NEW YORK, 8 September 2023 — Pasaran makanan haiwan peliharaan segar di AS dijangka berkembang sebanyak USD 5.34 bilion dari 2022 hingga 2027, menurut Technavio. Selain itu, momentum pertumbuhan pasaran akan mencapai CAGR 29.34% sepanjang tempoh ramalan. Pelancaran produk baharu sangat mendorong pasaran makanan haiwan peliharaan segar di AS. Walau bagaimanapun, faktor-faktor seperti jangka hayat yang lebih rendah berbanding makanan haiwan pemprosesan mungkin menghalang pertumbuhan pasaran. Pasaran dibahagikan kepada Produk (Makanan anjing, Makanan kucing, dan Lain-lain), Saluran Pengedaran (Luar talian dan Dalam talian), dan Jenis (Ikan, Daging, Sayur-sayuran, dan Lain-lain). Technavio menyediakan ringkasan laporan yang komprehensif yang menerangkan saiz pasaran dan ramalan bersama-sama dengan metodologi penyelidikan. Sampel laporan boleh didapati dalam format PDF

Segmen Utama Analisis

Segmen luar talian akan menyumbang bahagian yang besar kepada pertumbuhan pasaran sepanjang tempoh ramalan. Segmen luar talian terutamanya terdiri daripada pasar raya dan hiperpasar; kedai haiwan kesayangan khusus, kelab haiwan kesayangan, klinik veterinar; dan kedai serbaneka. Pasar raya dan hiperpasar adalah saluran pengedaran utama dalam segmen luar talian, dengan jualan produk makanan haiwan peliharaan tertinggi. Selain itu, beberapa syarikat terkenal termasuk Target Corp. (Target), Walmart, Meijer Inc. (Meijer), Whole Foods Market Inc. (Whole Foods Market) dan The Kroger Co. (Kroger). Sebagai contoh, pada Julai 2022, menurut FDA AS, Stormberg Foods menarik balik pelbagai saiz dan kelompok Beg dan Barker Chicken Breasts, Billo’s Best Friend Chicken Breast Strips, dan Billo’s Food for Dogs.

Selanjutnya, Green Coast Pets Chicken Chips Dog Treat mungkin tercemar dengan Salmonella. Ketersediaan pelbagai makanan haiwan segar dalam pelbagai jenama oleh pasar raya dan hiperpasar, yang memberi pemilik haiwan peliharaan kemungkinan untuk memberi makan haiwan mereka dengan mudah, adalah salah satu sebab utama pasar-pasar ini mempunyai bahagian pasaran yang tinggi. Pilih dari pelbagai jenama makanan haiwan peliharaan segar yang tersedia atas permintaan. Sebagai contoh, pada Mei 2022, Freshpet Inc. mengumumkan pengembangan operasi di Lehigh Valley. Syarikat itu merancang untuk membina dapur kreatif seluas 99,000 kaki persegi kurang dari satu batu dari tapaknya di Hanover Township, Northampton County. Oleh itu, faktor-faktor ini dijangka mendorong pertumbuhan segmen sepanjang tempoh ramalan.

Untuk mengetahui sorotan dan poin utama tambahan pada pelbagai segmen pasaran dan kesan mereka pada tahun-tahun mendatang, Lihat Sampel PDF Laporan.

Maklumat Syarikat Pasaran makanan haiwan peliharaan segar di AS adalah terpecah, dan syarikat-syarikat menggunakan strategi pertumbuhan organik dan tidak organik untuk bersaing di pasaran. Laporan ini menganalisis landskap persaingan pasaran dan menawarkan maklumat mengenai beberapa syarikat pasaran, termasuk Arrow Reliance Inc., Artemis Pet Food Co., Carnivore Meat Co. LLC, Cooking4Canines, Fromm Family Foods LLC, Great American Dog Food Co., Havegard Farm Inc., JustFoodForDogs LLC, Mars Inc., My Perfect Pet Food Inc., NomNomNow Inc., Pauls Custom Pet Food LLC, Primal Pet Foods Inc., Rabbit Hole Hay Inc., Raised Right Pets LP, The Farmers Dog Inc., The J.M Smucker Co., Whitebridge Pet Brands LLC, Freshpet Inc., dan Nestle SA

Lihat Sampel PDF Laporan untuk menemui sorotan tambahan mengenai strategi pertumbuhan yang digunakan oleh syarikat-syarikat dan tawaran produk mereka.

Laporan Berkaitan:

Saiz pasaran makanan haiwan peliharaan dianggarkan berkembang pada CAGR 5.71% antara 2022 dan 2027. Saiz pasaran diramalkan meningkat sebanyak USD 35.75 bilion. Laporan pasaran makanan haiwan peliharaan ini secara meluas merangkumi segmentasi pasaran mengikut produk (makanan kering, makanan lembap, dan snek dan makanan), jenis (makanan anjing, makanan kucing, dan lain-lain), dan geografi (Amerika Utara, Eropah, APAC, Amerika Selatan, dan Timur Tengah dan Afrika). Permintaan yang semakin meningkat untuk makanan haiwan peliharaan bebas bijian dan beku-kering adalah tren utama dalam pertumbuhan pasaran makanan haiwan peliharaan.

Pasaran makanan haiwan peliharaan lembap dianggarkan berkembang pada CAGR 6.61% antara 2022 dan 2027. Saiz pasaran diramalkan meningkat sebanyak USD 9,735.38 juta. Laporan ini secara meluas merangkumi segmentasi pasaran mengikut produk (makanan kucing, makanan anjing, dan lain-lain), saluran pengedaran (kedai haiwan kesayangan khusus dan klinik veterinar, pasar raya dan hiperpasar, kedai serbaneka, dan lain-lain), dan geografi (Amerika Utara, Eropah, APAC, Amerika Selatan, dan Timur Tengah & Afrika). Permintaan yang semakin meningkat untuk makanan haiwan peliharaan lembap organik adalah faktor utama yang mendorong pertumbuhan pasaran makanan haiwan peliharaan lembap global.