COLOGNE, Jerman, 13 Sept. 2023 Singleron telah mengumumkan pelancaran kit pembinaan perpustakaan TCR AccuraCode® untuk pemprofilan reseptor sel T (TCR) berkeluaran tinggi. Ia membolehkan analisis serentak ratusan sampel untuk klonotip sel T, penggunaan gen, corak penggabungan V(D)J, dan kepelbagaian, semuanya disokong oleh saluran bioinformatik yang serasi.

Produk ini dibina atas teknologi pengekodan molekul Singleron, membolehkan pempelbagai-sampel 96 atau 384 sampel dalam satu tindak balas pembinaan perpustakaan. Produk baru ini mengurangkan kos dan masa yang diperlukan untuk pemprofilan TCR berskala besar. Kit pembinaan perpustakaan TCR AccuraCode memberi kuasa kepada penyelidik untuk mendapatkan gambaran yang jelas tentang perubahan dinamik dalam sistem imun adaptif semasa kesihatan dan penyakit.

Perubatan presisi memerlukan pemahaman yang tepat tentang mekanisme yang mendasari heterogeniti biologi. Sel T memainkan peranan utama dalam tindak balas imun adaptif kita. Ia sentiasa mengesan dan melawan patogen dan sel songsang, melindungi kita daripada penyakit. Oleh itu, mengenal pasti sel T aktif yang mempengaruhi positif perjalanan penyakit boleh membuka laluan untuk pembangunan dadah dan akhirnya membawa kepada terapi baru.

Selain daripada potensi aplikasinya dalam mengkaji sistem imun adaptif pada peringkat populasi, AccuraCode TCR juga memudahkan penyelidikan dalam penanda biologi, sasaran dadah, imunologi, penyakit berjangkit, dan autoimun. Dalam imunoterapi kanser, aplikasinya termasuk memprofil leukosit infiltrasi tumor dan menilai kepelbagaian TCR mereka untuk imunoterapi kanser diperibadikan.

Penerangan produk lengkap dan maklumat pesanan boleh didapati di https://singleron.bio/product/detail-29.html

Mengenai Singleron:

Ditubuhkan pada 2018, Singleron Biotechnologies GmbH membangunkan dan mengkomersialkan produk multi-omik sel tunggal yang boleh digunakan dalam tetapan penyelidikan dan klinikal. Portfolio produk semasanya termasuk instrumen, peranti mikroaliran, reagen, analisis perisian dan penyelesaian pangkalan data yang memudahkan analisis sel tunggal berkeluaran tinggi. Perkhidmatan sampel Singleron menawarkan pelaksanaan pakar dan penjanaan keputusan berkualiti tinggi untuk akademia, klinik, dan biotek.

Syarikat itu kini mempunyai pejabat, makmal, dan kemudahan pembuatan di Jerman, Singapura, China, dan AS. Produknya digunakan dalam hampir 3000 makmal di hospital, institut penyelidikan, dan syarikat farmaseutikal.

https://singleron.bio

SUMBER Singleron Biotechnologies GmbH