PENGARAH dan penerbit, Shuhaimi Lua meneruskan program #GengInfaqKita yang dimulakannya dengan beberapa rakan sejak penghujung tahun lalu.

Kelmarin, program itu diteruskan lagi di kawasan Rawang dan menyasarkan golongan pekerja-pekerja berpendapatan rendah.

“Fokus kami adalah untuk membantu golongan pekerja yang berpendapatan rendah seperti tukang sapu, buruh kasar dan sebagainya.

“Alhamdulillah, ramai individu yang sudi menyalurkan bantuan dan menginfaqkan wang untuk kami gunakan bagi memasak bekalan makanan dan diagihkan,” katanya kepada Harian Metro.

Program #GengInfaqKita dimulakan Shuhaimi dan rakan-rakannya sejak penghujung tahun lalu dan sehingga kini sudah lebih 10 program diadakan.

SALAH seorang sukarelawan #GengInfaqKita menyampaikan sumbangan kepada pekerja pembersihan.
SALAH seorang sukarelawan #GengInfaqKita menyampaikan sumbangan kepada pekerja pembersihan.

“Sebelum ini, kami buat secara kecil-kecilan dan apabila ramai yang terhimpit dalam tempoh Perintah Kawalan Pergerakan (PKP) ini, kami terpanggil untuk salurkan bantuan buat mereka.

“Insya-Allah, kalau diizinkan kami akan teruskan lagi program ini sepanjang Ramadan dan fokus kepada penduduk di kawasan pedalaman yang kami akan cari nanti,” katanya.

Selain Shuhaimi selaku penggiat seni, anggota #GengInfaqKita juga disertai wakil dari kerajaan negeri Pahang, Azizi Alauddin, Mohamad Faizal Ibrahim (Majlis Perbandaran Kuantan) dan Pegawai Perhubungan Awam, Abdul Jamil Muhammad yang pernah berkhidmat dengan beberapa artis.

Mereka menyediakan juadah makan tengah hari dan minum petang yang dimasak sendiri oleh Shuhaimi dan rakan-rakannya itu.

#GengInfaqKita
#GengInfaqKita

  • Lagi berita berkaitan perintah kawalan pergerakan