Athens, Georgia, University of Georgia sekolah kampus, North Campus Quad, penanda bersejarah

(SeaPRwire) –   ATHENS, Georgia — Seorang wanita ditemui mati pada Khamis di kampus Universiti Georgia setelah seorang kawannya memberitahu polis bahawa dia tidak kembali dari larian pagi, menurut pihak berkuasa. Wanita itu bukan seorang pelajar di universiti tersebut, kata ketua polis sekolah itu.

Ketua Polis Jeff Clark tidak memberikan butiran tentang bagaimana wanita itu mati, dengan memetik siasatan yang sedang dijalankan. Clark berkata pada sidang akhbar lewat Khamis bahawa wanita itu bukan seorang pelajar di kampus tetapi bersekolah di sekolah lain, yang tidak disebutnya, lapor saluran berita.

Clark berkata bahawa jabatannya, bersama-sama dengan Biro Siasatan Georgia dan Jabatan Polis Athens-Clarke County, sedang menjalankan siasatan. Dia berkata bahawa tidak ada pembunuhan di kampus dalam 20 tahun terakhir.

“Kami tidak akan mengabaikan apa-apa pun dalam penyiasatan ini,” katanya.

Universiti membatalkan kelas pada hari Khamis dan menggesa pelajar untuk bergerak dalam berkumpulan. Clark juga meminta masyarakat universiti untuk menjauhi Ladang Intramural sekolah di mana wanita itu ditemui tidak sedarkan diri, tidak bernafas dan dengan kecederaan yang kelihatan.

Pegawai yang mencari kawasan itu menemui mayat wanita itu di sebuah kawasan hutan di belakang Tasik Herrick. Kawasan itu terletak di seberang jalan yang sibuk dari kompleks asrama dan ruang makan yang besar di apa yang biasa disebut sebagai “Kampus Timur.” Kebanyakan pelajar di asrama tersebut adalah pelajar baharu.

Universiti, dalam sebuah hantaran di X, yang dahulunya dikenali sebagai Twitter, berkata perbuatan jenayah disyaki berlaku.

Seorang kawan telah menghubungi polis Universiti Georgia kerana bimbang tentang kesejahteraan wanita itu setelah dia gagal kembali dari larian pagi di padang, kata universiti itu.

Artikel ini disediakan oleh pembekal kandungan pihak ketiga. SeaPRwire (https://www.seaprwire.com/) tidak memberi sebarang waranti atau perwakilan berkaitan dengannya.

Sektor: Top Story, Berita Harian

SeaPRwire menyampaikan edaran siaran akhbar secara masa nyata untuk syarikat dan institusi, mencapai lebih daripada 6,500 kedai media, 86,000 penyunting dan wartawan, dan 3.5 juta desktop profesional di seluruh 90 negara. SeaPRwire menyokong pengedaran siaran akhbar dalam bahasa Inggeris, Korea, Jepun, Arab, Cina Ringkas, Cina Tradisional, Vietnam, Thai, Indonesia, Melayu, Jerman, Rusia, Perancis, Sepanyol, Portugis dan bahasa-bahasa lain.