TIME 100 Health Time Magazine cover

(SeaPRwire) –   Pada tahun 2018, dalam isu khas TIME yang didedikasikan kepada kuasa . Pandangan Gates, yang dikongsi banyak penyumbang isu itu, ialah bahawa manusia cenderung memberi tumpuan kepada bila sesuatu perkara tidak berjalan dengan lancar. Kadang-kadang perhatian ini menyelewengkan kita daripada momen di mana kemajuan sedang dicapai. Wartawan juga terjejas oleh fenomena ini sebanyak mana orang lain.

Semasa kami menyusun isu ini, saya teringat percakapan dengan Gates yang membawa kepada projek itu. Dengan panduan Dr. David Agus dan Arianna Huffington, pasukan koresponden dan editor kesihatan kami, diketuai oleh Emma Barker dan Mandy Oaklander, menghabiskan berbulan-bulan berunding dengan sumber dan pakar di seluruh dunia untuk memilih 100 individu yang paling berpengaruh dalam dunia kesihatan pada masa ini. Hasilnya ialah TIME100 Kesihatan, sebuah komuniti pemimpin dari pelbagai industri—saintis, doktor, penyokong, pendidik, dan pembuat dasar, antara lain—yang komited untuk mencipta perubahan nyata dan boleh dipercayai untuk populasi yang lebih sihat. Bersama-sama, mereka mengingatkan bahawa banyak perkara sedang berjalan dengan betul, dan kerja mereka cukup memberi inspirasi untuk mempercayai bahawa dunia kesihatan sedang berada di tengah-tengah zaman keemasan pencapaian dan transformasi.

Walaupun COVID-19 menyoroti jarak yang masih perlu dilalui untuk mencipta dunia yang sihat dan selamat, kebangkitan kita daripada tempoh itu juga telah meletakkan cahaya ke atas banyak cara kemanusiaan membuat kemajuan. Pelaburan dan perhatian dipulihkan sedang memacu ledakan dalam penemuan ubat dan pemusnahan penyakit.

TIME100 Kesihatan termasuk kumpulan —Dan Drucker, Joel Habener, Jens Juul Holst, dan Svetlana Mojsov—yang penemuan membawa kepada ubat kegemukan dan kencing manis GLP-1 seperti Ozempic; , yang menjalankan program yang membersihkan Mesir daripada jangkitan hepatitis C, walaupun negara itu mempunyai kadar tertinggi di dunia hanya 10 tahun lalu; ahli neurosains Perancis Grégoire Courtine dan pakar neuro bedah Switzerland Jocelyne Bloch, yang mencipta membolehkan lelaki lumpuh berjalan semula; , yang mungkin sebab kawan anda menerima diet protein tinggi; , yang buku hits The Anxious Generation sedang memimpin panggilan untuk melarang telefon bimbit di sekolah dan mengekalkan kanak-kanak daripada media sosial sehingga umur 16; dan ahli immunobiologi , salah seorang penyelidik Gejala Jangka Panjang COVID paling terkemuka, yang sedang membangunkan vaksin COVID-19 melalui hidung yang beliau harap dapat mencegah jangkitan—dan dengan itu gejala jangka panjang—sepenuhnya. Inovasi kesihatan, seperti senarai ini, mencerminkan kemanusiaan pada tahap terbaik: orang menggunakan segala daya upaya dan kecerdikan mereka untuk membantu sesama hidup lebih baik.

Pengenalan TIME100 Kesihatan adalah sebahagian daripada usaha berterusan kami untuk meluaskan TIME100, komuniti paling berpengaruh di dunia, ke dalam sektor yang mungkin paling menentukan masa depan kita—kecerdasan buatan, iklim, dan kesihatan. Sama ada anda sudah familiar dengan individu dalam senarai ini atau ini kali pertama anda membaca tentang mereka, kerja mereka mengubah kehidupan orang dalam komuniti anda dan di seluruh dunia. Kami gembira mengumumkan TIME100 Kesihatan pertama dan tidak sabar menantikan Mei di Bandar Raya New York, di mana kami akan mengumpulkan kumpulan ini bersama-sama untuk kali pertama.

Artikel ini disediakan oleh pembekal kandungan pihak ketiga. SeaPRwire (https://www.seaprwire.com/) tidak memberi sebarang waranti atau perwakilan berkaitan dengannya.

Sektor: Top Story, Berita Harian

SeaPRwire menyampaikan edaran siaran akhbar secara masa nyata untuk syarikat dan institusi, mencapai lebih daripada 6,500 kedai media, 86,000 penyunting dan wartawan, dan 3.5 juta desktop profesional di seluruh 90 negara. SeaPRwire menyokong pengedaran siaran akhbar dalam bahasa Inggeris, Korea, Jepun, Arab, Cina Ringkas, Cina Tradisional, Vietnam, Thai, Indonesia, Melayu, Jerman, Rusia, Perancis, Sepanyol, Portugis dan bahasa-bahasa lain.