STOCKHOLM, 13 Sept. 2023Devyser dan Thermo Fisher Scientific telah memasuki perjanjian kerjasama untuk mempromosikan perkhidmatan makmal. Matlamatnya adalah untuk berkongsi dengan syarikat farmaseutikal untuk menyokong projek pembangunan mereka dengan menggunakan ujian unik Devyser di makmal berlesen CLIA.

Syarikat-syarikat ini akan bekerjasama untuk mempromosikan perkhidmatan makmal Devyser bagi menyokong dan memajukan penyelidikan dan pembangunan untuk syarikat farmaseutikal.

“Kami sangat gembira untuk memasuki perjanjian ini. Untuk dapat menyokong projek pembangunan syarikat farmaseutikal bagi membolehkan terapi baru dan dipertingkat adalah sebahagian daripada visi kami untuk Devyser. Kami yakin bahawa Thermo Fisher, dengan rangkaian global dan capaian yang luar biasa, akan menyediakan platform yang kukuh untuk perkongsian dengan syarikat farmaseutikal global selain daripada perbincangan Devyser sendiri,” kata Fredrik Alpsten, CEO Devyser. “Kerjasama ini selari dengan strategi kami untuk memperluaskan kehadiran kami di AS.”

Devyser telah menubuhkan makmal berlesen CLIA AS pada musim bunga 2023 dan menerima pensijilan CLIA daripada Pusat Perkhidmatan Medicare dan Medicaid (CMS) pada Mei 2023. Makmal itu berpusat di Atlanta, Georgia.

Maklumat ini telah diserahkan untuk penerbitan, melalui agensi orang hubungan di bawah, pada 13 September 2023 pada 11.00 CET.

Untuk maklumat lanjut, sila hubungi:
Fredrik Alpsten, CEO
E-mel: fredrik.alpsten@devyser.com
Telefon: +46 70 667 31 06

Sabina Berlin, CFO
E-mel: sabina.berlin@devyser.com
Telefon: +46 73 951 95 02

Mengenai Devyser

Devyser membangunkan, mengeluarkan, dan menjual penyelesaian diagnostik dan perkhidmatan analisis kepada makmal klinikal di lebih daripada 50 buah negara. Produk kami digunakan untuk ujian genetik termaju dalam bidang penyakit keturunan, onkologi, dan transplantasi, untuk membolehkan rawatan kanser yang ditargetkan, diagnosis banyak penyakit genetik, dan pemantauan susulan pesakit transplantasi. Produk Devyser, dan penyelesaian unik yang dipatenkan yang hanya memerlukan satu tiub ujian, menyederhanakan proses ujian genetik, meningkatkan hasil sampel, meminimumkan masa sentuhan tangan, dan memberikan keputusan yang cepat. Matlamat kami adalah setiap pesakit menerima diagnosis yang betul dalam masa yang paling singkat.

Devyser ditubuhkan pada 2004 dan berpusat di Stockholm, Sweden. Syarikat ini mempunyai lapan pejabat jualan dalaman di Eropah dan AS, dan makmal berlesen CLIA di Atlanta, Georgia. Pada Ogos 2022, sistem pengurusan kualiti Devyser telah disahkan mengikut IVDR.

Saham Devyser disenaraikan di Nasdaq First North Premier Growth Market Stockholm (tiker: DVYSR). Penasihat Saham Syarikat ialah Redeye AB.

Untuk maklumat lanjut, layari www.devyser.com

SUMBER Devyser Diagnostics AB