1 2 Energy China holds first supply chain conference at the 6th CIIE

(SeaPRwire) –   BEIJING, Nov. 12, 2023 — Laporan berita dari chinadaily.com.cn:

Syarikat China Energy Engineering Group Co., Ltd. (Energy China, CEEC) telah mengadakan Persidangan Kerjasama Rantai Pembekalan dan Pembangunan yang Pertama dan Majlis Penandatanganan Perjanjian Kontrak Pameran Import Antarabangsa China ke-6 (CIIE) di Shanghai pada Nov 7.

Acara ini bertujuan untuk mempromosikan kerjasama rantai bekalan global yang mendalam dengan rakan kongsi China, pembangunan bersepadu dan kerjasama saling menguntungkan dan menang bersama serta mempercepat transformasi hijau, digital, pintar dan pembangunan untuk memberi khidmat pembangunan mampan.

Song Hailiang, pengerusi Energy China, menekankan bahawa rantai bekalan telah menjadi gambaran penting daya saing teras syarikat, dan inovasi rantai bekalan telah menjadi sokongan kunci untuk pembangunan berkualiti tinggi syarikat. Energy China akan menyesuaikan dengan tren am, mengambil inisiatif untuk bekerjasama dengan rakan kongsi untuk menstabilkan rantai bekalan supaya dapat membina sistem rantai bekalan yang selamat, stabil, hijau, rendah karbon, cekap dan bersepadu.

Pada acara tersebut, Energy China telah menandatangani perjanjian rangka kerja pembelian dengan Siemens Energy Global GmbH & Co.KG dari Jerman. CGGC-UN POWER, anak syarikat CEEC, telah menandatangani perjanjian niat pembelian enjin pembakaran dalaman gas dengan Bergen Engines As dari Norway. CEEC-Hydrogen Energy telah menandatangani perjanjian rangka kerja pembelian peralatan pengeluaran hidrogen dan bekalan ammonia hijau dengan SK E&S. CEEC Electronic Commerce telah menandatangani perjanjian pembelian logistik antarabangsa dengan Rongtua Shipping Group dari Singapura, dan China Energy Construction Group, anak syarikat CEEC, telah menandatangani dengan DP Clean Tech dari Poland perjanjian reka bentuk dan pembelian untuk sistem dandang kuasa biomassa di Cote d’Ivoire. Pada CIIE ke-6, Energy China telah menandatangani perjanjian bernilai melebihi AS$1.7 bilion, rekod tertinggi.

Sebagai penyokong teguh, penggiat aktif, peserta mendalam dan penerima manfaat praktikal CIIE, Energy China telah mengambil bahagian dalam CIIE selama enam tahun berturut-turut dan nilai kumulatif perjanjiannya melebihi AS$4.5 bilion.

Sebagai salah satu pembekal penyelesaian komprehensif dan kontraktor pelaburan infrastruktur terbesar di dunia dalam industri kuasa, Energy China telah menjalankan perniagaan di lebih 140 negara dan wilayah di seluruh dunia, dan mempunyai lebih daripada 100,000 pekerja dalam perniagaan antarabangsa. Jumlah nilai kontrak syarikat di negara-negara Lembangan dan Jalur Sutera telah mencapai lebih daripada 500 bilion yuan dalam tempoh lima tahun lepas, berjumlah lebih daripada 10% jumlah oleh syarikat-syarikat Cina.

Sekitar 400 orang menghadiri persidangan tersebut. Tetamu VIP termasuk pegawai kanan Suruhanjaya Pengawasan dan Pentadbiran Aset Negara Majlis Negara, Persekutuan Logistik dan Pembelian Cina, Siemens AG, Bergen Engines, Dongfang Electric, Harbin Electric, Kumpulan Peralatan Elektrik Cina, Kumpulan CRRC dan rakan kongsi rantai bekalan industri pembinaan tenaga negara dan lain-lain.

SUMBER chinadaily.com.cn

Artikel ini disediakan oleh pembekal kandungan pihak ketiga. SeaPRwire (https://www.seaprwire.com/) tidak memberi sebarang waranti atau perwakilan berkaitan dengannya.

Sektor: Top Story, Berita Harian

SeaPRwire menyediakan perkhidmatan pengedaran siaran akhbar kepada pelanggan global dalam pelbagai bahasa(Hong Kong: AsiaExcite, TIHongKong; Singapore: SingdaoTimes, SingaporeEra, AsiaEase; Thailand: THNewson, THNewswire; Indonesia: IDNewsZone, LiveBerita; Philippines: PHTune, PHHit, PHBizNews; Malaysia: DataDurian, PressMalaysia; Vietnam: VNWindow, PressVN; Arab: DubaiLite, HunaTimes; Taiwan: EAStory, TaiwanPR; Germany: NachMedia, dePresseNow)