The Princess Of Wales Delivers Keynote Speech At The Shaping Us National Symposium

(SeaPRwire) –   Rumah Sakit London Clinic, rumah sakit berkelas dunia yang terkenal merawat anggota keluarga kerajaan beserta individu-individu berprofil tinggi, telah melancarkan siasatan terhadap pelanggaran potensial undang-undang privasi rumah sakit, menyusul laporan bahawa staf telah tertangkap cuba mengakses rekod perubatan peribadi Kate Middleton.

Seorang jurucakap untuk Pejabat Suruhanjaya Maklumat (ICO), badan pengawasan privasi British, memberitahu TIME bahawa mereka telah menerima laporan dan sedang menilai maklumat yang diberikan,” kata mereka melalui emel.

Ia boleh menjadi di UK bagi staf NHS untuk melihat rekod perubatan peribadi seseorang tanpa keizinan dari pengawal data.

London Clinic Kate Middleton

Menurut , bos-bos kanan hospital dari The London Clinic segera menghubungi Istana Kensington untuk melaporkan pelanggaran privasi, selepas “sekurang-kurangnya satu anggota staf” tertangkap cuba mengakses rekod Puteri Wales. TIME telah menghubungi kedua-dua The London Clinic dan Istana Kensington untuk komen dan masih menunggu jawapan.

Berita ini datang selepas Puteri Kate dimasukkan ke hospital untuk “pembedahan perut yang dirancang” pada Januari. Pada Jan. 17 menyatakan “kemungkinan besar dia tidak akan kembali ke tugas awam sehingga selepas Easter.”

Ketidakhadiran Puteri Wales dalam arena awam telah mencetuskan pelbagai spekulasi, terutamanya selepas gambar doktor Kate dan tiga anaknya diunggah ke media sosial, menyebabkan disebabkan gambar yang diakuinya diedit. bersama suaminya Pangeran William di sebuah kedai ladang di Windsor.

Artikel ini disediakan oleh pembekal kandungan pihak ketiga. SeaPRwire (https://www.seaprwire.com/) tidak memberi sebarang waranti atau perwakilan berkaitan dengannya.

Sektor: Top Story, Berita Harian

SeaPRwire menyampaikan edaran siaran akhbar secara masa nyata untuk syarikat dan institusi, mencapai lebih daripada 6,500 kedai media, 86,000 penyunting dan wartawan, dan 3.5 juta desktop profesional di seluruh 90 negara. SeaPRwire menyokong pengedaran siaran akhbar dalam bahasa Inggeris, Korea, Jepun, Arab, Cina Ringkas, Cina Tradisional, Vietnam, Thai, Indonesia, Melayu, Jerman, Rusia, Perancis, Sepanyol, Portugis dan bahasa-bahasa lain.