Police tape

(SeaPRwire) –   Seorang lelaki dari kawasan Kansas City yang dituduh membunuh isterinya yang dirawat di hospital telah memberitahu polis bahawa dia tidak mampu menjaga atau membiayai rawatan perubatan isterinya, menurut rekod mahkamah.

Ronnie Wiggs membuat penampilan pertamanya Isnin atas tuduhan pembunuhan darjah kedua dan dirujuk kepada peguam awam. Satu sesi pendengaran telah ditetapkan untuk Khamis untuk mengkaji bonnya sebanyak $250,000.

Satu mesej telefon yang ditinggalkan dengan pejabat peguam awam tidak dibalas dengan segera.

Isterinya sedang mendapat port baru untuk dialisisnya apabila staf di Pusat Perubatan Centerpoint di Independence memanggil “kod biru” Jumaat kerana dia tidak berdaya.

Staf berjaya memulihkan denyut nadinya, tetapi mereka menentukan bahawa dia sudah mati otak dan menyediakan untuk mengutip organ-organnya, menurut kenyataan sebab munasabah.

Isterinya meninggal dunia Sabtu.

Selepas serangan itu, Wiggs meninggalkan hospital. Tetapi kenyataan itu menyatakan bahawa anak lelaki wanita itu membawa Wiggs kembali untuk melihatnya dan dia mengaku. Staf mendengarnya berkata, “Saya yang buat, saya bunuh dia, saya sekat nafasnya,” menurut kenyataan itu.

Dia kemudian ditahan dan memberitahu seorang detektif bahawa dia menutup hidung dan mulut isterinya untuk menghalangnya daripada menjerit, menurut kenyataan itu. Dia berkata dia depresi dan tidak mampu menjaga dan membayar bil-bil.

Dia juga berkata dia pernah cuba membunuh isterinya ketika dia berada di kemudahan pemulihan, tetapi dia terjaga dan memberitahunya jangan buat begitu lagi, menurut kenyataan itu. Dia berkata dia akan cuba membunuh isterinya pada satu masa lagi ketika dia dirawat di hospital, tetapi dia tidak dapat peluang kerana dia dihubungkan ke beberapa pengesan.

Artikel ini disediakan oleh pembekal kandungan pihak ketiga. SeaPRwire (https://www.seaprwire.com/) tidak memberi sebarang waranti atau perwakilan berkaitan dengannya.

Sektor: Top Story, Berita Harian

SeaPRwire menyampaikan edaran siaran akhbar secara masa nyata untuk syarikat dan institusi, mencapai lebih daripada 6,500 kedai media, 86,000 penyunting dan wartawan, dan 3.5 juta desktop profesional di seluruh 90 negara. SeaPRwire menyokong pengedaran siaran akhbar dalam bahasa Inggeris, Korea, Jepun, Arab, Cina Ringkas, Cina Tradisional, Vietnam, Thai, Indonesia, Melayu, Jerman, Rusia, Perancis, Sepanyol, Portugis dan bahasa-bahasa lain.