King Charles III Attends Sunday Church

(SeaPRwire) –   Raja Charles III tampil buat julung kalinya di khalayak ramai sejak Isnin, 5 Feb.

Raja Charles dan isterinya yang telah berkahwin selama 19 tahun, Queen Camilla, menghadiri khutbah hari Ahad di gereja St. Mary Magdalene berdekatan Sandringham Estate, tempat Charles berehat. Beliau sempat diambil gambar sedang disapa oleh Reverend Canon Dr. Paul Williams.

Penampilan ini muncul sejurus selepas kenyataan pertama dikeluarkan oleh Raja Charles sejak diagnosis beliau dibocorkan. Menerusi mesej yang dikongsi lewat malam Sabtu, waktu tempatan, Raja Charles mengucapkan terima kasih terhadap ” dan ucapan selamat yang saya terima sejak kebelakangan ini.”

Kesetiaan baginda menyebut: “Seperti mereka yang telah terjejas akibat kanser, fikiran murni sedemikian adalah penghiburan dan galakan yang paling besar.” Baginda berkata bahawa adalah “menyedihkan” apabila diagnosis beliau menyorot organisasi yang menyokong pesakit kanser dan keluarga mereka.

Istana tidak mendedahkan jenis kanser yang dihidapi Raja Charles, namun didapati setelah beliau dirawat akibat . Raja Charles memulakan rawatan kansernya pada hari Isnin. Dalam temu bual pada hari Selasa, Perdana Menteri British Rishi Sunak berkata kanser itu “dikesan lebih awal.”

Raja Charles akan ketika menjalani rawatan kanser, menurut pihak Istana.

Artikel ini disediakan oleh pembekal kandungan pihak ketiga. SeaPRwire (https://www.seaprwire.com/) tidak memberi sebarang waranti atau perwakilan berkaitan dengannya.

Sektor: Top Story, Berita Harian

SeaPRwire menyampaikan edaran siaran akhbar secara masa nyata untuk syarikat dan institusi, mencapai lebih daripada 6,500 kedai media, 86,000 penyunting dan wartawan, dan 3.5 juta desktop profesional di seluruh 90 negara. SeaPRwire menyokong pengedaran siaran akhbar dalam bahasa Inggeris, Korea, Jepun, Arab, Cina Ringkas, Cina Tradisional, Vietnam, Thai, Indonesia, Melayu, Jerman, Rusia, Perancis, Sepanyol, Portugis dan bahasa-bahasa lain.