Jenama gaya hidup permainan, XSET, akan mengadakan percubaan selama sebulan untuk semua Pasukan CSGO Wanita Counter-Strike: Global Offensive (CSGO) baharu dengan rancangan selanjutnya untuk berkembang ke Fortnite

BOSTON, 14 Sept. 2023 — Hari ini, jenama gaya hidup permainan yang berkembang paling pesat di dunia, XSET, dengan gembira mengumumkan satu usaha baharu ke dalam CSGO dengan rancangan untuk mengumpulkan skuad wanita sepenuhnya melalui cubaan selama sebulan. Jenama itu juga akan berkembang portfolio pencipta kandungan mereka untuk memasuki Fortnite bulan depan.


XSET Logo (PRNewsfoto/XSET)

Percubaan CSGO selama sebulan menawarkan peluang yang menarik bagi pemain permainan yang bercita-cita untuk menunjukkan kemahiran permainan, kerja berpasukan, dan semangat kompetitif mereka. Dengan pendaftaran dibuka pada Khamis, 14 September melalui X [dahulu Twitter], pemain permainan wanita di seluruh AS bersiap-siap untuk bersaing mendapatkan tempat dalam senarai pasukan sukan elektronik yang berprestij itu. Untuk mendaftar, pemain permainan perlu mengikuti akaun @XSET dan membalas tweet pendaftaran untuk menerima pautan pendaftaran rasmi melalui DM, bersama-sama dengan tarikh untuk percubaan. Jenama, yang tidak mengenal pasti diri sebagai organisasi sukan elektronik tradisional, dengan pasukan sukan elektronik terhad tetapi dipilih dengan teliti, kekal komited untuk menegakkan sukan elektronik sebagai komponen penting dalam ekosistem gaya hidup permainan global yang lebih luas.

“Kami teruja untuk meneroka permainan yang telah menunjukkan populariti yang tidak goyah sepanjang dekad lalu, secara konsisten mempertahankan kedudukannya di puncak dunia sukan elektronik,” kata Jacob Arce, Ketua Sukan Elektronik di XSET, sambil menyatakan kegembiraannya tentang pengumuman itu. “Ketika kami menumpukan perhatian untuk memasuki adegan CSGO, kami bertujuan untuk membawa pendekatan segar dalam meneruskan usaha meningkatkan atlet sukan elektronik wanita yang berbakat.”

Dengan memasuki adegan CSGO, XSET bertujuan untuk membawa penyertaan aktif dan sokongan pencipta kandungan wanita mereka, termasuk Avori Strib dan XSET Queens, ke skuad baharu. Tempoh percubaan sebulan menjanjikan proses yang menarik dan inklusif, menggabungkan penyertaan peminat dan siri pusingan penyingkiran. Pertanyaan awal boleh dialamatkan ke esports@XSET.com, dan maklumat terperinci tentang cara menyertai percubaan akan segera tersedia di laman web rasmi XSET.

“Percubaan CSGO akan datang kami mencerminkan dedikasi XSET untuk memupuk semua genre bakat permainan dan menggalakkan inklusiviti dalam komuniti permainan,” kata CEO XSET, Greg Selkoe. “Walaupun kami mungkin lebih dikenali dengan acara gaya hidup permainan kami, jatuh merch dan bakat selebriti yang bermain di bawah panji kami, kami masih kekal komited untuk menyertai sukan elektronik.”

Di samping usaha CSGO mereka, XSET dengan gembira untuk mengumumkan secara terbuka niat mereka untuk menandatangani profesional dan pencipta kandungan Fortnite. Ketika XSET terus mendefinisikan semula kategori gaya hidup permainan, usaha baharu ini ke dalam CSGO dan Fortnite menandakan bab baru yang menarik dalam perjalanan jenama itu.

Jacob Arce, yang juga pengacara Fortnite yang menonjol, dengan penuh semangat berkongsi, “Fortnite memegang tempat istimewa dalam hati saya; ia melambangkan kreativiti yang membezakan XSET. Permainan dan penciptanya sangat serba boleh, menawarkan pelbagai peluang untuk menyuntik kreativiti ke dalam permainan dan penciptaan kandungan.” Dia memberi petunjuk, “Tanpa mendedahkan terlalu banyak – bersiap sedia untuk beberapa pengumuman besar.”

XSET telah mendapat pengiktirafan kerana mencabar sempadan budaya permainan. Jenama ini membuka jalan untuk kategori gaya hidup permainan melalui pengendorsan selebriti, termasuk kerjasama baru-baru ini dengan rapper Migos Quavo di strim NFL Tuesday Night Gaming Enthusiast, dengan mengkurasi pengalaman permainan unik, seperti kelab hip-hop berasaskan Las Vegas Drai’s Nightclub dan dengan membina hubungan yang menjembatani budaya permainan dengan domain gaya hidup yang pelbagai. Melalui inisiatif ini dan lain-lain, XSET terus memposisikan dirinya sebagai pemimpin dalam kategori gaya hidup permainan yang terus berkembang.

Untuk mengetahui lebih lanjut tentang XSET, lawati www.xset.com.

Mengenai XSET
Ditubuhkan pada tahun 2020 di Boston oleh veteran permainan dan budaya pop Greg Selkoe, Clinton Sparks dan Wil Eddins, XSET adalah organisasi dan jenama gaya hidup permainan yang berkembang paling pesat dalam sejarah. XSET adalah salah satu daripada beberapa organisasi Permainan Generasi Seterusnya dan mendefinisikan semula apa makna menjadi jenama permainan hari ini. Dibina di atas asas budaya permainan yang pelbagai dan inklusif, XSET membina jenama terkemuka untuk khalayak Gen Z pemain yang semakin meningkat. Duduk di persimpangan muzik, sukan, seni, hiburan dan fesyen, XSET memimpin budaya permainan, sementara tawaran merchandise yang kukuh, beberapa yang paling dicari dalam industri, menampilkan kolaborasi profil tinggi dan koleksi eksklusif yang peminat tidak dapat temui di mana-mana. XSET mewujudkan kandungan melalui pengalaman dalam talian dan acara IRL, termasuk, antara lain, lounge permainan di kelab malam terkemuka seperti Drai’s Las Vegas dan Big Night Live Boston, perkongsian dengan Boston Red Sox, dan interaksi dengan Sophia, robot pemain permainan AI canggih (XSET adalah organisasi pertama dan setakat ini satu-satunya dalam sejarah untuk menandatangani robot). XSET mengubah permainan dan akan terus berinovasi dan unggul sambil membina organisasi yang masih memberi tumpuan kepada asas perniagaan. Untuk maklumat lanjut, sila layari XSET.com #reptheset.

Hubungi:
Amy Roberts
amy@xset.com

SUMBER XSET