Selepas 13 tahun dalam industri, penjenamaan semula yang berani mencerminkan evolusi sebagai studio pembangunan permainan video yang terus mengalami pertumbuhan yang ketara, termasuk pengambilan kerja baru pengasas bersama Telltale Games Brian Waddle sebagai Naib Presiden Kanan Pembangunan Perniagaan

ELECTRONIC PRESS KIT HERE

LOS ANGELES, 14 September 2023 — Hari ini, studio pembangunan permainan video penuh terkemuka, Blind Squirrel Games, mengumumkan babak seterusnya dengan melancarkan penjenamaan semula yang komprehensif dan pengambilan kerja baru pengasas bersama Telltale Games Brian Waddle. Mencerminkan pertumbuhan studio yang ketara dan nilai-nilai yang berakar umbi dalam pembangunan permainan rakan kongsi dan asal, rupa dan rasa baru Blind Squirrel Games yang berbeza kini disepadukan merentasi setiap sentuhan, termasuk logo, tagline, dan laman web. Blind Squirrel Games bekerjasama dengan agensi kreatif industri permainan video ternama 1minus1 untuk membangunkan identiti jenama yang menarik.


Blind Squirrel Games New Logo

Selepas 13 tahun, penjenamaan semula yang berani mencerminkan evolusi studio pembangunan permainan video yang terus mengalami pertumbuhan yang ketara

“Saya teruja untuk memperkenalkan Blind Squirrel Games baru kepada dunia,” kata Ketua Pegawai Eksekutif dan Pengasas Blind Squirrel Games Brad Hendricks. “Sejak penubuhannya, kami memberi tumpuan kepada meningkatkan kraf penciptaan permainan video melalui pendekatan unik terhadap pembangunan, dan selepas 50 lebih permainan, kami menyedari sudah tiba masanya untuk membayangkan semula jenama kami untuk menyampaikan dengan lebih baik siapa kami sekarang dan ke mana tujuan kami. Mengambil kerja Brian sebagai Naib Presiden Kanan Pembangunan Perniagaan kami yang baru adalah sebahagian besar arah tuju itu. Bekerja dengan 1minus1, kami dapat mencipta jenama yang kukuh yang sempurna memberi penghormatan kepada warisan kami sambil bercakap kepada matlamat kami untuk menggalakkan ungkapan visual dan lisan melalui kerja kami sebagai pencipta yang sangat bersemangat tentang permainan video.”

“Memandangkan babak besar seterusnya di ufuk bagi Blind Squirrel Games, masanya tidak boleh lebih sesuai buat saya untuk menyertai pasukan,” kata Waddle. “Setelah berada dalam perniagaan ini selama dua angka tahun, saya telah mengetahui tentang Blind Squirrel Games sejak penubuhannya dan telah menikmati melihat mereka berkembang dan membangunkan nama yang dihormati dalam industri ini. Saya berharap dapat membantu pasukan mara ke hadapan dalam mencapai 13 tahun kejayaan seterusnya.”

“Blind Squirrel adalah studio progresif dengan aspirasi hebat yang kami percaya menuju kejayaan yang lebih besar,” kata Ketua Pegawai Eksekutif dan Pengasas 1minus1 Jonathan Hill. “Kami gembira dipilih untuk bekerjasama dalam penjenamaan semula studio dan laman web. Pasukan mereka telah menakjubkan untuk bekerja dengannya – terbuka kepada perubahan, kreatif, memberi tumpuan kepada pasukan mereka dan komited untuk menyampaikan jenama Blind Squirrel dengan cara terbaik yang mungkin, bukan sahaja untuk industri permainan yang lebih luas, tetapi juga untuk pasukan itu.”

Blind Squirrel Games pada asalnya ditubuhkan lebih daripada 13 tahun yang lalu dan dengan cepat menjadi salah satu studio pembangunan bersama utama industri, bekerja pada beberapa judul permainan video konsol, PC, mudah alih dan AR terbesar dalam industri termasuk Bioshock The Collection, Mass Effect Legendary Edition, dan Star Wars Jedi Challenges. Ketika Blind Squirrel Games mengembangkan bakat dan perkhidmatannya untuk menangani semua keperluan pembangunan AAA dari pra-produksi hingga kemas kini perkhidmatan langsung, ia juga berevolusi peranannya menjadi rakan kreatif strategik, dan kini juga inovator enjin dan IP permainan asli, setelah melancarkan permainan studio pertamanya Drifters Loot The Galaxy dan enjin pembangunan Xerus pada tahun 2021.

Blind Squirrel Games kini mempunyai hab studio di California, Texas, dan New Zealand serta pembangun jauh yang terletak di 18 negeri dan tiga negara. Ia mempunyai rancangan pengembangan untuk pasaran tambahan untuk memberi khidmat terbaik kepada industri permainan global.

Brian Waddle adalah veteran industri permainan video yang memberi tumpuan kepada perkhidmatan dan teknologi permainan yang telah membina dan menguruskan pasukan global yang sangat berjaya selama lebih daripada 20 tahun. Peranan terdahulu termasuk pemilik bersama Telltale Games, Ketua Pegawai Strategi QLOC, Ketua Global Pembangunan Perniagaan di Amber, Presiden Jualan dan Pemasaran di kedua-dua Room 8 Group dan Virtuos Games dan Naib Presiden Jualan dan Pemasaran di syarikat perisian Havok melalui dua pengambilalihan: Intel kemudian Microsoft.

Untuk maklumat lanjut mengenai Blind Squirrel Games, sila layari: https://blindsquirrelentertainment.com/.

Mengenai Blind Squirrel Games

Blind Squirrel Games adalah studio permainan video bebas dengan pembangun permainan yang bersemangat, berbakat dan berpengalaman yang komited untuk mencipta pengalaman bermain yang tiada tandingannya merentasi semua media. Ditubuhkan lebih daripada 13 tahun yang lalu dengan pejabat di Orange County, CA Austin, TX dan Auckland, New Zealand – studio ini telah bekerja pada beberapa judul AAA yang paling signifikan dan dicintai dalam industri, serta membangunkan IP asli mereka sendiri. Blind Squirrel Games menggabungkan nilai-nilai studio kecil dengan cita-cita studio besar, memupuk persekitaran yang pelbagai, kolaboratif dan kreatif yang menggalakkan pertumbuhan dan kesejahteraan pekerja. Untuk maklumat lanjut, sila layari