Britain Sycamore Gap Tree Cut Down

(SeaPRwire) –   LONDON (AP) — Dua orang telah didakwa dengan memotong pokok Sycamore Gap berusia 150 tahun yang popular berhampiran Hadrian’s Wall tahun lalu di utara England, pemberi tuduhan berkata Selasa.

Daniel Graham, 38, dan Adam Carruthers, 31, telah didakwa dengan mencederakan kerosakan kriminal dan merosakkan dinding yang dibina pada 122 M oleh Maharaja Hadrian untuk menjaga barat laut sempadan Empayar Rom.

Mereka telah diarahkan untuk hadir di Mahkamah Majistret Newcastle pada 15 Mei.

Kanopi sycamore yang megah di antara dua bukit menjadikannya subjek popular untuk jurugambar landskap. Ia menjadi destinasi selepas ditampilkan dalam filem 1991 Kevin Costner “Robin Hood: Prince Of Thieves.”

Pemotongan malam lalu menyebabkan kemarahan kerana polis cuba menentukan apa yang memotivasi tindakan vandalisme sedemikian.

Artikel ini disediakan oleh pembekal kandungan pihak ketiga. SeaPRwire (https://www.seaprwire.com/) tidak memberi sebarang waranti atau perwakilan berkaitan dengannya.

Sektor: Top Story, Berita Harian

SeaPRwire menyampaikan edaran siaran akhbar secara masa nyata untuk syarikat dan institusi, mencapai lebih daripada 6,500 kedai media, 86,000 penyunting dan wartawan, dan 3.5 juta desktop profesional di seluruh 90 negara. SeaPRwire menyokong pengedaran siaran akhbar dalam bahasa Inggeris, Korea, Jepun, Arab, Cina Ringkas, Cina Tradisional, Vietnam, Thai, Indonesia, Melayu, Jerman, Rusia, Perancis, Sepanyol, Portugis dan bahasa-bahasa lain.