IstockPhoto bubaone Automotive clutch actuator market to grow by USD 7.60 billion from 2023 to 2028; market is fragmented due to the presence of prominent companies like ATESTEO GmbH and Co. KG, Buhler Motor GmbH and Infineon Technologies AG, many more- Technavio

(SeaPRwire) –   NEW YORK, Nov. 17, 2023 — Pasaran dianggarkan akan berkembang dengan USD 7.60 bilion dari tahun 2023 hingga 2028, dengan kadar pertumbuhan tahunan purata sebanyak 11.68%. Pasaran penggerak engkol automotif adalah terpecah akibat kehadiran banyak syarikat serantau dan global. Antara syarikat terkemuka yang menawarkan pasaran penggerak engkol automotif ialah ATESTEO GmbH dan Co. KG, AVTEC Ltd., BorgWarner Inc., Buhler Motor GmbH, Continental AG, CTS Corp., Eaton Corp. Plc, Infineon Technologies AG, Johnson Electric Holdings Ltd., Kendrion NV, Knorr Bremse AG, Kongsberg Automotive ASA, Magna International Inc., Nidec Corp., Robert Bosch GmbH, Schaeffler AG, Taizhou Juhang Automation Equipement Technology Co. Ltd., Valeo SA, ZF Friedrichshafen AG, dan Wabtec Corp.

Technavio has announced its latest market research report titled Global Automotive Clutch Actuator Market 2024-2028

Laporan ini memberikan senarai penuh syarikat kunci dan strategi mereka.

Penawaran Syarikat:

  • ATESTEO GmbH and Co. KG: Syarikat ini menawarkan penggerak engkol automotif untuk digunakan di bengkel ujian transmisi, kotak gear, sistem penggerak dan kuasa.
  • Buhler Motor GmbH: Syarikat ini menawarkan penggerak engkol automotif seperti penggerak elektromekanikal untuk transmisi kenderaan.
  • Infineon Technologies AG: Syarikat ini menawarkan Transmisi Dual Clutch (DCT) dengan penggerak engkol.
  • Untuk butiran mengenai syarikat dan penawaran mereka –

Dengan Geografi, pasaran diklasifikasikan sebagai Amerika Utara, Asia Pasifik, Eropah, Amerika Selatan dan Timur Tengah dan Afrika. Amerika Utara dianggarkan akan menyumbang 32% kepada pertumbuhan pasaran global semasa tempoh ramalan. Kehadiran beberapa jenama automotif penting seperti General Motors dan Ford Motor merupakan faktor utama yang telah menyumbang secara signifikan kepada pertumbuhan pasaran di rantau ini. Negara utama di rantau Amerika Utara yang memberi kesan besar terhadap pertumbuhan pasaran ialah Amerika Syarikat dan Kanada.

untuk mendapatkan maklumat lanjut mengenai bahagian pasaran pelbagai rantau dan sumbangan segmen.

  • Pemacu berpengaruh – Peningkatan permintaan untuk sistem transmisi automatik
  • Trend Utama – Pembangunan teknologi penggerak
  • Cabaran Utama – Keutamaan kereta dengan transmisi manual di ekonomi Eropah

Pemsegmentasian Pasaran

Mengikut Aplikasi, pasaran diklasifikasikan kepada kereta penumpang dan kenderaan komersial. Segmen kereta penumpang dijangka menyaksikan pertumbuhan ketara semasa tempoh ramalan. Segmen kereta penumpang telah banyak disumbang oleh penggunaan meluas transmisi automatik dalam kereta. Selain itu, permintaan tinggi untuk transmisi automatik kereta penumpang semakin membolehkan sistem elektronik akan diambil untuk sistem transmisi kereta.

Pakar penyelidikan Technavio telah memberikan maklumat lanjut mengenai bahagian pasaran segmen –

Laporan Berkaitan:
Saiz pasaran dijangka akan berkembang pada CAGR sebanyak 3.26% antara 2022 dan 2027. Saiz pasaran diramalkan akan meningkat sebanyak USD 519.75 juta.

Saiz pasaran dijangka akan meningkat kepada USD 5.40 bilion dari 2021 hingga 2026, dan momentum pertumbuhan pasaran akan dipercepatkan pada CAGR sebanyak 6.5%.

Skop Pasaran Penggerak Engkol Automotif

Liputan Laporan

Butiran

Tempoh sejarah

2018-2022

Momentum pertumbuhan & CAGR

Mempercepat pada CAGR 11.68%

Pertumbuhan tahun ke tahun 2022-2023 (%)

10.55

Analisis serantau

Amerika Utara, Asia Pasifik, Eropah, Amerika Selatan, dan Timur Tengah dan Afrika

Negara utama

AS, China, Jepun, Jerman, dan UK

KANDUNGAN:

1 Ringkasan Eksekutif

2 Landskap Pasaran

3 Saiz Pasaran

4 Saiz Pasaran Sejarah

5 Lima Punca Analisis

6 Pemsegmentasian Pasaran oleh Aplikasi

7 Pemsegmentasian Pasaran oleh Jenis

8 Landskap Pelanggan

9 Landskap Geografi

10 Pemacu, Cabaran, dan Trend

11 Landskap Pembekal

12 Analisis Pembekal

13 Lampiran

Mengenai Kami

Technavio ialah syarikat penyelidikan dan penasihat global terkemuka dalam bidang teknologi. Penyelidikan dan analisis mereka memberi tumpuan kepada trend pasaran emerging dan menyediakan wawasan tindakan untuk membantu perniagaan mengenal pasti peluang pasaran dan membangunkan strategi berkesan untuk mengoptimumkan kedudukan pasaran mereka. Dengan lebih 500 pakar penyelidik khusus, koleksi laporan Technavio terdiri daripada lebih 17,000 laporan dan terus berkembang, meliputi 800 teknologi, merentasi 50 negara. Pangkalan pelanggan mereka terdiri daripada syarikat pelbagai saiz, termasuk lebih 100 syarikat Fortune 500. Pangkalan pelanggan yang berkembang ini bergantung kepada liputan yang menyeluruh, penyelidikan yang mendalam dan wawasan pasaran tindakan oleh Technavio untuk mengenal pasti peluang dalam pasaran sedia ada dan potensi serta menilai kedudukan saingan mereka dalam skenario pasaran yang berubah.

Hubungi Kami:

Technavio Research
Jesse Maida
Eksekutif Media & Pemasaran
AS: +1 844 364 1100
UK: +44 203 893 3200
E-mel:
Laman Web:

Global Automotive Clutch Actuator Market 2024-2028

SUMBER Technavio

Artikel ini disediakan oleh pembekal kandungan pihak ketiga. SeaPRwire (https://www.seaprwire.com/) tidak memberi sebarang waranti atau perwakilan berkaitan dengannya.

Sektor: Top Story, Berita Harian

SeaPRwire menyediakan perkhidmatan pengedaran siaran akhbar kepada pelanggan global dalam pelbagai bahasa(Hong Kong: AsiaExcite, TIHongKong; Singapore: SingdaoTimes, SingaporeEra, AsiaEase; Thailand: THNewson, THNewswire; Indonesia: IDNewsZone, LiveBerita; Philippines: PHTune, PHHit, PHBizNews; Malaysia: DataDurian, PressMalaysia; Vietnam: VNWindow, PressVN; Arab: DubaiLite, HunaTimes; Taiwan: EAStory, TaiwanPR; Germany: NachMedia, dePresseNow)