25 Fishing Equipment Market to Reach $23 Billion, Globally, by 2032 at 4.8% CAGR: Allied Market Research

(SeaPRwire) –   Peningkatan dalam pelancongan yang berpusat di sekitar destinasi memancing dijangka akan meningkatkan permintaan untuk peralatan memancing berkualiti tinggi di kalangan peminat dan pelancong.

PORTLAND, Ore., Nov. 16, 2023 — Allied Market Research menerbitkan laporan, bertajuk, mengikut Jenis (Kait, Benang, Berat & Pelampung, Tiang, Kelambu, Jaring & Perangkap, Tombak & Gaffs, dan Lain-lain). Sifat (Air Tawar, Air Masin, dan Mememancing Terbang). dan Saluran Pengedaran (Dalam Talian dan Luar Talian): Peluang Global dan Analisis Industri sehingga 2032.” Menurut laporan itu, saiz pasaran peralatan memancing global bernilai $14.5 bilion pada 2022 dan dijangka akan mencapai $23 bilion menjelang 2032, dengan kadar pertumbuhan tahunan sebanyak 4.8% dari 2023 hingga 2032.

Allied Market Research Logo

Permintaan Sampel Laporan:

Punca utama pertumbuhan

Sukan memancing kian popular dan semakin lazim di beberapa kawasan di seluruh dunia. Istilah sukan memancing merujuk kepada aktiviti memancing atau mengumpul kerang-kerangan yang dilakukan terutamanya untuk keseronokan. Selain itu, aktiviti sukan memancing boleh berlaku di air masin mahupun air tawar. Selain itu, negara seperti UK dan Amerika Syarikat berusaha meningkatkan platform memancing mereka kerana ia memberikan akses yang lebih baik kepada kawasan air untuk memancing dan menjadikannya sukan yang popular. Pelbagai persatuan memancing seperti Persatuan Sukan Mememancing Amerika Syarikat menggalakkan orang ramai meningkatkan penyertaan mereka dalam aktiviti memancing dengan menganjurkan pelbagai program dan acara memancing. Tambahan pula, jenis peralatan memancing yang paling biasa digunakan dalam sukan memancing ialah tiang, benang, kelambu, kait dan pelbagai umpan atau pancing seperti lalat buatan.

Selain itu, disebabkan populariti memancing sebagai sukan dan aktiviti rekreasi yang meningkat di negara seperti Amerika Syarikat, UK, China dan lain-lain telah memaksa kerajaan untuk membangunkan aktiviti memancing dan peralatan, yang juga menggalakkan pertumbuhan pasaran peralatan memancing. Walaubagaimanapun, peningkatan minat kanak-kanak terhadap aktiviti memancing dan perkara berkaitannya telah mewujudkan peluang perniagaan baharu bagi pemangku kepentingan. Tambahan pula, aktiviti memancing kian menjadi salah satu aktiviti luar yang disukai bersama kanak-kanak. Selain itu, ibu bapa menggalakkan anak-anak mereka memulakan aktiviti memancing kerana ia membantu meningkatkan tahap tumpuan dan kesabaran kanak-kanak. Tambahan pula, terdapat pelbagai peralatan tiang mudah yang direka khas untuk kanak-kanak. Peralatan tiang pendek ini disediakan dengan ciri-ciri ramah kanak-kanak dan kurang mengecewakan untuk tangan kecil.

Cakupan & butiran laporan:

Cakupan Laporan

Butiran

Tempoh Ramalan

2023-2032

Tahun Asas

2022

Saiz Pasaran 2022

$14.5 bilion

Saiz Pasaran 2032

$23 bilion

Kadar Pertumbuhan Tahunan

4.8 %

Bilangan Halaman dalam Laporan

310

Segmen diliputi

Jenis, Sifat, Saluran Pengedaran, dan Wilayah

Pemacu

Peningkatan sukan memancing

Inovasi dalam peralatan memancing

Pembangunan teknik memancing

Peluang

Ketersediaan peralatan memancing untuk kanak-kanak

Perkembangan perdagangan elektronik

Halangan

Tindakan PETA dan NGO lain terhadap aktiviti memburu

Kesan peralatan memancing terhadap alam sekitar

Peroleh Laporan Penuh (310 Muka Surat PDF dengan Wawasan, Carta, Jadual, dan Rajah):

Segmen kait akan mengekalkan kedudukannya sepanjang tempoh ramalan.

Mengikut jenis, segmen kait memegang bahagian pasaran tertinggi pada 2022, mewakili lebih daripada satu pertiga pasaran peralatan memancing global, dan dijangka akan mengekalkan kedudukannya sepanjang tempoh ramalan. Kait ikan moden datang dalam pelbagai bentuk, saiz, dan bahan. Kait sama ada direka bentuk sebagai kait tunggal, ganda atau tiga. Selain itu, kait ganda dibuat daripada satu keping wayar tunggal dan mungkin atau tidak mempunyai tangkainya yang dilekatkan bersama untuk kekuatan. Kait tiga boleh digunakan dalam semua jenis umpan buatan dan juga untuk pelbagai aplikasi umpan. Oleh itu, ketersediaan kait ikan dalam pelbagai saiz untuk memancing menambah permintaan terhadap peralatan memancing. Aktiviti menyelam untuk memancing boleh dilakukan dengan menggunakan teknik menyelam bebas, skuba atau berenang sambil menyelam. Oleh itu, pengenalan pancing elastik berkuasa dan peralatan memancing khusus juga meningkatkan pertumbuhan pasaran peralatan memancing.

Segmen air tawar akan mengekalkan kedudukannya sehingga 2032.

Artikel ini disediakan oleh pembekal kandungan pihak ketiga. SeaPRwire (https://www.seaprwire.com/) tidak memberi sebarang waranti atau perwakilan berkaitan dengannya.

Sektor: Top Story, Berita Harian

SeaPRwire menyediakan perkhidmatan pengedaran siaran akhbar kepada pelanggan global dalam pelbagai bahasa(Hong Kong: AsiaExcite, TIHongKong; Singapore: SingdaoTimes, SingaporeEra, AsiaEase; Thailand: THNewson, THNewswire; Indonesia: IDNewsZone, LiveBerita; Philippines: PHTune, PHHit, PHBizNews; Malaysia: DataDurian, PressMalaysia; Vietnam: VNWindow, PressVN; Arab: DubaiLite, HunaTimes; Taiwan: EAStory, TaiwanPR; Germany: NachMedia, dePresseNow) 

Mengikut sifat, segmen air tawar memegang bahagian pasaran utama pada 2022, menjana lebih daripada tiga pertiga pasaran peralatan memancing global, dan dijangka akan mengekalkan kedudukannya sepanjang tempoh ramalan. Air tawar merupakan air semula jadi selain air laut dan air masin. Air tawar biasanya ditakrifkan dengan mempunyai kepekatan garam terlarut dan bahan terlarut lain yang rendah. Trend meningkat aktiviti rekreasi memancing di kawasan air tawar dijangka akan meningkatkan permintaan terhadap peralatan memancing berkualiti tinggi. Selain itu, negara seperti Amerika Syarikat dan Kanada sedang meningkatkan akses ke kawasan air tawar untuk memancing sebagai sukan rekreasi. Oleh itu, pembangunan infrastruktur dan kemudahan memancing di kawasan air tawar juga menyumbang kepada pertumbuhan pasaran.