(SeaPRwire) –   Apabila pejalan kaki lumba Sepanyol, Laura Garcia-Caro menghampiri garisan penamat bagi perlumbaan 20 km di Kejohanan Olahraga Eropah pada hari Jumaat, beliau mula meraikan pingat gangsa yang beliau telah berjaya menangi.

Beliau menumbuk tangannya ke udara dan menjulurkan lidahnya dengan nakal, sambil bendera Sepanyol yang tersemat pada bajunya berkibar di belakangnya. 

Namun, dalam beberapa meter terakhir perlumbaan itu, senyuman pada wajah atlet itu bertukar kepada terkejut dan ngeri apabila Lyudmila Olyanovska dari Ukraine melintasi garisan penamat sebelum beliau, memenangi pingat gangsa dan bukannya Garcia-Caro.

“Saya agak kecewa. Bahagian pertama perlumbaan itu saya alami kesusahan, tetapi (saya) berjaya pulih dan dalam 10 meter terakhir saya fikir saya berjaya, tetapi tidak,” Garcia-Caro yang berusia 29 tahun memberitahu media tempatan, mengikut . “Sekarang saya perlu menerima [apa yang telah berlaku] dan memulihkan hati saya.”

Video Olyanovska memintas Garcia-Caro  dengan ramai penonton memetik detik itu sebagai pengajaran untuk tidak meraikan kemenangan terlalu awal. 

Perlumbaan yang bertempat di Stadio Olimpico di Rome, berakhir dengan Antonella Palmisano memenangi pingat emas bagi negara tuan rumah dalam masa 1:28:08, rakan sepasukan dari Itali beliau, Valentina Trapletti mendapat tempat kedua dengan perbezaan masa 29 saat, dan Olyanovska mendapat tempat ketiga dengan perbezaan masa 11 saat.

Selepas perlumbaan itu, Olyanovska berterima kasih kepada negara dan keluarganya. 

“Sudah tentu, saya telah berasa penat dalam kilometer dan meter terakhir, tetapi saya sangat ingin memenangi pingat ini untuk negara saya,” beliau berkata, menurut , menyebut . “Kami berlatih dalam keadaan yang sangat sukar, persediaan adalah sangat keras tetapi saya gembira saya berjaya membawa pulang pingat.”

Artikel ini disediakan oleh pembekal kandungan pihak ketiga. SeaPRwire (https://www.seaprwire.com/) tidak memberi sebarang waranti atau perwakilan berkaitan dengannya.

Sektor: Top Story, Berita Harian

SeaPRwire menyampaikan edaran siaran akhbar secara masa nyata untuk syarikat dan institusi, mencapai lebih daripada 6,500 kedai media, 86,000 penyunting dan wartawan, dan 3.5 juta desktop profesional di seluruh 90 negara. SeaPRwire menyokong pengedaran siaran akhbar dalam bahasa Inggeris, Korea, Jepun, Arab, Cina Ringkas, Cina Tradisional, Vietnam, Thai, Indonesia, Melayu, Jerman, Rusia, Perancis, Sepanyol, Portugis dan bahasa-bahasa lain.