First Presidential Debate; Biden vs Trump

(SeaPRwire) –   Topik yang paling banyak dibincangkan selepas perdebatan presiden pertama tahun 2024 pada hari Khamis bukanlah kemunculan semula bekas Presiden Donald Trump di pentas perdebatan, tetapi sebaliknya yang boleh dipersoalkan. Tetapi nampaknya perhatian, atau kekurangannya, tidak diterima dengan baik oleh Trump.

Calon presiden Republikan yang disangka itu bercakap pada hari Sabtu, menyiarkan di Truth Social, platform media sosial miliknya sendiri yang dimiliki oleh . Dia berkongsi pandangannya mengenai perdebatannya menentang Biden, yang berlangsung selama dan dimoderatori oleh Jake Tapper dan Dana Bash dari CNN.

“, pada penghujung ‘Perdebatan’ yang ditunggu-tunggu, pengacara, wartawan politik dan semua orang menjerit bahawa saya telah memberikan persembahan perdebatan terbaik dalam sejarah panjang dan hebat Perdebatan Presiden. Mereka semua berkata, secara berkesan, ‘Trump hebat!’” bekas Presiden itu menulis.

Dia meneruskan, menambah: “Tema ini bersifat universal, malah di CNN & MSDNC [merujuk kepada MSNBC], tetapi menjelang petang Jumaat semuanya mengenai prestasi buruk Crooked Joe, dan bukan begitu banyak mengenai betapa baiknya saya. Oh well, begitulah keadaannya tetapi, yang penting, hasilnya tetap sama!!!”

Kami tidak dapat menemui rekod tentang sebarang pengacara politik atau wartawan yang secara terbuka mengatakan bahawa Trump telah memberikan “persembahan perdebatan terbaik dalam sejarah panjang dan hebat Perdebatan Presiden.” Walau bagaimanapun, satu bahagian daripada catatan ini adalah benar: kebanyakan liputan perdebatan telah menumpukan pada prestasi Biden. Selain daripada itu, analisis perdebatan telah menumpukan pada , dan apa adalah selepasnya.

Diskusi internet terutamanya menyimpang daripada polisi, dan menumpukan pada usia kedua-dua calon presiden yang disangka—Trump berusia 78 tahun dan Biden berusia 81 tahun—serta ketidakmasukakalan beberapa saat perdebatan mereka. Di X (dahulunya Twitter) pengguna berpaut pada yang berkisar sekitar kemahiran golf mereka.

Di tempat lain, terdapat beberapa saat perdebatan yang berorientasikan politik daripada Trump yang menarik perhatian. Sebagai contoh, dia sedang mengambil “pekerjaan Hitam” dan “pekerjaan Hispanik” daripada orang Amerika, membuat marah. Sebagai tindak balas, seorang pengkritik sedemikian,—yang bekerja di Rumah Putih semasa pentadbiran Trump—berkata “.” Beberapa wakil Hitam , membalas . Dia juga mendapat kemarahan dalam talian daripada selepas secara palsu mendakwa bahawa pentadbiran Biden akan “ dalam bulan kesembilan, dan bahkan selepas kelahiran.”

Bagi apa yang akan berlaku seterusnya bagi Trump, dia akan secara rasminya menerima pencalonan presiden di Konvensyen Nasional Republikan di Milwaukee dari 15 hingga 18 Julai, di mana dia juga akan

Trump juga menghadapi hukumannya dalam percubaan untuk menutupi wang hush-money yang dibayar kepada bintang lucah Stormy Daniels. Hukumannya ditetapkan pada 11 Julai, di mana dia perlu menghadiri mahkamah di New York.

Artikel ini disediakan oleh pembekal kandungan pihak ketiga. SeaPRwire (https://www.seaprwire.com/) tidak memberi sebarang waranti atau perwakilan berkaitan dengannya.

Sektor: Top Story, Berita Harian

SeaPRwire menyampaikan edaran siaran akhbar secara masa nyata untuk syarikat dan institusi, mencapai lebih daripada 6,500 kedai media, 86,000 penyunting dan wartawan, dan 3.5 juta desktop profesional di seluruh 90 negara. SeaPRwire menyokong pengedaran siaran akhbar dalam bahasa Inggeris, Korea, Jepun, Arab, Cina Ringkas, Cina Tradisional, Vietnam, Thai, Indonesia, Melayu, Jerman, Rusia, Perancis, Sepanyol, Portugis dan bahasa-bahasa lain.