(SeaPRwire) –   Coachella yang berlangsung pada akhir minggu ini di Indio, Calif., telah menyaksikan beberapa artis muzik terbesar di dunia menaiki pentas di padang pasir. Walaupun pra-acara festival kurang menggalakkan—seperti yang dibuktikan dengan penjualan tiket yang lebih rendah, mengambil seluruh sebulan untuk menjual habis tiket, dan penurunan penjualan sebanyak 14-17% tahun ini,—set-set artis pada tahun ini telah menimbulkan banyak semangat menjelang Coachella Akhir Pekan Kedua. Para artis utama dan penghibur telah membawa pelbagai tetamu kejutan, membangkitkan rasa ingin tahu siapa yang akan muncul minggu depan.

Lana Del Rey naik pentas pada hari Jumaat dan membawa Billie Eilish untuk membuat persembahan bersama dua lagu. Tyler, The Creator menjemput empat orang untuk menyertai persembahannya pada hari Sabtu, termasuk Childish Gambino dan A$AP Rocky. menutup minggu itu pada hari Ahad, di mana dia juga menjemput A$AP Rocky dan 21 Savage untuk muncul. Tetapi artis utama bukan sahaja yang membawa tetamu. Reneé Rapp, No Doubt, dan J Balvin semuanya membawa tetamu untuk memberikan kejutan kepada peminat mereka.

Di sini adalah semua tetamu kejutan yang muncul di Coachella tahun ini.

Billie Eilish, Jack Antonoff, dan Jon Batiste menyertai Lana Del Rey

Billie Eilish, yang sebelum ini menyifatkan Del Rey sebagai inspirasi dan wira, membuat penampilan kejutan pada akhir set. Dalam satu momen pusingan penuh, selepas pasangan ini berwawancara untuk Majalah Interview tahun lalu, Eilish dan Del Rey membuat duet lagu debut masing-masing, “Video Games” Del Rey dan “Ocean Eyes” Eilish. Kedua-dua penyanyi memuji antara satu sama lain. Del Rey memanggil Eilish “suara generasi kita, suara generasi anda” dan Eilish berkata Del Rey adalah “sebab separuh daripada b-tches ini wujud, termasuk saya.”

Tyler, The Creator membawa Childish Gambino, A$AP Rocky, Charlie Wilson, dan Kali Uchis

Set Tyler, The Creator bermula dengan dia dilontar keluar dari RV palsu dan melompat di sekeliling latar belakang Grand Canyon gaya. Dia membuat lagu dari semua albumnya, termasuk lagu terobosannya “Yonkers” dan “She” yang menampilkan Frank Ocean (tanpa Ocean, yang set tahun lalu membahagikan peminat). Tyler terlebih dahulu memberikan kejutan dengan kemunculan Childish Gambino, yang menyanyikan “Running Out of Time” bersamanya. Apabila Gambino meninggalkan pentas, Tyler berkata dia dahulu “membenci” dia. Kemudian, dia membawa A$AP Rocky untuk membuat dua lagu, duet 2018 mereka, “Potato Salad” dan potongan “Flower Boy”, “Who Dat Boy.”

Charlie Wilson, bekas vokalis utama Gap Band, menyertai Tyler di pentas piano untuk menyanyikan versi terbenam “Earfquake,” yang menampilkan vokal latar belakang Wilson. Tetamu terakhir yang naik pentas bersama Tyler ialah Kali Uchis, yang pernah bekerjasama dengannya untuk beberapa lagu. Dia muncul untuk membuat sedikit lagu mereka, “See You Again,” menjelang akhir setnya. Tyler tidak pernah membiarkan peluang untuk teaterikal pergi sia-sia—dia membuat persembahan “New Magic Wand” sambil diikat tali dan menentang graviti, memanjat batu dan cuba jangan “diterbangkan” oleh angin yang menakutkan.

Doja Cat menjemput A$AP Rocky, Teezo Touchdown, dan 21 Savage ke setnya

Penampilan Doja Cat—dikoreografi oleh Parris Goebel, pemikir di sebalik dua persembahan Super Bowl, Rihanna dalam set 2023 dan Jennifer Lopez dan Shakira pada 2020—tidak mengecewakan. Set Doja—yang kuat bergantung pada album terbarunya Scarlet untuk senarai set—membuat lagu seperti “Demons,” “Gun,” dan “Attention,”—juga kegemaran peminat seperti “Need To Know,” “Tia Tamaera,” dan “Agora Hills.” Ada juga tetamu kejutan yang menggalakkan, termasuk 21 Savage, yang membuat “n.h.i.e” bersamanya; A$AP Rocky menyertai untuk membuat “URRRGE!!!!!!!!!” dan bintang muda Teezo Touchdown membuat penampilan untuk membuat “MASC.”

No Doubt berduet dengan Olivia Rodrigo

No Doubt bersatu semula untuk kali pertama dalam hampir satu dekad. Kumpulan itu melalui senarai hit luas mereka, termasuk “Don’t Speak,” “I’m Just a Girl,” dan “Sunday Morning.” Untuk membantu mereka menyanyikan hit milenium mereka, “Bathwater,” Gwen Stefani dan kumpulan itu membawa Olivia Rodrigo, artis rock wanita kesukaan Gen Z. Penyanyi berusia 21 tahun ini kini dalam lawatan dunia GUTS-nya dan membuat berhenti di padang pasir untuk membuat persembahan bersama kumpulan yang baru bersatu semula itu. Dia memuat naik posting ke Instagram dengan keterangan berkata, “Saya ingat mendengar ‘bathwater’ untuk kali pertama apabila saya baru sahaja mula menulis lagu.”

Artikel ini disediakan oleh pembekal kandungan pihak ketiga. SeaPRwire (https://www.seaprwire.com/) tidak memberi sebarang waranti atau perwakilan berkaitan dengannya.

Sektor: Top Story, Berita Harian

SeaPRwire menyampaikan edaran siaran akhbar secara masa nyata untuk syarikat dan institusi, mencapai lebih daripada 6,500 kedai media, 86,000 penyunting dan wartawan, dan 3.5 juta desktop profesional di seluruh 90 negara. SeaPRwire menyokong pengedaran siaran akhbar dalam bahasa Inggeris, Korea, Jepun, Arab, Cina Ringkas, Cina Tradisional, Vietnam, Thai, Indonesia, Melayu, Jerman, Rusia, Perancis, Sepanyol, Portugis dan bahasa-bahasa lain.