(SeaPRwire) –   Salah satu kegembiraan menonton adalah melihat , menambah dimensi baru kepada permainan dan menawarkan laluan untuk cara bermain baru. Kadang-kala, itu bermakna cabaran baru: memperkenalkan Idol Immunity Tersembunyi dalam Musim 11 dan mekanik “Shot in the Dark” dalam Musim 41, dan kedua-duanya benar-benar mengubah cara pemain mengundi semasa majlis suku. Pada masa lain, pemain individu menyediakan model baru untuk strategi rumit: Big Brother Nakomis Dedmon memperkenalkan strategi “backdoor” yang menjadi lazim selepas penggunaan pertamanya dalam Musim 5.

Walaupun siri persaingan media sosial Netflix mungkin tidak rasa setakat strategi seperti siri-siri yang lebih lama, ia telah mengalami evolusinya sendiri sejak , mengekalkan perasaan santai bersama-sama tetapi menampilkan strategi yang lebih terancang. Dalam musim keenam siri itu, bekas penari NBA dan NFL Quori-Tyler (QT) Bullock menjadi pemain terkini untuk mendorong hadkan itu: dengan sengaja memanipulasi rakan sepermainannya, bahkan semasa permainan pengenalan yang kelihatan remeh, dia dengan hati-hati memanuverkan dirinya ke hujung. Daripada membentuk pakatan Tres Fuego ke menutup Jordan Staff rahsia dengan enggan memblok siapa dia mahu memblok, Bullock tidak diragui antara tuan rumah kuasa siri ini – frasa dia telah gunakan untuk menggambarkan dirinya sejak episod pertama. Tiada hairan tahap ancamannya menghalang dia daripada meraih kemenangan, berakhir di tempat ketiga.

TIME bercakap dengan Bullock mengenai strategi yang berkembang dalam siri itu, bagaimana rasanya menonton pengalaman anda dimainkan semula di skrin, dan harapan untuk penglibatan berikutnya dalam rancangan realiti.

TIME: Bagaimana perasaan anda sejak tamat musim tayang pada Rabu lalu?

Bullock: Saya rasa sangat baik, walaupun saya tidak menang. Saya masuk dengan menjadi peminat setia, dan saya beri penghormatan kepada siri itu. Saya lakukan persis apa yang saya mahu masuk untuk lakukan. Saya selesaikan semua yang saya mahu selesaikan dalam senarai harapan Circle saya. Saya tidak akan ubah apa-apa yang saya lakukan.

6

Apakah respon sepanjang musim?

Respon terhadap saya agak bercampur-campur. Saya fikir kebanyakan orang yang suka strategi dan gaya permainan yang tidak kira-kira benar-benar suka cara saya bermain permainan, jadi saya dapat banyak kasih sayang dari segi itu. Tetapi The Circle adalah banyak makna yang berbeza kepada orang yang berbeza. Siri itu bermula sebagai pertandingan populariti, tetapi juga peluang untuk pelbagai personaliti dan orang yang tidak akan pernah bersama menjadi kawan. Tetapi saya masuk dengan rancangan permainan dan tidak kisah tentang semua itu. Ini pasti musim paling strategik, daripada kata semua orang. Bagi saya, ini satu perkara yang baik, tetapi sesetengah orang suka vib kekawan asal.

Sentiasa menarik untuk melihat bagaimana strategi berkembang dalam sebarang rancangan realiti persaingan seperti ini. Di mana anda fikir siri ini boleh pergi seterusnya? Adakah sumber strategi yang belum digunakan?

Saya suka bila orang mempunyai perspektif berbeza terhadap permainan. Itulah yang saya bawa kepadanya. Saya fikir beberapa perkara sedikit berbeza. Semasa permainan di mana kami perlu membuat lukisan, saya berfikir, “Baiklah, saya perlu membuat lukisan dan menyalahkan orang lain” – menggunakan alat yang anda ada dalam The Circle untuk menavigasi permainan cara yang akan membawa anda ke atas. Saya berminat melihat sama ada pemain berikutnya menggunakan apa-apa daripada perkara ini dalam strategi mereka. Harapannya orang akan bersedia lebih banyak masuk ke dalamnya, menonton musim-musim terdahulu dan mendapat idea bagaimana mereka boleh menggunakan perkara yang dilakukan orang lain.

Semasa penarafan akhir, anda boleh lihat dengan jelas bahawa semua orang benar-benar menghargai kawalan konsisten anda terhadap permainan, dan kebanyakan mengundi anda lebih rendah sebagai akibatnya. Adakah cara untuk mengelakkan nasib anda apabila anda sudah dianggap sebagai ancaman besar?

Itulah bahagian paling sukar tentang The Circle. Saya mempunyai pegangan yang sangat kuat terhadap permainan sepanjang masa sehingga saya dapat kedudukan Influencer kedua pada akhir apabila saya No. 1. Saya rasa tiada cara saya boleh menang permainan lagi. Saya terlalu banyak ancaman, terlalu banyak sasaran. Saya tahu bagaimana penarafan akhir selalu berjalan: orang yang berada di atas sepanjang masa akan berada di bawah dalam penarafan akhir. Saya terlalu jauh di hadapan sepanjang permainan. Ini sesuatu yang menarik yang saya ingin lihat pemain buat dalam musim akan datang: untuk berada di atas dalam permainan yang sama dan masih berjaya menang. Kita belum benar-benar melihatnya – mungkin [pemenang Musim 2] DeLeesa [St. Agathe]. Jarang berlaku.

Saya mahu berada di hadapan sepanjang masa pada awal. Saya mahu menjadi Influencer, saya mahu membuat keputusan siapa yang pergi rumah supaya ia akan mencipta laluan untuk saya sampai ke akhir. Tetapi apabila anda melakukan itu, bagaimana anda jatuh kembali ke tengah? Saya cuba buat itu dengan tidak bercakap sebanyak saya pada awal. Tetapi bila orang rasa selesa dengan anda, mereka rasa selesa dengan anda. Ia pedang bermata dua. Dan pada masa ini, tiada seorang pun akan benar-benar menaraf orang yang sebenarnya paling popular untuk menang pada akhir.

Bagaimana rasanya menonton diri anda sendiri semula di skrin?

Jelas saya pernah NBA, saya pernah NFL cheerleading, jadi saya pernah di TV sebelum dari segi tarian. Dulu rasa seperti momen Hannah Montana. Bila saya dalam seragam, semua orang nak ambil gambar saya dan kisah tentang saya. Sebaik sahaja saya buang seragam itu, tiada orang kisah tentang saya. Saya jadi tidak kelihatan. Tetapi sekarang ini benar-benar siapa saya, Quori-Tyler, di skrin. Ia buat saya berasa terdedah. Saya tahu begitu banyak orang menontonnya dan melihat saya, jadi agak pelik, tetapi saya fikir saya suka, sebagai peminat semuanya.

Artikel ini disediakan oleh pembekal kandungan pihak ketiga. SeaPRwire (https://www.seaprwire.com/) tidak memberi sebarang waranti atau perwakilan berkaitan dengannya.

Sektor: Top Story, Berita Harian

SeaPRwire menyampaikan edaran siaran akhbar secara masa nyata untuk syarikat dan institusi, mencapai lebih daripada 6,500 kedai media, 86,000 penyunting dan wartawan, dan 3.5 juta desktop profesional di seluruh 90 negara. SeaPRwire menyokong pengedaran siaran akhbar dalam bahasa Inggeris, Korea, Jepun, Arab, Cina Ringkas, Cina Tradisional, Vietnam, Thai, Indonesia, Melayu, Jerman, Rusia, Perancis, Sepanyol, Portugis dan bahasa-bahasa lain.