President Biden Delivers Remarks On Rising Food Inflation And Farmer Aid

(SeaPRwire) –   Walaupun inflasi menurun, harga-harga masih lebih tinggi daripada beberapa tahun yang lalu, yang bermakna bahawa dalam kempen presiden 2024. , sebahagiannya disebabkan oleh persepsi bahawa ekonomi masih dalam keadaan yang buruk, walaupun data menunjukkan sebaliknya.

Pada tahun 1948, Presiden Truman menghadapi dilema yang sama apabila menghadapi inflasi tinggi ketika berkempen untuk terus berada di Rumah Putih. Melihat bagaimana pasukan kempen Truman menangani isu itu – dengan menjadikan inflasi nyata bagi para pengundi biasa – menawarkan buku panduan yang berjaya yang kempen Biden boleh ikuti sebagai cara menceritakan kisah yang lebih luas tentang ekonomi yang kuat.

Pada musim panas 1948, sangat sedikit orang yang mengharapkan Presiden Truman masih menjadi presiden pada tahun 1949. Seorang presiden Demokrat telah berkuasa selama 16 tahun, dan tiada parti yang memegang jawatan presiden untuk tempoh berterusan yang lebih lama sejak dominasi Republikan semasa Pemulihan. Angin politik juga kelihatan berubah dengan Republikan mengambil alih Dewan Perwakilan pada tahun 1946.

Kejayaan Demokrat dalam pilihan raya presiden 1948 kelihatan lebih kurang mungkin kerana parti itu terbahagi secara dalam tentang isu perkauman dan hak asasi manusia. Pada musim panas itu, Sen. Strom Thurmond (D-S.C.) memimpin pengeluaran segregasionis Demokrat putih selatan dari konvensyen parti dan akhirnya bertanding atas tiket parti ketiga Dixiecrat. Truman, yang telah dinamakan naib presiden FDR pada 1944 untuk meredakan moderat parti, juga gagal mendapat sokongan sayap kiri parti yang mahu melakukan lebih banyak untuk menangani hak-hak sivil dan ekonomi. Sebaliknya, sayap kiri parti berkumpul di sekeliling bekas naib presiden FDR, Henry Wallace, yang juga memecah parti pada 1948 dengan bertanding untuk presiden atas tiket parti ketiga sebagai progresif.

Dengan parti terpecah, semua isyarat menunjuk kepada kemenangan Gabenor Republikan Thomas Dewey dari New York, seperti yang dilakukan pemetaan awal yang dilakukan oleh George Gallup. Tetapi Gallup dan konvensyen yang salah telah dinafikan, dan Truman terpilih semula sebagai presiden pada 1948.

Satu bahagian penting kejayaan Truman datang dari belakang pada 1948 jarang diceritakan. Usaha akar umbi wanita – diketuai oleh pengarah Bahagian Wanita Jawatankuasa Kebangsaan Demokrat (DNC), India Edwards – adalah penting untuk kemenangan Truman. Wanita-wanita itu berkempen di sekitar perbincangan mengenai inflasi yang berakar dalam data masa sebenar dari seluruh negara, dan kerja mereka dipuji pada masa itu oleh wartawan dan pemimpin parti sebagai penting dalam mengekalkan Demokrat di Rumah Putih selama empat tahun lagi.

Sebaik sahaja Republikan mengambil alih Dewan Perwakilan pada Januari 1947, mereka menghapuskan semua kawalan harga (atau had yang dikenakan kepada peniaga untuk mengenakan harga barang-barang isi rumah biasa kepada pengguna) yang masih berkuat kuasa sejak Perang Dunia Kedua. Harga-harga barang asas mula meningkat hampir serta-merta, dan Demokrat memanfaatkan kenaikan inflasi ini untuk membawa pengundi kembali ke pihak Demokrat.

Apabila Perang Dingin dengan Kesatuan Soviet semakin meruncing, Presiden Truman juga menghubungkaitkan inflasi yang disebabkan oleh “penghapusan kawalan harga” dengan ancaman komunisme yang menanti. Pada bulan Mac 1947, beliau memberi ucapan menggariskan apa yang dikenali sebagai Doktrin Truman, di mana beliau menyatakan sokongan AS kepada mana-mana negara yang memerangi komunisme dan mengisytiharkan bahawa “kegagalan dalam menangani inflasi akan meningkatkan rayuan komunisme di dalam negara.” Sepanjang kempen 1948, Truman dan pasukannya mendakwa bahawa inflasi bukan sahaja menjadikan kehidupan harian sukar bagi ramai rakyat Amerika, tetapi juga meningkatkan sokongan terhadap komunisme di dalam negara. Menghubungkaitkan kenaikan harga barang-barang asas dengan matlamat geopolitik negara terbukti menjadi strategi yang menang yang digunakan berulang kali oleh kempen.

Manakala Presiden menghubungkaitkan inflasi dengan Perang Dingin dalam ucapan kempennya, Pengarah Edwards dan wanita-wanita lain di DNC memastikan pengundi memahami secara tepat bagaimana ia memberi kesan kepada dompet mereka. Bahagian Wanita DNC telah menjadi sebahagian penting daripada kempen presiden sejak 1932 dan merupakan rangkaian wanita serata negara berjumlah puluhan ribu orang. Edwards memanfaatkan rangkaian akar umbi ini untuk menyokong Truman dengan mengekalkan fokus ketat terhadap inflasi, menggunakan data masa sebenar dari kedai-kedai di seluruh Amerika untuk menceritakan kisahnya.

Untuk mencapai wanita di seluruh negara, Bahagian Wanita menyiarkan rancangan radio sepanjang musim panas dan musim gugur 1948. Pada bulan Julai, satu rancangan menampilkan Edwards “menemubual” Margery Clifford, isteri Peguam Negara Clark Clifford. Mereka berbual tentang berapa banyak harga mentega, kasut dan keperluan asas lain meningkat, dan bagaimana Clifford perlu memanjangkan bajet isi rumahnya ketika membeli untuk tiga anaknya. Data Edwards dan perbandingan harga pada akhir 1948 dengan harga yang dibayar pada akhir 1946 apabila kawalan harga masih berkuat kuasa dimasukkan ke dalam skrip rancangan radio.

Rancangan radio juga menampilkan temubual dengan wanita di seluruh negara yang berkongsi kesukaran peribadi mereka dengan harga tinggi. Format itu sangat popular dan berkesan, dengan majalah Variety mengisytiharkan siri itu sebagai “pitch radio pilihan raya paling baru dalam sejarah kempen.”

Truman mengetahui nilai kerja Edwards. Apabila beliau menghubungi ibu pejabat kempen selepas pilihan raya dipanggil untuknya, beliau bercakap dengan Edwards terlebih dahulu, kerana pasukannya begitu penting untuk kemenangan.

Mengikut contoh wanita di DNC pada 1948, kempen Biden boleh memberitahu pengundi – kerap, dan dalam terma-terma konkrit – berapa banyak kadar inflasi telah menurun dan apa maknanya terhadap harga barang-barang isi rumah biasa. Hanya menyatakan peratusan penurunan tidak akan cukup. Data sebenar mengenai penurunan kadar inflasi kini berbanding setahun atau dua tahun lalu membuat inflasi menjadi sesuatu yang mudah difahami dan berkaitan dengan kehidupan mereka.

Kempen Truman bergantung kepada wanita di seluruh negara untuk melakukan kerja ini, dan kempen Biden juga harus demikian. Wanita terus menjadi konstituen inti bagi Demokrat, dan memastikan aktivis parti wanita di seluruh negara diberikan tugas-tugas khusus, konkrit yang secara langsung berkaitan dengan titik utama kempen presiden untuk pemilihan semula adalah satu lagi pelajaran yang boleh diambil dari hampir 80 tahun lalu. Aktivis parti ingin bekerja untuk parti, bukan hanya mengumpul dana. Memperalatkan akar umbi wanita untuk menceritakan kisah inflasi juga membuat kisah ekonomi yang membaik menjadi bermakna dalam cara yang bererti.

Dengan kemajuan teknologi dan platform media sosial hari ini, memperoleh harga semasa dan harga di seluruh negara akan jauh lebih mudah daripada bergantung kepada surat dan telegraf yang digunakan pada 1948. Dan mempunyai wanita tempatan mempublikasikan nombor-nombor itu secara berterusan, menggunakan teknologi yang tersedia untuk kempen pada 2024 tetapi juga menekankan kesannya dalam masyarakat tertentu, adalah pelajaran utama yang boleh diperoleh Demokrat daripada wanita yang Truman berikan kredit kepada kemenangannya pada 1948.

Melissa Blair ialah profesor bersekutu dan ketua jabatan sejarah di Universiti Auburn. Beliau merupakan penulis . Beliau juga penulis bersama, bersama Vanessa Holden & Maeve Kane, buku teks sejarah wanita

Artikel ini disediakan oleh pembekal kandungan pihak ketiga. SeaPRwire (https://www.seaprwire.com/) tidak memberi sebarang waranti atau perwakilan berkaitan dengannya.

Sektor: Top Story, Berita Harian

SeaPRwire menyampaikan edaran siaran akhbar secara masa nyata untuk syarikat dan institusi, mencapai lebih daripada 6,500 kedai media, 86,000 penyunting dan wartawan, dan 3.5 juta desktop profesional di seluruh 90 negara. SeaPRwire menyokong pengedaran siaran akhbar dalam bahasa Inggeris, Korea, Jepun, Arab, Cina Ringkas, Cina Tradisional, Vietnam, Thai, Indonesia, Melayu, Jerman, Rusia, Perancis, Sepanyol, Portugis dan bahasa-bahasa lain.