Puteri Wales Melawat Sebby's Corner Di Barnet

Dalam khutbah Hari Easter beliau, Archbishop of Canterbury, Justin Welby telah menyampaikan satu mesej yang menyatakan penghargaan kepada Raja Charles dan Kate Middleton, Puteri Wales, kerana berjuang melawan kanser. 

 “Dalam kehidupan kita, ada saat-saat yang akan mengubah kita buat selama-lamanya,” kata beliau dalam perkhidmatan yang diadakan di Canterbury Cathedral di daerah Kent, England. “Kita telah melihat dan bersimpati dengan serta merasakan bersama-sama dengan Raja dan Puteri Wales, ketika mereka bercakap mengenai kanser mereka, dan melalui cara itu, bukan dengan sikap yang mementingkan diri sendiri, dengan keagungan dan iman mereka, mereka telah membangkitkan semangat ramai.” 

Kedua-dua Raja dan Puteri telah berkata bahawa mereka memilih untuk berkongsi tentang diagnosis mereka secara terbuka secara sebahagiannya bertujuan untuk memberi sokongan kepada mereka yang menghadapi penyakit itu.  

(SeaPRwire) –   Raja Charles didiagnosis dengan jenis kanser yang tidak didedahkan semasa rawatan baru-baru ini untuk prostat yang membengkak. “Baginda telah memilih untuk berkongsi mengenai diagnosis beliau bagi mengelakkan spekulasi dan dengan harapan ia dapat membantu pemahaman awam untuk mereka di seluruh dunia yang terjejas oleh kanser,” kenyataan Buckingham Palace dalam satu kenyataan pada 5 Feb. Susulan pendedahannya, peningkatan lebih 50% dalam jumlah lawatan ke halaman web yang menawarkan nasihat mengenai tanda-tanda dan simptom kanser.

Artikel ini disediakan oleh pembekal kandungan pihak ketiga. SeaPRwire (https://www.seaprwire.com/) tidak memberi sebarang waranti atau perwakilan berkaitan dengannya.

Sektor: Top Story, Berita Harian

SeaPRwire menyampaikan edaran siaran akhbar secara masa nyata untuk syarikat dan institusi, mencapai lebih daripada 6,500 kedai media, 86,000 penyunting dan wartawan, dan 3.5 juta desktop profesional di seluruh 90 negara. SeaPRwire menyokong pengedaran siaran akhbar dalam bahasa Inggeris, Korea, Jepun, Arab, Cina Ringkas, Cina Tradisional, Vietnam, Thai, Indonesia, Melayu, Jerman, Rusia, Perancis, Sepanyol, Portugis dan bahasa-bahasa lain. 

Pada 22 Mac, dan sedang menjalani “.” Dalam satu mesej video yang berkongsi berita itu, Kate telah menawarkan sokongan kepada mereka yang kehidupan telah disentuh oleh penyakit itu.

“Pada masa ini, saya juga memikirkan mereka yang kehidupannya telah terjejas oleh kanser. Bagi sesiapa yang menghadapi penyakit ini, dalam bentuk apa pun, sila jangan hilang kepercayaan atau harapan. Anda tidak keseorangan,” katanya. 

Raja Charles hadir pada perkhidmatan gereja Easter di Windsor pada Hari Ahad, bersama isterinya, Ratu Camilla, menandakan penampilan awam pertamanya secara rasmi sejak diagnosis kansernya diumumkan. Kate, yang pada mulanya telah menarik diri daripada tanggungjawab diraja pada bulan Januari setelah menjalani pembedahan abdomen yang dirancang, dijangka akan kembali menjalankan tanggungjawab diraja selepas Easter, cuma kepulangannya telah ditangguhkan sehingga beliau diberi pelepasan perubatan.

yang menyelubungi ketiadaan Kate daripada kehidupan awam dalam satu temu bual dengan Times Radio yang disiarkan pada 21 Mac, sehari sebelum beliau berkongsi tentang berita mengenai diagnosisnya.

“Kita terobsesi dengan konspirasi dan kita kurang mempunyai perasaan kemanusiaan terhadap mereka yang terjebak dalam sorotan berita,” kata Welby apabila ditanya sama ada teori konspirasi yang menyelubungi ketiadaannya daripada khalayak ramai menunjuk ke arah satu isu moral. “Tidak kisah siapa orangnya, orang ramai harusnya dibenarkan untuk jatuh sakit, menjalani pembedahan, apa pun, dan untuk menjalani kehidupan mereka dengan tenang tanpa semua orang menuntut mereka membuktikan sesuatu setiap hari.”