggu , dan beberapa pekerja kempen baru untuk menguruskan negeri sehari-hari.

Penindasan Florida terhadap hak-hak reproduktif mungkin memang akan meletakkan negeri itu dalam pertarungan siklus ini, tetapi Negeri Matahari terus kekal milik Trump untuk kalahkan. Lebih mungkin ialah kita mungkin kini mempunyai perlumbaan secara tidak dijangka antara Senator Republikan Rick Scott dan penantang Demokratnya, bekas Wakil Debbie Mucarsel-Powell.

Ia merupakan perlumbaan yang kebanyakan strategis telah menggangapnya kepada peringkat kedua sehingga baru-baru ini. Bersama-sama dengan kuasa memotivasikan larangan enam minggu Florida dan pungutan suara November yang akan memberi peluang kepada pengundi untuk membatalkannya, sumber daya berharga—bukan sahaja daripada sayap kempen Senat Parti Demokrat rasmi tetapi juga kumpulan hak-hak abortus yang, sehingga ini, belum pernah kalah apabila soalan akses diletakkan terus kepada pengundi.

Walaupun perlumbaan Rumah Putih mendominasi di Florida dari segi keghairahan, perlumbaan Senat mungkin mempunyai kesan yang lebih besar untuk beberapa tahun akan datang. Biden mungkin tidak memerlukan Florida jika beliau dapat kekal kukuh atau bahkan meluaskan dorongan ke North Carolina. Sekalipun begitu, Demokrat perlu memenangi sekurang-kurangnya satu kerusi Republikan jika mereka mempunyai sebarang peluang untuk mengekalkan kawalan Senat. Secara terus terang, West Virginia telah hilang untuk generasi berikutnya berikutan persaraan Manchin. Itu meninggalkan parti itu dengan hanya dua pilihan untuk memenangi- Florida dan Texas, dan yang kedua kini hanyalah kurang mustahil.

Dengan kata lain, Demokrat memerlukan setiap peluang yang boleh didapati, yang adalah sebabnya Mucarsel-Powell adalah bintang senyap yang parti itu cuba mempromosikan tanpa menandakannya sebagai sasaran bagi pihak kanan.

“Apa yang saya fikir berlaku ialah mereka sedang menyedari perubahan di atas tanah dan perubahan di Florida,” kata Mucarsel-Powell kepada TIME semasa lawatan ke pejabat Biro kami di Washington.

Untuk jelas, Scott masih menjadi pilihan terdepan. Beberapa kaji selidik bebas di negeri itu menunjukkannya dengan kelebihan dua digit. Dan walaupun tidak tepat-tepat disukai oleh pengundinya, beliau telah berjaya mengekalkan kemenangan selepas kemenangan selama lebih satu dasawarsa. Beliau telah menang dalam semua pilihan raya umum dengan kelebihan kurang daripada dua peratus. (Biasanya kurang, dan sekali melalui undian). Ini merupakan kali pertama beliau akan berada dalam kertas undian apabila beliau tidak berada di puncak tiket; mahkota tahun ini milik Trump, dan tidak ada yang tahu bagaimana bekas Presiden itu akan menentukan atau merosakkan liputan berita selama enam bulan akan datang.

Dan masa Scott di Washington telah berjalan tetapi lancar. Pada awal 2022, beliau strategi kempen yang mendapat kecaman terbuka daripada beberapa ahli dan kemarahan Kepimpinan Senat, khususnya panggilannya untuk menamatkan program sosial popular seperti Keselamatan Sosial dan Medicare. (Sejak itu beliau .) Beliau cuba dan untuk menggulingkan Ketua Majlis Mitch McConnell selepas pilihan raya 2022 yang diketuai beliau sebagai ketua sayap kempen Senat GOP.

Sebagai amaran terhadap Mucarsel-Powell, Scott telah mengenai $700,000 setiap minggu untuk iklan menggalakkan pemilihannya semula, termasuk satu menekankan penentangannya terhadap sosialisme—mesej yang biasanya menang di Florida kaya dengan imigran tetapi satu yang bahkan beberapa Republikan bimbang mungkin telah kehilangan daya tarikan apabila dilancarkan terhadap Mucarsel-Powell, yang keluarganya melarikan diri daripada Ecuador sosialis apabila beliau masih kanak-kanak. Mucarsel-Powell membalas serangan itu dengan iklan bahasa Sepanyol yang menyatakan “kebebasan yang Rick Scott mahu ambil.”

Scott mungkin calon yang membosankan seperti yang dilukiskan oleh pengkritiknya, tetapi beliau mengetahui medan dan merupakan seorang teknokrat yang disiplin yang akan mengatasi lawan-lawannya. Apabila saya pergi ke Florida pada 2018 sambil menjangka untuk menulisnya, saya tidak dapat mengelakkan untuk kecekapannya apabila saya menontonnya bekerja keras dalam mesyuarat bulat membosankan dan bandar raya panas pada perubahan shift—suatu tindakan pada permukaannya tetapi ia memberinya kecekapan cukup untuk menunjukkan beliau cuba memahami pengundinya.

Tentu sahaja, kekayaan peribadinya yang besar memberinya kelebihan besar ke atas lawan-lawannya. Dalam kempen pertamanya untuk gabenor, beliau menggunakan $70 juta daripada wang peribadinya untuk sampai ke Tallahassee. Kempen keduanya menelan hampir $13 juta. Dan perlumbaan Senatnya enam tahun lalu menelan lebih $50 juta.

Mucarsel-Powell secara teknikal telah mengumpul lebih banyak dana berbanding Scott, dengan menarik lebih $7 juta sehingga kini. Walaupun Scott melaporkan $7.7 juta dalam penyata kewangan kempennya, kira-kira $7 juta adalah pinjaman daripada akaun ceknya, dan beliau mempunyai harta peribadi yang dianggarkan bernilai suku bilion dolar menunggu disedia pada bila-bila masa.

Namun demikian, Mucarsel-Powell bersedia untuk melihat peningkatan yang signifikan, kini mahkamah telah membersihkan jalan untuk meminta penduduk Florida untuk mengekalkan hak-hak abortus pada musim gugur ini. Kumpulan luar menyediakan banyak wang tunai untuk memastikan pungutan suara itu berjaya. Kaji selidik menunjukkan Florida dalam keadaan yang sama menyokong hak-hak abortus seperti Ohio dan Kansas, kedua-dua negeri Republikan yang mengejutkan pakar apabila mereka menyokong isu-isu pungutan suara hak-hak abortus.

Tetapi di sini kesulitan: Demokrat dan sekutu mereka memerlukan 60% pengundi untuk meluluskan pungutan suara, ambang yang disiapkan di California dan Vermont tetapi satu yang akan menjadi membunuh di Ohio, di mana pengundi menyokong hak perlembagaan untuk abortus dengan sokongan 57%. Dan perkataan pada pungutan suara Florida agak rumit dan mungkin lebih sukar difahami oleh pengundi.

Tetapi Mucarsel-Powell hanya memerlukan 50% undian lebih satu untuk menang kerusi itu, sasaran yang pungutan suara itu mungkin bantu beliau capai, walaupun ia jatuh pendek daripada ambang lebih tingginya.

Pasukan Scott telah berada di seluruh spektrum apabila berkaitan dengan akses abortus di Florida. Walaupun beliau telah mengatakan beliau lebih suka larangan 15 minggu, beliau tetap menyokong larangan enam minggu, dan berkata beliau akan menandatangani jika beliau masih menjadi gabenor. (Republikan Florida cepat menunjukkan bahawa, berbeza dengan larangan keseluruhan di negeri Selatan lain, Florida membenarkan abortus selepas enam minggu untuk kes melibatkan rogol, inses, kecacatan janin, atau apabila nyawa wanita hamil terancam.)

“Semua orang tahu bahawa Senator Rick Scott menyokong hak kehidupan. Ahli Kongres Debbie Mucarsel-Powell tidak,” kata Chris Hartline, penasihat kanan kepada kempen Scott. “Pengundi Florida bersetuju bahawa patut ada sekatan munasabah tertentu dikenakan ke atas abortus. Senator Scott telah jelas di mana beliau berdiri: Tiada larangan kebangsaan, dengan konsensus pada 15 minggu dengan sekatan untuk rogol, inses, dan nyawa ibu. Ahli Kongres Debbie Mucarsel-Powell mengambil pandangan ekstrem menentang sebarang sekatan biasa ke atas abortus.”

Artikel ini disediakan oleh pembekal kandungan pihak ketiga. SeaPRwire (https://www.seaprwire.com/) tidak memberi sebarang waranti atau perwakilan berkaitan dengannya.

Sektor: Top Story, Berita Harian

SeaPRwire menyampaikan edaran siaran akhbar secara masa nyata untuk syarikat dan institusi, mencapai lebih daripada 6,500 kedai media, 86,000 penyunting dan wartawan, dan 3.5 juta desktop profesional di seluruh 90 negara. SeaPRwire menyokong pengedaran siaran akhbar dalam bahasa Inggeris, Korea, Jepun, Arab, Cina Ringkas, Cina Tradisional, Vietnam, Thai, Indonesia, Melayu, Jerman, Rusia, Perancis, Sepanyol, Portugis dan bahasa-bahasa lain. 

Walaupun bisikan optimisme di pihak Demokrat, penyokong Scott mendakwa Demokrat mengambil kelebihan: bukti terkuat mereka ialah Florida tiada l