16 2 Hawaii Creators fosters community, collaboration across the Aloha State

(SeaPRwire) –   Hawaii media sosial memberi bakat dan suara pulau global, dan Hawaii Creators membantu mereka maju.

HONOLULU, Nov. 17, 2023 — Tradisi kisah dan kerjasama yang kekal di Hawaii kini mempunyai rumah baru dengan pelancaran Hawaii Creators (HawaiiCreators.com), komuniti terbuka seniman dan pembuat yang merentasi Kepulauan Hawaii.

Peter Kay (PRNewsfoto/Hawaii Creators)

Awalnya ditubuhkan pada 2016 sebagai Hawaii Social Media Services, nama Hawaii Creators mencerminkan kepelbagaian dan keinklusifan platform tradisional dan digital hari ini untuk ekspresi dan interaksi.

“Bahkan sebelum web dan media sosial, teknologi merupakan kuasa transformasi untuk menyambungkan manusia secara global,” kata pengasas Peter Kay, seorang usahawan berulang kali dan pencipta media sepanjang hayat. “Hawaii, walaupun terasing, menerima potensi dan kuasanya untuk hiburan dan pendidikan orang di seluruh dunia, dan hari ini potensi itu tidak terbatas—semua orang layak dilihat dan didengar.”

“Hawaii Creators bukan kumpulan eksklusif atau kelab, dan kami meminggirkan perkataan ‘pengaruh,’” kata pengasas Ryan Ozawa, seorang wartawan asli Hawaii dengan pengalaman lebih 30 tahun dalam penerbitan online. “Kami menyambut orang yang mencipta kerana ia merupakan panggilan seperti mereka yang melihatnya sebagai kerjaya, dan kami mengukur kejayaan dengan bilangan kisah diceritakan dan nyawa tersentuh, bukan bilangan suka atau perjanjian jenama.”

Walaupun membina komuniti online merupakan kekuatan yang jelas bagi ahli Hawaii Creators, kumpulan itu juga komited kepada interaksi secara langsung, muka ke muka dan acara sebenar.

“Keluar dari wabak, saya fikir orang merindui kehangatan dan tenaga yang hanya boleh didapati apabila berkumpul di ruang yang sama,” kata pengasas, pemuzik dan penganjur acara Emi Hart. “Hawaii Creators akan menyatukan orang untuk membentuk sambungan yang lebih dalam, belajar bersama-sama dan benar-benar menghargai rumah pulau kita.”

Jantung Hawaii Creators adalah perkataan, imej, bunyi dan rasa yang dikongsi ahlinya dengan dunia. Sebagai kumpulan, Hawaii Creators akan memberi tumpuan untuk membantu mereka yang baru mula penciptaan kandungan dan media digital, menyediakan latihan dan bimbingan satu lawan satu, menyambungkan ahli untuk projek kolaboratif, dan menganjurkan perjumpaan, pembentangan dan bengkel.

“Setiap orang mempunyai kisah, dan kami akan membantu orang menceritakan kisah mereka,” kata Kay. “Bulan depan kami akan melancarkan siri perbualan Hawaii Creators yang disiarkan langsung—wawancara dengan ahli di mana kami boleh mengenali siapa mereka, mengapa mereka melakukan apa yang mereka lakukan, bagaimana mereka berkembang, dan ke mana mereka akan pergi.”

“Jika seseorang mahu mencari nafkah sebagai pencipta, kami akan berkongsi semua pengetahuan dan alat yang boleh untuk membantu mereka berjaya,” tambah Hart, yang merupakan pengurus komuniti pertama untuk Yelp Hawaii dan menganjurkan beberapa kempen media sosial Hawaii yang paling berjaya. “Tetapi Hawaii Creators merayakan semua orang, dan banyak ahli kami berkongsi mana’o, kemesraan mereka secara percuma, hanya kerana ia membuat orang gembira.”

Mengenai Hawaii Creators

Hawaii Creators ialah komuniti terbuka, inklusif, menyokong dan kolaboratif untuk para pencerita, seniman dan pembuat di, dari dan diilhamkan oleh Negeri Aloha. Kumpulan itu terdiri daripada pencipta dalam setiap medium, daripada penulis, penulis blog dan pembuat podcast kepada YouTuber, Twitch streamer, lifecaster dan pembuat siaran. Ditubuhkan pada 2016 sebagai HawaiiSocial.com (dba Hawaii Social Media Services), Hawaii Creators telah melihat puluhan platform datang dan pergi, tetapi semangat pulau yang tidak dapat ditolak terus mengekalkan dan meningkatkan jangkauan dan pengaruh Hawaii orang. Untuk maklumat lanjut, lawati HawaiiCreators.com.

Media Contact:

Emi Hart (PRNewsfoto/Hawaii Creators)

Hawaii Creators logo with transparency. (PRNewsfoto/Hawaii Creators)

SUMBER Hawaii Creators

Artikel ini disediakan oleh pembekal kandungan pihak ketiga. SeaPRwire (https://www.seaprwire.com/) tidak memberi sebarang waranti atau perwakilan berkaitan dengannya.

Sektor: Top Story, Berita Harian

SeaPRwire menyediakan perkhidmatan pengedaran siaran akhbar kepada pelanggan global dalam pelbagai bahasa(Hong Kong: AsiaExcite, TIHongKong; Singapore: SingdaoTimes, SingaporeEra, AsiaEase; Thailand: THNewson, THNewswire; Indonesia: IDNewsZone, LiveBerita; Philippines: PHTune, PHHit, PHBizNews; Malaysia: DataDurian, PressMalaysia; Vietnam: VNWindow, PressVN; Arab: DubaiLite, HunaTimes; Taiwan: EAStory, TaiwanPR; Germany: NachMedia, dePresseNow)