(SeaPRwire) –   Baca cerita lengkap kami tentang Donald Trump. Anda juga boleh membaca transkrip temu bicara dan pemeriksaan fakta penuh.

Mengwawancarai pemimpin politik telah menjadi ciri khas jurnalisme TIME selama beberapa dekad, kerana kami melaporkan orang paling berpengaruh di dunia dan membawa wawasan itu kepada pembaca dan penonton kami. Dengan enam bulan lagi sehingga pilihan raya Presiden AS, kami mahu liputan kempen kami untuk bermanfaat kepada pembaca kami, dan membantu dunia dan pengundi Amerika memahami apa yang akan dilakukan calon jika terpilih. Hari ini, Donald Trump berada dalam kedudukan yang lebih baik untuk memenangi Putih Rumah daripada mana-mana percubaan sebelumnya. Eric Cortellessa dari TIME, yang mengikuti kempen Trump, telah mewawancara bekas Presiden dua kali pada bulan April untuk mendengar sendiri daripada Trump apa yang akan dilihat sebagai penggal kedua.

Kebanyakan liputan pilihan raya 2024 telah berkisar tentang masa depan demokrasi Amerika—dan dengan alasan yang baik, memandangkan Trump dan seterusnya di Capitol. Perbicaraan undang-undang Trump di Manhattan dan pertempuran undang-undang akan datang telah menarik perhatian daripada cadangan dasar dan keutamaan khusus untuk Calon Trump.

Tetapi keutamaan-keutamaan itu akhirnya akan mendefinisikan politik negara jika dia menang. Kami teringat daripada temu bicara kami dengan Trump dan kira-kira dua belas penasihat dan orang kepercayaannya dengan pemahaman jelas mengenai agenda yang akan mengubah presiden dan kehidupan Amerika. Begitu banyak tentang Trump kelihatan tidak berubah sejak dia . Satu boleh melepas pandang bagaimana banyak situasi di sekelilingnya telah berubah.

Dalam satu dekad kebelakangan ini, kebanyakan anggota Republikan yang tinggal di Kongres yang menentang banyak bahagian agenda Trump telah meninggalkan jawatan untuk digantikan oleh penyokong setia Trump. Kempennya, , kelihatan lebih cekap dan kohesif daripada yang telah memerintahnya ke kuasa pada 2016. Walaupun mahkamah memainkan peranan penting dalam membatalkan sebahagian usaha Trump ketika beliau berada di Rumah Putih, beliau dan Ketua Majoriti Senat Mitch McConnell telah mengisi kehakiman dengan ratusan hakim baru yang keseluruhannya lebih cenderung untuk membuat keputusan menguntungkannya daripada mereka yang digantikan. Trump memberitahu kami bahawa “saya tidak akan berasa baik” mengambil seseorang untuk pentadbiran beliau yang mengakui Biden menang. Sembilan tahun kebelakangan ini menyaksikan perkembangan operator dan organisasi yang lebih bersedia untuk memberikan sokongan intelektual, undang-undang, dan kewangan untuk penggal kedua Trump. Begitu juga, seperti yang dikatakan Trump kepada kami, beliau berfikir beliau mempunyai pemahaman yang lebih baik bagaimana untuk memperdayakan Washington untuk melaksanakan visi beliau. Walaupun ahli asal Pentadbiran Trump mungkin tidak menjadi Pasukan Lawan, banyak jawatan dalam Pentadbiran serta bekas pegawai utama Rumah Putih berasal dari kawasan Parti Republikan selain miliknya sendiri. Trump memberitahu kami beliau tidak akan membuat kesilapan itu lagi.

Trump telah duduk dengan wartawan TIME secara teratur untuk temu bicara mendalam sejak beliau mengumumkan beliau bertanding untuk Presiden pada 2015. Kami percaya temu bicara ini—dan liputan mendalam yang meletakkannya dalam konteks sejarah—memberikan panduan berharga kepada pembaca kami. Anda akan menemui profil ciri yang dihasilkan daripada dua temu bicara terbaru kami dengan Trump, serta transkrip penuh dan analisis kenyataannya yang diterbitkan dalam TIME hari ini.

Artikel ini disediakan oleh pembekal kandungan pihak ketiga. SeaPRwire (https://www.seaprwire.com/) tidak memberi sebarang waranti atau perwakilan berkaitan dengannya.

Sektor: Top Story, Berita Harian

SeaPRwire menyampaikan edaran siaran akhbar secara masa nyata untuk syarikat dan institusi, mencapai lebih daripada 6,500 kedai media, 86,000 penyunting dan wartawan, dan 3.5 juta desktop profesional di seluruh 90 negara. SeaPRwire menyokong pengedaran siaran akhbar dalam bahasa Inggeris, Korea, Jepun, Arab, Cina Ringkas, Cina Tradisional, Vietnam, Thai, Indonesia, Melayu, Jerman, Rusia, Perancis, Sepanyol, Portugis dan bahasa-bahasa lain.